ΑΕΚ Λάρνακας - Πάφος 0-2: Νίκη με «Βραζιλιάνικη» υπογραφή!

Στην επιστροφή της στις εγχώριες διοργανώσεις μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, η Πάφος πήρε την νίκη απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας στην «Αρένα» με 2-0, κερδίζοντας έτσι τους πρώτους πόντους στην σεζόν ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα.

Το ντεμπούτο της Πάφου στο Κυπριακό πρωτάθλημα για την σεζόν 2024/2025 συνδυάστηκε με ντέρμπι στην «Αρένα» απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία αναζητούσε να δώσει συνέχεια στη θετική της παρουσία, μετά την ιδανική πρεμιέρα κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Ο Ζάιρο άνοιξε τους λογαριασμούς!

Και οι δυο ομάδες λοιπόν στο Κυριακάτικο αυτό ντέρμπι είχαν ως μοναδικό στόχο το πολυπόθητο τρίποντο κόντρα σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Αμφότεροι ξεκίνησαν στον αγώνα δυναμικά, με τους «Κιτρινοπράσινους» να έχουν ένα ελαφρύ αβαντάζ λόγω έδρας. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σήμαινε ότι ο Καρσέδο και οι παίκτες του είχαν παθητικό ρόλο στη «σύγκρουση».

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 15ο λεπτό, όταν ο Ζάζα πέρασε εντυπωσιακή μπαλιά ανάμεσα στις γραμμές των Λαρνακέων, με τον Ζάιρο να μην καταφέρνει να κάνει ιδανικό κοντρόλ και τον Αθανασιάδη να βγαίνει και να μαζεύει γρήγορα.

Η ίδια κατάσταση επαναλήφθηκε ένα λεπτό αργότερα, με τον Τάνκοβιτς να «σερβίρει» και αυτή τη φορά τον Ζάιρο να κουβαλάει την μπάλα και να πλασάρει νικώντας τον Έλληνα Τερματοφύλακα και κάνοντας το 1-0 για την Πάφο.

Η ΑΕΚ εκαλούτο να ανταπεξέλθει και να βρει γκολ ισοφάρισης, με την Πάφο ωστόσο να ξανά απειλεί σχεδόν αμέσως, με τον πολύ δραστήριο Ζάζα να αστοχεί από κοντά. Στο 22' ο Καμπρέρα πήρε την κεφαλιά από κόρνερ και δεν κατάφερε να σημαδέψει στην εστία του Mιχαήλ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι ανέβασαν μέτρα και τέμπο και πίεσαν ώστε να έρθει το γκολ. Στο 32ο λεπτό, ο Φαράζ με διπλή προσπάθεια βρήκε δίχτυα, αλλά όπως έδειξε και το άμεσο ριπλέι ήταν εκτεθειμένος και το σκορ παρέμεινε ίδιο.

Χωρίς άλλη στιγμή ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τους δυο «μονομάχους στην Αρένα» να αφήνουν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους ενόψει του δεύτερου 45λεπτου.

Η πίεση που δεν απέδωσε και ο Άντερσον που «διπλάσιασε».

Mε την έναρξη της επανάληψης, η ΑΕΚ έψαξε το κάτι που θα έφερνε το παιχνίδι πάλι στο μηδέν. Πολύ πιο επιθετικοί οι γηπεδούχοι, χωρίς την μεγάλη απειλή για την Πάφο στο πρώτο διάστημα. Στο 56΄, έπειτα από εκτέλεση φάουλ με γέμισμα μέσα στη περιοχή, ο Γκαρθία βρέθηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, πήρε την κεφαλιά η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του Μιχαήλ.

Στο 58ο λεπτό, ο Τάνκοβιτς συνεργάστηκε ξανά με τον Ζάιρο όπως στην φάση του 0-1, αυτή τη φορά όμως το πλασέ του Βραζιλιάνου κατέληξε πολύ άουτ, μη βρίσκοντας την μπάλα με τον τρόπου που θα ήθελε.

Στο 64' ο Ναούμ σούταρε από πολύ μακριά με τον γκολκίπερ της Πάφου να δηλώνει και πάλι παρών και να αποσοβεί σε κόρνερ. Έπειτα από αυτή τη φάση, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Αϊτορ Κανταλαπιέδρα, στο 65' κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο του με τα χρώματα της ΑΕΚ Λάρνακας.

Με την είσοδο του Ισπανού εξτρέμ, ο Άντερσον Σίλβα βγήκε στην πλάτη των γηπεδούχων και σε δυο χρόνους παίρνοντας το ριμπάουντ από την πρώτη επέμβαση του Αθανασιάδη έκανε το 2-0. Η φάση στην αρχή καταλογίστηκε ως οφσάιντ, ενώ έπειτα από on field review το γκολ καταλογίστηκε κανονικά, κάνοντας διττό το προβάδισμα της Πάφου.

Η κατάσταση δυσκόλεψε για τους γηπεδούχους ακόμα περισσότερο, οι οποίοι χρειαζόντουσαν μια απάντηση περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο, με τους «Γαλάζιους» να κρατάνε πλήρως σταθερές τις αμυντικές τους γραμμές και να διατηρούν άριστα το κεφάλι στο σκορ.

Στο 81' έπειτα από σέντρα του Φαράζ, ο Καμπρέρα πήρε την κεφαλιά «ψαράκι», με τον Μιχαήλ για άλλη μια φορά να λέει όχι. Η ΑΕΚ εξακολουθούσε να πιέζει ασφυκτικά τον αντίπαλό της, μη μπορώντας με κανέναν τρόπο να διασπάσει την άμυνα του και να λύσει τον «γόρδιο αυτό δεσμό».

Πολλά μακρινά σουτ και πολλές σέντρες που δεν απέδιδαν απλώς ενίσχυαν τον εκνευρισμό των παικτών. Το γκολ όμως για το σύνολο Χένινγκ Μπέργκ δεν έδειχνε να έρχεται, με τον Καρσέδο να «παίρνει» τους τρεις πόντους μαζί του στην Πάφο, έπειτα από μια μεγάλη νίκη και μια μεστή εμφάνιση!

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / NIKOS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα