Ομόνοια: Απώλεσε μεγάλη ευκαιρία εκτόξευσης και παίρνει ρίσκο αγωνιστικό!

Ομόνοια: Απώλεσε μεγάλη ευκαιρία εκτόξευσης και παίρνει ρίσκο αγωνιστικό!

Newsroom
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ
Οι μεταγραφές τελείωσαν, η Ομόνοια δεν απέκτησε φορ, γεγονός που μπορεί να «πληρώσει» μέσα στη σεζόν, με το πρόγραμμα σε Κύπρο και Ευρώπη να είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο.

Στο ίδιο έργο θεατές, ζητούμενο να «σκοράρει στο 90’», ήταν ο χθεσινός μας τίτλος. Και αντί για buzzer, … σίγησε και για αυτό η Ομόνοια θα πρέπει να μέμφεται μόνο τον εαυτό της και κανένα άλλο! Και ασφαλώς απώλεσε την μεγάλη ευκαιρία που της δινόταν για εκτόξευση.

Σε ένα καλοκαίρι που με κόπο και μόχθο τα έκανε σχεδόν όλα τέλεια, φτιάχνοντας μια ομάδα ελκυστική και ισχυρή, έλειπε απλά το κερασάκι στην τούρτα. Ωστόσο στο φλερτ με … ζαχαροπλαστείο πρώτης διαλογής, μιας και ο λόγος για την εξαίρετη κατά τα άλλα τούρτα, φάνηκε ασυνεπής! Σπουδαίο ξεκίνημα για τον «καυτό» Στεπίνσκι, με τον ρέκορτμαν συμμετοχών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Κακουλλή, να τον πλαισιώνει ιδανικά. Συνθέτοντας ένα ποιοτικό και αξιόπιστο δίδυμο. Γενικότερα δε, υπάρχει η πίστη για την αξία και τη δυναμική του υφιστάμενου ρόστερ. Αυτά ισχύουν και τα σημειώνουμε και ασφαλώς τα πιστώνεται το δίδυμο που έχει επωμισθεί τη μεγάλη ευθύνη φέτος, ήτοι οι Αναστασίου-Νταμπράουσκας, μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες τους. Με την σημαντική αρωγή ασφαλώς της διοίκησης, προεξάρχοντος του προέδρου.

Αντιστρόφως ανάλογες ωστόσο και οι ευθύνες που τους αναλογούν, για την απόφαση να μην προχωρήσουν στην απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού, που τόσο πολύ ανάγκη τον έχει η ομάδα, για να βρεθεί σε θέση ισχύος έναντι των ανταγωνιστών της. Έτσι απλά, όπως οφείλουμε να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, γιατί όντως το αξίζουν, το ίδιο ταπεινά και με τον απόλυτο σεβασμό, λέμε χωρίς να μασάμε τα λόγια μας, πρόκειται για μέγα λάθος και η ευχή είναι να μην έχει κόστος για την ομάδα!

Από τις αρχές Ιουνίου και τα φιλικά προετοιμασίας όταν και τέθηκε εκτός πλάνων ο Μπάκιτς μέχρι χθες με την συμπλήρωση τριών μηνών και οι έχοντες τα ηνία δεν μπόρεσαν να βρουν ένα φορ να πληροί τα «θέλω» τους ; Ακραίο ταμάλα και το λέω με εύσχημο τρόπο. Για να μην παραθέσω τις δηλώσεις για τον παίκτη που θα αποκτηθεί και θα κάνει τη διαφορά σε όλη την Κύπρο και τις επαναλαμβανόμενες τοποθετήσεις για απόκτηση επιθετικού με άλλα χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες. «Αυτό εγκλωβισμός» με το σήριαλ Αραούχο, και ολίγον Σαμάτα, με αποτέλεσμα να χαθούν άλλες εξαιρετικές περιπτώσεις και όταν έγινε η στροφή σε παίκτες τύπου Σαρκάρια, όπως αποκαλύψαμε χθες, ήταν ήδη πολύ αργά.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό το πράγμα, «βλέπε» Μάριος Ηλία, εξ' ού και η αναφορά περί του ίδιου έργου θεατές. Στο διά ταύτα, χωρίς καν να αγγίζω το επικοινωνιακό κομμάτι, που για μένα είναι δευτερεύουσας σημασίας, αγωνιστικά που είναι και το μεγάλο διακύβευμα, οι «πράσινοι ακροβατούν» επικίνδυνα! Σε ένα άκρως απαιτητικό πρόγραμμα, που είναι προ των πυλών σε Κύπρο και Ευρώπη. Και γενικότερα σε μια χρόνια επίπονη με κοντά στα 55-60 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών ομάδων. Και ούτε θα «χρυσώσει το χάπι», τυχόν κίνηση για απόκτηση άνεργου ποδοσφαιριστή.

Αρκετά για το θέμα, διότι όλο αυτό πολύ κούρασε και στεναχώρησε τον κόσμο που είναι σε κάθε λεπτό, σε κάθε προσπάθεια δίπλα σε ομάδα και διοίκηση, αγγίζουν τις 11 χιλιάδες τα διαρκείας, νούμερο που προκαλεί «ίλιγγο»! Ο γέγονε, γέγονε, το ντέρμπι με την ΑΕΚ πλησιάζει και η ομάδα με τον προπονητή, οφείλουν απρόσκοπτα να συνεχίσουν να δουλεύουν ανεπηρέαστα, με στόχο το 3ο σερί τρίποντο. Εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι οι Ελάντερ, Χαραλάμπους και Μασούρας, προλαβαίνει ο Κούσουλος.

Α.Γ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα