Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ θα χρειαστεί κόντρα στη Μπράγκα και τη φρεσκάδα των πιτσιρικάδων

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ θα χρειαστεί κόντρα στη Μπράγκα και τη φρεσκάδα των πιτσιρικάδων

bet365

Ο Ισπανός τεχνικός για άλλη μία φορά δεν άνοιξε τα χαρτιά του στις δηλώσεις του σχετικά με την 11άδα του όμως υπάρχει μία παράμετρος που μπορεί να παίξει ρόλο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το είπε με τον δικό του τρόπο πριν τον αγώνα με τους Πορτογάλους της Μπράγκα, μία δυνατή ομάδα από τη μέση και μπροστά. Τι ακριβώς; Ότι τους πιτσιρικάδες τους βλέπει σαν όλους τους άλλους. Τους αντιμετωπίζει το ίδιο με κάθε άλλον παίκτη του ρόστερ.

Στην περίπτωση του ιδιαίτερα σπουδαίου αγώνα της Πέμπτης (για τη 2η αγωνιστική στο Europa και το League Phase του) ο Ισπανός στην αποστολή των 24 παικτών έχει μέσα και τον Μουζακίτη αλλά και τον Κωστούλα. Και τα 2 παιδιά είναι αουτσάιντερ για να χριστούν βασικοί, ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να δώσουν και φρεσκάδα και ένταση στο παιχνίδι των Πειραιωτών. Έχουν δηλαδή τα αγωνιστικά φόντα να δώσουν τέτοια πράγματα απέναντι στο σύνολο του Κάρλος Καρβαλιάλ που από το μέση και μπροστά έχει ικανότατους παίκτες όμως μεσοαμυντικά... χωλαίνει. Είναι παιδιά που μπορούν να φέρουν στοιχεία που δεν έχουν άλλοι συμπαίκτες τους και είναι παίκτες με φουλ και φοβερά ανεβασμένο κίνητρο.

Ας θυμηθούμε και τι ειπώθηκε από τον Ισπανό τεχνικό για τους μικρούς: «Υπολογίζω όλους τους παίκτες το ίδιο, τόσο τους παλαιότερους όσου και τους νέους. Τους υπολογίζω φυσικά έχουν αποδείξει ότι μπορούν να βρίσκονται στην ομάδα μας και έχουν τις ικανότητες που χρειάζεται.

Έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ, 31 στο σύνολο μαζί με τους τερματοφύλακες, αυτό κάνει κάπως πιο δύσκολη την κατάσταση για να πάρει ο κάθε παίκτης την ευκαιρία του. Ωστόσο τους υπολογίζουμε και όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα να αγωνίζονται μαζί μας παίζουν με την ομάδα Νέων, έτσι ώστε να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, όμως είναι μαζί μας και τους υπολογίζουμε».

Γενικά το report των Ερυθρόλευκων σε σχέση με τους Ίβηρες αναφέρει πώς το τα πιο μεγάλα τους θέματα είναι στον άξονα αλλά και στο κέντρο της άμυνάς τους. Άρα οι Ερυθρόλευκοι δεν θα πρέπει να είναι μόνο αποτελεσματικοί, όπως δηλώνει ο κόουτς τους. Θα πρέπει να παρουσιαστούν όσο πιο δυνατοί γίνεται και στο κέντρο αλλά και στα άκρα της επίθεσής τους.

Το τεχνικό επιτελείο περιμένει την περσινή και φουλ ανταγωνιστική version της ομάδας

Στον Ολυμπιακό φυσικά και έχουν εντοπίσει το τι δεν έχει πάει καλά το προηγούμενο διάστημα στην ομάδα σχετικά με την εικόνα του στο γήπεδο. Έχουν διαπιστώσει πώς αυτό που θέλουν να δουν στον αγωνιστικό χώρο, ήτοι τον περσινό πολύ καλό Ολυμπιακό της Ευρώπης, δεν τον έχουν δει ακόμα.

Αυτό επιζητά ο Βάσκος προπονητής και οι παίκτες του. Να βγει στο γήπεδο η περσινή και φοβερά ανταγωνιστική εκδοχή των Πειραιωτών που τους οδήγησε έως τον τελικό του Conference και την κατάκτηση του τροπαίου. Ξεκάθαρα μία ιστορική κατάκτηση για τους Ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός δεν παίζει μόνο για να δικαιώσει το ότι είναι ο περσινός κάτοχος του Conference. Παίζει και για την ουσία. Για τα αποτελέσματα. Διότι σε αυτό το νέο σύστημα τα εντός έδρας παιχνίδια έχουν ξεχωριστή και ειδική σημασία. Ναι το 3-5-2 θα δώσει τη θέση του εκτός απροόπτου στο 4-3-3. Όμως ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που πάντα έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις και... ζει από τα αποτελέσματα. Και σε αυτό το σημείο πριν τη διακοπή τα χρειάζεται τα καλά αποτελέσματα και στο Europa αλλά και μετά με τον Παναθηναϊκό.

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.