Πάφος: To who is who του Ντομίνγκος Κίνα

Πάφος: To who is who του Ντομίνγκος Κίνα

quina_2
Το Gazzetta Cyprus, εμβαθύνει στο βιογραφικό του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της Πάφου, Ντομίνγκος Κίνα!

«Παφίτης» θα είναι ο Ντομίνγκος Κίνα από αυτή την αγωνιστική περίοδο, ο οποίος αναμένεται να ενισχύσει ολοκληρωτικά την μεσαία γραμμή της ομάδας.

Ποιος είναι ο Κίνα;

Ο 24χρονος, με καταγωγή από την Δημοκρατία της Γουινέας-Μπισάου, κάτοχος πορτογαλικού διαβατηρίου, έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην ακαδημία της Μπενφίκα. Η επόμενη στάση της ποδοσφαιρικής του επάνδρωσης, ήταν το Λονδίνο!

Εκεί αγωνίστηκε αρχικά στις αναπτυξιακές ομάδες της Τσέλσι, ενώ από την U18 των Μπλε, το 2016, έκανε βαλίτσες για την άλλη πλευρά του Λονδίνου και την Γουέστ Χαμ. Εκεί παρέμεινε για δυο σχεδόν αγωνιστικές περιόδους, με την Γουότφορντ να ξοδεύει λίγο παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, το 2018, για να τον αποκτήσει.

Εκεί υπέγραψε αρχικά τετραετές συμβόλαιο όπως καταγράφουν Αγγλικές πηγές, ενώ στις πρώτες τρεις χρονιές αυτού, πραγματοποίησε 37 συμμετοχές στο «Vicarage Road».

Από το 2021, ξεκίνησε μια σειρά δανεισμών του ποδοσφαιριστή από την ομάδα, η οποία τον παραχώρησε κατά σειρά στις: Γρανάδα, Φούλαμ, Μπάρσνλεϊ, Έλτσε, Ρότερχαμ.

Εν τέλει, ο Κίνα άλλαξε ολοκληρωτικά παραστάσεις το 2023, όταν η Ουντινέζε τον απέκτησε από τις «σφήκες», υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Έξι μήνες αργότερα, η Ιταλική ομάδα τον παραχώρησε ξανά δανεικό στην Βιζέλα της Πορτογαλίας, όπου παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωση της περσινής σεζόν.

Έχει συνολικά πραγματοποιήσει, 12 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λίγκ, σκοράροντας μια φορά με την φανέλα της Γουότφορντ, σε νίκη της ομάδας του επί της Κάρντιφ με 3-2 το 2018. Επίσης έχει καταγράψει άλλες 18 συμμετοχές στην Λα Λίγκα, ενώ συλλήβδην στην καριέρα του, έχει αγωνιστεί σε 141 αγώνες, σκοράροντας 10 φορές και δίνοντας 6 ασίστ.

Ο Κίνα, έχει αγωνιστεί σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες της Εθνικής Πορτογαλίας, από την U17, έως και την U21, καταγράφοντας συνολικά 52 συμμετοχές με το εθνόσημο και σκοράροντας 11 φορές!

Ποια είναι η θέση του τελικά;

Διαθέτει την ικανότητα να προσφέρει τις «υπηρεσίες» του, σε πολλούς τομείς του άξονα. Τόσο ανασταλτικά, όσο και επιθετικά, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι στην Αγγλία και κυρίως στη Γουότφορντ, αξιοποιήθηκε επί το πλείστον ως επιθετικός μέσος και κυρίως στη θέση «10».

Μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο «6» όσο και στο «8», ενώ αξιοσημείωτο, των ποικιλόμορφων ποδοσφαιρικών αρετών του, είναι ότι έχει αγωνιστεί μια φορά τόσο στη θέση του κεντρικού επιθετικού, όσο και στη θέση του δεξιού μπακ!

Εξίσου όμως με την βασική του θέση, που είναι αυτή στο κέντρο, ο Κίνα συχνά χρησιμοποιείται και ως αριστερός χαφ. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, ο Καρσέδο, εντάσσει στην φαρέτρα του έναν ποδοσφαιριστή με ποικίλες ικανότητες στο γήπεδο, ο οποίος μπορεί να προσφέρει σε πολλούς τομείς και επρόκειτο να αποτελέσει ένα σημαντικό «όπλο» για την ομάδα της Πάφου και τους στόχους που έχει θέσει στην φετινή χρονιά, τόσο εγχώρια όσο και στην Ευρώπη!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα