Νέα Σαλαμίνα - Ομόνοια 2-3: Ο Στεπίνσκι «ξέσπασε» και επανέφερε τους Πράσινους σε θέση ισχύος (vid)

Newsroom
Η Νέα Σαλαμίνα έφερε τα πάνω... κάτω απέναντι στην Ομόνοια, ωστόσο οι παίκτες του Νταμπράουσκας κατάφεραν να κάνουν το 2/2, με τον Στεπίνσκι να χτυπάει δύο φορές και να διαμορφώνει το τελικό 2-3, στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σε ένα ματς για... γερά νεύρα, η Ομόνοια επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος» με 2-3, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μάριους Στεπίνσκι που χτύπησε δύο φορές λίγο πριν η κλεψύδρα αδειάσει. Οι παίκτες του Νταμπράουσκας έχουν δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.

Τα πρώτα λεπτά ανήκαν αποκλειστικά στην Ομόνοια που κυκλοφορούσε περισσότερο την μπάλα, ωστόσο βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν η Νέα Σαλαμίνα απείλησε με άστοχο σουτ του Παπαγεωργίου.

Οι παίκτες του Νταμπράουσκας αντέδρασαν και γρήγορα βρήκαν δίχτυα, με τον Σεμέδο να κάνει το 1-0 ύστερα από άψογη συνεργασία με τον Σίμιτς που έβγαλε τη σέντρα.

Οι γηπεδούχοι ανασυγκροτήθηκαν άμεσα και έφεραν το ματς σε ισορροπία όταν ο Παπαγεωργίου βρήκε δίχτυα με σουτ από το όριο της περιοχής, για το 1-1.

Από το σημείο εκείνο η τύχη άρχισε να μην ευνοεί τους Πράσινους, καθώς ο Κούσουλος τραυματίστηκε στο κεφάλι και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, αφήνοντας στη θέση του τον Εράκοβιτς.

Λίγα λεπτά αργότερα και ο Ελάντερ έγινε αναγκαστική αλλαγή για να περάσει στο παιχνίδι ο Παναγιώτου, αλλάζοντας τα πλάνα του Νταμποράουσκας.

Με την Ομόνοια να διατηρεί την κατοχή, η Νέα Σαλαμίνα γινόταν απειλητική κάθε φορά που έβγαινε σε αντεπιθέσεις. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πορτοκαλί, ο Απόστολος Βέλλιος ήταν εκείνος που έκανε την ανατροπή, διαμορφώνοντας το 2-1 με κεφαλιά στο 36'.

Ο ρυθμός ήταν γρήγορος, κάτι που συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ομόνοια είχε το πάνω χέρι με τους Σεμέδο (52') και Εβάντρο (57') να φτάνουν με αξιώσεις μέχρι την εστία των αντιπάλων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Λίγο έλειψε να γίνει το 2-2 στο 81', όταν ο Ατζίλι έκανε ένα πλασέ σημαδεύοντας την αριστερή γωνία του Μελίσσα, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να επεμβαίνει σωτήρια.

Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων ωστόσο δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την εστία του στο 83', με τον Στεπίνσκι να τσιμπάει την μπάλα μετά τη σέντρα του Χαμάς και να τη στέλνει στα δίχτυα για το 2-2.

Ο Πολωνός χρειάστηκε λιγότερο από τέσσερα λεπτά για να διπλασιάσει τα γκολ του και να επαναφέρει την Ομόνοια σε θέση ισχύος, διαμορφώνοντας το τελικό 2-3, στο 87'

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Νέα Σαλαμίνα: Μελίσσας, Λέουκο (46′ Ντιακιτέ), Τόμοβιτς, Μιχαήλ (75′ Φράγκος), Λέζιακς, Μιγκελίτο, Μπεχαράνο (75′ Ασεβέδο), Καρλίτος, Παπαγεωργίου, Φερνάντες (63′ Μπαχάσα), Βέλλιος

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Κουλιμπαλί, Ελάντερ (28′ Παναγιώτου), Χαμάς, Ντιούνκου (71′ Μασούρας), Μάριτς, Κούσουλος (24′ Εράκοβιτς), Σίμιτς, Σεμέδο, Εβάντρο (71′ Ατζίλι), Στεπίνσκι.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / KOSTAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα