Ανόρθωση: Το πλάνο ενδεκάδας του Οκκά και η αναγκαιότητα για τρίποντο

Ανόρθωση: Το πλάνο ενδεκάδας του Οκκά και η αναγκαιότητα για τρίποντο

Πάνος Λάρκος
okkas_anorthosi.jpeg
Να πάρει την πρώτη της νίκη στην φετινή αγωνιστική περίοδο θα επιδιώξει η Ανόρθωση η οποία απόψε υποδέχεται στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» τον Απόλλωνα και με την συμπαράσταση πέραν των 6000 οπαδών της θα κάνει ότι μπορεί για το τρίποντο.

Ο Οκκάς και οι παίκτες του δούλεψαν αρκετά κατά τη διάρκεια της βδομάδας για να διορθώσουν πράγματα και να βελτιωθεί η ομάδα.Έγινε ανάλυση των λαθών κόντρα στην Ομόνοια Αραδίππου και υπάρχει αισιοδοξία ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί καλύτερη. Δεν μπορεί αυτή την περίοδο να είναι στο βαθμό ετοιμότητας που θα ήταν το ιδανικό, αλλά είναι δεδομένο ότι όσο περνά ο καιρός και η ομάδα «δένει», τότε και η Ανόρθωση θα ανεβάζει ρυθμό.

Το ερώτημα είναι που μπορεί να φθάσει η φετινή Ανόρθωση με το ρόστερ που έχει. Είναι ικανή να χτυπήσει στα ίσα εξάδα; Η εικόνα στην πρεμιέρα δεν ήταν και τόσο αισιόδοξη και ο κόσμος περιμένει πολύ περισσότερα πράγματα ενόψει του ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια, όμως για την Ανόρθωση οτιδήποτε λιγότερο πέρα από τη νίκη δεν θα αφήσει κανέναν ικανοποιημένο.


Ανάγκη για δημιουργικότητα


Έλειψε από την ομάδα η δημιουργικότητα και το σωστό κράτημα της μπάλας. Στοιχεία τα οποία μπορεί να δώσει στην Ανόρθωση ο Ματίας Σπόλιαριτς και γι’ αυτό έχει αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός και να αποτελέσει ένα από τους παίκτες κλειδιά στο μεσοεπιθετικό σκέλος της «Κυρίας».

Ντεμπούτο Τεϊσέιρα…


Στην πρεμιέρα δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει την ομάδα μιας και είχε ένα τραυματισμό που τον κράτησε εκτός, όμως σήμερα αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα της Αμμοχώστου. Ο λόγος για τον κεντρικό αμυντικό Αντρέ Τεϊσέιρα ο οποίος είναι διαθέσιμος και πολύ πιθανόν να βρεθεί και στο αρχικό σχήμα.

Οι σκέψεις του Οκκά…


Το 3-5-2 με το οποίο ξεκίνησε στην πρεμιέρα θα πορευτεί και τώρα κόντρα στον Απόλλωνα ο Γιάννης Οκκάς όπως όλα δείχνουν. Ο Κύπριος τεχνικός θα χρησιμοποιήσει τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και η τριάδα στην άμυνα θα αποτελείται από τους Τεϊσέιρα, Μουγκαμπί και Μλάντοβιτς.

Στην μεσαία γραμμή θα κινούνται Αρτυματάς, Ρόγκουλιτς και Σπόλιαριτς πιθανόν να πάρει φανέλα βασικού, δεξιά ο Κονσεϊσάο, αριστερά ο Κίκο και στην κορυφή της επίθεσης θα δούμε τους Ράφα Λόπες και Γούλερι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα