Ολυμπιακός: Η «χημεία» και η συνεργασία των Φορτούνη - Ροντινέι απέφερε τα 3 από τα 5 γκολ με τη Μπάτσκα Τόπολα (vids)

Οι Φορτούνης και Ροντινέϊ

bet365

Οι δύο συμπαίκτες και φίλοι ήταν μαζί μέσα στις 3 από τις 5 φάσεις των γκολ της ομάδας του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα το βράδυ της Πέμπτης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Η συνύπαρξη των Ροντινέι - Φορτούνη στην 11άδα κάνει σαφώς πιο καλό τον Ολυμπιακό δημιουργικά και επιθετικά με τους δύο παίκτες να έχουν πολύ καλή «χημεία» εντός αλλά και εκτός γηπέδου καθώς είναι φίλοι.

Στο 5-2 του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα οι Φορτούνης και Ροντινέι ουσιαστικά ήταν σαν... έφτιαξαν μαζί 3 από τα 5 γκολ των Πειραιωτών σε αυτόν τον αγώνα στο Καραϊσκάκη! Στο 1-0 του Ελ Καμπί μπορεί ορισμένοι να το είδαν και άλλοι όχι όμως έγινε το εξής: ο Μαντί Καμαρά πάσαρε στον Βραζιλιάνο που ενώ ήταν έτοιμος να σεντράρει περνάει μπροστά του ο Φορτούνης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μπερδεύει τους αντιπάλους με το πώς κινήθηκε και παράλληλα αφήνει τον Ροντινέϊ να σεντράρει για να βγει το γκολ. Θεωρητικά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός θα μπορούσε να πάει πάνω στη μπάλα ή στη φάση, κατάλαβε όμως το τι θα έκανε ο συμπαίκτης του και απλά κινήθηκε πλάγια.

Πριν βγει το 2-0 του Ποντένσε οι δυό τους συνεργάστηκαν στη (συγκεκριμένη) φάση. Και βέβαια υπάρχει και το 5-2. Η στιγμή που ήρθε αυτό το τέρμα. Ο «Φόρτου» είδε τον «Ρόντι» και του έδωσε τη μπάλα. Εκείνος τη γύρισει στον Εσε ο οποίος την έσπασε στον Φορτούνη για να στείλει τη μπάλα προς την εστία και να μπει γκολ από τα πόδια του Ελ Αραμπί.

Δεν τα λες και λίγα όλα αυτά. Ο ίδιος ο Ροντινέι είχε εξάλλου τονίσει πιο παλιά πώς ο Φορτούνης θα μπορούσε να ήταν... Βραζιλιάνος: «Όταν παίζουμε μαζί αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δείχνουμε στον κόσμο την καλύτερη δυνατή απόδοση μας. Ο κόσμος είναι πάντα εκεί και μας στηρίζει και εμείς θέλουμε να του προσφέρουμε στιγμές απόλαυσης.

Όταν ένας παίκτης έχει τόσο καλή απόδοση, έχει και μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο και αυτό συμβαίνει με τον Φορτούνη. Όλοι γνωρίζουν πως οι Βραζιλιάνοι φημίζονται για την τεχνική τους. Έχουν παίξει σπουδαίοι Βραζιλιάνοι εδώ όπως ο Ριβάλντο και ο Ζιοβάνι. Με την τεχνική που έχει ο Κώστας θα μπορούσε φυσικά να είναι Βραζιλιάνος.

Έχει πολύ υψηλή ποιότητα και τον εκτιμώ μέσα και έξω από το γήπεδο και είναι τιμή μου που παίζω στο πλευρό του. Είναι Έλληνας, είναι αναγνωρισμένος στην χώρα του και πολύ αγαπητός στον κόσμο αλλά με την τεχνική που έχει θα μπορούσε σίγουρα να είναι Βραζιλιάνος». Ο δε Ροντινέι δεν θεωρεί μόνο καλύτερο Έλληνα παίκτη τον Κώστα Φορτούνη. Είναι ξεκάθαρος στο ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων συμπαικτών που είχε ποτέ στην καριέρα του.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα