Ομόνοια: Η στόφα μεγάλης ομάδας, το κυριαρχικό ποδόσφαιρο και το respect του Βάλντας στους παίκτες του!

Ομόνοια: Η στόφα μεγάλης ομάδας, το κυριαρχικό ποδόσφαιρο και το respect του Βάλντας στους παίκτες του!

Newsroom
ΟΜΟΝΟΙΑ
Με μια εξαιρετική εμφάνιση η Ομόνοια «απέδρασε» με 2-3 από την έδρα της Νέας Σαλαμίνας και πλέον κοιτάζει να «κλείσει» άμεσα τον νέο φορ της, ενώ θα δουλέψει αρκετά στη διακοπή των Εθνικών ομάδων.

Το 10/10 εικάζω θα τους έδωσε αυτό το credit ο Βάλντας Νταμπράουσκας, στους «τριφυλλιφόρους», όπως είχε υποσχεθεί μετά τη Ζίρε. Και θα έλεγα και με τόνο, καθώς οι παίκτες του έδειξαν χθες χαρακτήρα και στόφα μεγάλης ομάδας που αρνείται να συμβιβαστεί. Όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε χάνοντας πολύ νωρίς τους Κούσουλο, Ελάντερ, ως επίσης βλέποντας το 1-2 να γίνεται 2-1.

Τουναντίον το πάλεψε με σθένος, πείσμα μέχρι τέλους και δικαιώθηκε. Απόρροια της ποιότητάς της, της στοχοπροσήλωσής της, της αφοσίωσης στις αρχές του παιχνιδιού της και ασφαλώς, από το μπουστάρισμα του κόουτς στο ημίχρονο και του κόσμου της καθ’όλη τη διάρκεια του ματς. Ειδικά στο 2ο ημίχρονο ήταν καταφανώς ανώτερη, με επιθετικό ποδόσφαιρο, καθηλώνοντας την αντίπαλο της, εμφάνιση με τέτοιο ποδόσφαιρο κυριαρχίας πάνε χρόνια να δούμε!

Απέναντι σε μια πολύ καλά δομημένη ομάδα, με σημαντικές μονάδες, σε μια έδρα αφιλόξενη να το πω… κολακευτικά, που κάθε χρόνο καλείται να μοχθήσει η Ομόνοια για να κερδίσει. Άπαντες στον οργανισμό εισέπραξαν το 2Χ2 στο πρωτάθλημα με μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και πίστη ότι τα καλύτερα έπονται.

Σαφώς και υπήρξαν αρνητικά στο χθεσινό ματς, όπως σωστά επισήμανε ο προπονητής, η κακή αντιμετώπιση των «στημένων», από όπου προήλθαν τα δύο γκολ της Ν.Σαλαμίνας, όπως και η στιγμιαία αδράνεια στο τέλος, όταν ο διαιτητής… προφανώς ξέχασε να συμβουλευτεί το ρολόϊ του και πραγματοποίησε αποκρούσαρα ο Φαμπιάνο.

Μαγικός και πάλι Σίμιτς, διάγει εκπληκτική φόρμα, είχε 2 ασίστ και πολύ σημαντικές εμπνεύσεις. Δίπλα του ο Μάριτς ακόμα τρέχει, κόβει, δημιουργεί ο πολύ ποιοτικός μέσος της ομάδας. Εξαιρετικό 2ο ημίχρονο από τον Χαμάς, έκανε κτήμα του μαζί με Σεμέδο την αριστερή πλευρά και πιστώνεται τη θαυμάσια ασίστ στο 2-2. Και ασφαλώς «super Mario» όνομα και πράγμα ο Στεπίνσκι. Την ώρα που η μπάλα «έκαιγε» σκόραρε δις, γύρισε το ματς για την Ομόνοια και το πανηγύρισε σαν «τρελός» με τους συμπαίκτες του και τον κόσμο. Είχε και δοκάρι ο Πολωνός, που έδωσε συνέχεια στο σπουδαίο και παραγωγικό ξεκίνημα του στη σεζόν. Δικαίως τον ορέγεται η Ραπίντ, αλλά ο «Στέπι» περνά εξαιρετικά στους «πράσινους», εισπράττει πολύ αγάπη και την ανταποδίδει με τα γκολ του και την αφοσίωση του.

Η διακοπή και ο Αραούχο

Και τώρα στο τέλος μίας επίπονης εβδομάδας με τα συνεχόμενα σημαντικά παιχνίδια, απαραίτητες ανάσες για όσους δεν έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους. Για τους Ελάντερ και Κούσουλο, κρατάμε την αισιόδοξη εκτίμηση του κόουτς ότι θα είναι έτοιμοι με την επανέναρξη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Μετράμε αντίστροφα μέχρι την Τετάρτη για να μάθουμε το νέο «9» του «τριφυλλιού». Να δούμε αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για Αραούχο και επικείμενη κάθοδος του στην Κύπρο για να σφραγιστεί το σπουδαίο deal, ή αν τελικά κάτι άλλο είναι που έχει προκριθεί.

Α.Γ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα