ΑΠΟΕΛ: Ανησυχία και έντονος προβληματισμός

ΑΠΟΕΛ: Ανησυχία και έντονος προβληματισμός

Newsroom
donis_htta
Η ήττα από τον Εθνικό στο ΓΣΠ δεν ήταν απλώς ένα ατυχές αποτέλεσμα, αλλά μια ανατριχιαστική υπενθύμιση των αδυναμιών που ταλανίζουν την ομάδα. Άοσμος και άχρωμος, ο ΑΠΟΕΛ φάνηκε να παλεύει χωρίς πνεύμα, δίχως τη φλόγα που τον χαρακτήριζε άλλοτε.

Η εικόνα του ΑΠΟΕΛ στην έναρξη της νέας σεζόν προκαλεί ανησυχία και έντονο προβληματισμό.

Η αμυντική απειθαρχία είναι εμφανής, με τα λάθη να εμφανίζονται κατά συρροή και να στοιχίζουν βαθμούς. Στα προηγούμενα χρόνια, τέτοια λάθη ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Τώρα, όμως, τείνουν να γίνουν συνήθεια, μια θλιβερή πραγματικότητα που αναπόφευκτα οδηγεί σε ήττες και απογοήτευση. Η αδυναμία διατήρησης της συγκέντρωσης και της σταθερότητας σε κρίσιμες στιγμές καθιστά την ομάδα ευάλωτη και τρύπια.

Επιθετικά, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Ο ΑΠΟΕΛ δείχνει εγκλωβισμένος σε μονοδιάστατο παιχνίδι, όπου οι σέντρες από τα πλάγια αποτελούν τη μοναδική πηγή δημιουργίας ευκαιριών.

Η έλλειψη φαντασίας και εναλλακτικών τρόπων ανάπτυξης κάνει την ομάδα προβλέψιμη και εύκολη να αντιμετωπιστεί από κάθε καλά οργανωμένη άμυνα. Ακόμα και όταν καταφέρνει να δημιουργήσει ευκαιρίες, η τελική προσπάθεια συχνά προδίδεται από βιασύνη και έλλειψη ψυχραιμίας.

Οι στιγμές καλής απόδοσης είναι σπάνιες και έρχονται με τη μορφή εκρήξεων, που όμως δεν αρκούν για να αντιστρέψουν την αρνητική εικόνα. Ο ΑΠΟΕΛ φαίνεται να λειτουργεί με αναλαμπές, αδυνατώντας να κρατήσει συνεχή και σταθερή απόδοση.

Με την εικόνα αυτή, οι προοπτικές για τη φετινή σεζόν φαντάζουν ζοφερές, και η ανάγκη για άμεσες διορθωτικές κινήσεις είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Ο ΑΠΟΕΛ οφείλει να βρει ξανά τη χαμένη του ταυτότητα, να επαναπροσδιορίσει το παιχνίδι του και να ανακτήσει την πειθαρχία και το πάθος που τον έκαναν πρωταγωνιστή. Αν δεν το καταφέρει, η σεζόν αυτή μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική, βυθίζοντας την ομάδα σε κρίση από την οποία δύσκολα θα μπορέσει να ανακάμψει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα