ΑΠΟΕΛ - Εθνικός Άχνας 1-3: Ξεκίνημα με το «αριστερό» για τους πρωταθλητές (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε με το αριστερό το φετινό πρωτάθλημα, καθώς ηττήθηκε από τον εξαιρετικό Εθνικό στο «ΓΣΠ» με 1-3 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας.

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο άρχισε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας από τον Εθνικό με 1-3. Οι φιλοξενούμενοι, ήταν εξαιρετικοί στον επιθετικό τομέα, ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου πέτυχαν γκολ με τους Μπονέτο στο 14' και τον Αντερέγκεν στο 18', ενώ είχαν κι άλλες ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι, προσπάθησαν, μείωσαν με το γκολ του Κόρμπο, αλλά το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων στο 70', ξανά με τον Αντερέγκεν έβαλε «ταφόπλακα» στα σχέδια τους για ανατροπή.

Αιφνιδίασε ο Εθνικός και «πάγωσε» το ΓΣΠ

Στο πρώτο μέρος, ο Εθνικός αιφνιδίασε τον ΑΠΟΕΛ, με την εξαιρετική του παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Στο 14’ μετά από φοβερή μπαλιά του Μπρένο, ο Μπονέτο «κρεμάσε» τον Μπέλετς και «παγώσε» το ΓΣΠ για το 0-1. Τρια λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Σιπριάνο μπλοκαρίστηκε από τον Φλόρες, στην πρώτη τελική για τους γηπεδούχους. Στο 18’, πάλι από ασίστ του Μπρένο, ο Αντερέγκεν βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε ιδανικά για το 0-2. Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί και απείλησαν στο 23’ με το σουτ του Μπρένο, το οποίο πήγε άουτ. Ο ΑΠΟΕΛ απείλησε στο 31’ όταν ο Αμπάνια σούταρε, αλλά απέκρουσε ο Φλόρες. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής, τρία λεπτά αργότερα, επιχείρησε να σκοράρει, αλλα ο Ντε Ιριόντο έδιωξε στη γραμμή. Η ομάδα του Μπαντία, συνέχισε να βρίσκει χώρους και είχε μια σημαντική στιγμή στο 36’, όταν το γυριστό του Οφόρι, αποκρούστηκε από τον Μπέλετς. Στο 45’ το σουτ του Μέγιερ πήγε άουτ.

Μείωσε ο ΑΠΟΕΛ, αλλά ο Εθνικός είχε απάντηση

Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε δυναμικά το δεύτερο μέρος και ο Οφόρι παραλίγο να βάλει αυτογκόλ στο 51’, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι. Δυο λεπτά αργότερα, σε ανάποδο ψαλίδι του Αμπάνια, η μπάλα πήγε άουτ. Τελικά, οι γηπεδούχοι επιβραβεύτηκαν για το καλό τους ξεκίνημα και σκόραραν στο 54’ με φοβερό σουτ του Κόρμπου. Η ομάδα του Ντομίνγκες συνέχισε να απειλεί και στο 64’ η κεφαλιά του Ντράζιτς πήγε άουτ, μετά από σέντρα του Δώνη. Και εκεί που το μομέντουμ έλεγε ΑΠΟΕΛ, ο Εθνικός στην πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος πέτυχε και τρίτο γκολ. Στο 70’ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση και ο Αντερέγκεν δεν αστόχησε απέναντι στον Μπέλετς, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Στο 83’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή στο ματς, όταν μετά από κόρνερ του Πεχλιβάνη, ο Ντε Ιριόντο, ανενόχλητος, έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Μπέλετς ήταν σε ετοιμότητα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι γηπεδούχοι απείλησαν δυο φορές: πρώτα με το σουτ του Δώνη και έπειτα από ένα λεπτό με το Κόρμπου (και στις δυο περιπτώσεις απέκρουσε ο Φλόρες).

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΠΟΕΛ (Ζοζέ Ντομίνγκες): Mπέλετς, Σατσιάς, Ντβάλι (46′ Πέτροβιτς), Σιπριάνο, Κιντίγια (71′ Πολυκάρπου), Κοσταντίνοφ (77′ Ελ Αραμπί), Αμπάνια, Μάγιερ (46′ Κόρμπου), Δώνης, Μαρκίνιος (59′ Μπα), Ντράζιτς.

Εθνικός (Νταβίντ Μπαντία): Ολιβέιρα, Ντε Ιριόντο, Λίπσκι, Μπονέτο, Παναγιώτου, Ιωάννου (82′ ), Στυλιανού, Μπάχανακ, Αντερέγκεν (90’+5 Μιλιντσεάνου), Οφόρι, Μπρένο (62′ Πεχλιβάνης).

Τα highlights του αγώνα

Photo Credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα