Ομόνοια: Το μέταλλο της ομάδας, η ανάγκη ο κόουτς να ανοίξει το rotation και ο Γιόβετιτς!

Ομόνοια: Το μέταλλο της ομάδας, η ανάγκη ο κόουτς να ανοίξει το rotation και ο Γιόβετιτς!

Newsroom
Γιόβετιτς: «Δεν ήταν εύκολο για μένα να παίξω αυτό το ματς, λυπάμαι για την Φιορεντίνα και τον τρίτο τελικό που έχασε»
Διαβάστε στο Gazzetta Cyprus όλο το ρεπορτάζ της Ομόνοιας, για την ομάδα που βγάζει μέταλλο, τον Γιόβετιτς, το μισογεμάτο ποτήρι από το ματς με την ΑΕΚ και την ανάγκη ο κόουτς να ανοίξει το rotation.

Φεύγοντας ο κόσμος της Ομόνοιας από το ΓΣΠ το βράδυ της Δευτέρας, κάποιοι εξ’αυτών για να ακριβολογούμε σου έδιναν την εντύπωση λες και η ομάδα τους δεν κέρδισε.

Για να το επεκτείνω και να δώσω «τροφή», το συναίσθημα της χαράς και της ικανοποίησης, δεν είναι κακό απαραιτήτως ότι συνδυάστηκε για πρώτη φορά φέτος, με δόση προβληματισμού. Για την εμφάνιση της ομάδας και δη στο 2ο ημίχρονο.

Το ότι το Τριφύλλι έχει εκτοξεύσει στα ύψη τον ενθουσιασμό με τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις του, λογική συνέπεια το γεγονός ότι ανεβάζει πολύ και τις προσδοκίες. Ωστόσο στο ποδόσφαιρο οφείλεις κάθε στιγμή να παραμένεις σεμνός και ταπεινός, υπάρχουν και άλλες άκρως αξιόλογες ομάδες, μία απ’αυτές η ΑΕΚ, την οποία η ομάδα του Νταμπράουσκας πέτυχε στην καλύτερη της φετινή έκδοση.

Για αυτό και μέτρα ακόμη περισσότερο ότι το τρίποντο κατακτήθηκε. Το ποτήρι ήταν μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Τέτοιες βραδιές στο φετινό μαραθώνιο θα υπάρξουν και άλλες. Και είναι εδώ που σαν μεγάλη ομάδα, διεκδικήτρια του τίτλου, δείχνεις χαρακτήρα. Και η αρμάδα του Λιθουανού κόουτς να είμαστε ειλικρινείς, έχει βγάλει μέταλλο και στα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος που έδωσε μέχρι τώρα. Μόχθησε κατά πολύ για να έχει αυτή την αλάνθαστη πορεία και δε μπορεί παρά να της το πιστώσουμε!

Και ασφαλώς κάτι που θα βοηθήσει, καταθέτοντας με το μέγιστο σεβασμό την άποψη μας, χωρίς επαναλαμβάνω να κάνουμε υποδείξεις σε κανέναν, είναι η αξιοποίηση του βάθους που διαθέτει φέτος η Ομόνοια. Ο κύριος Νταμπράουσκας έχει καταλήξει σε ένα σημαντικό κορμό ως όφειλε και απ’εκεί και πέρα βάζει κάποιες μικρές πινελιές κατά τη διάρκεια των αγώνων. Είναι θα λέγαμε αναγκαίο και θα είναι και άκρως βοηθητικό, εισερχόμενη η ομάδα σε μια σειρά «καυτών» αγώνων, ο κόουτς να ανοίξει περαιτέρω το rotation.

Και οκέι, υπήρχαν προβλήματα τραυματισμού αυτή την εβδομάδα κατανοητό, αλλιώς δεν υπήρχε θέμα να μην δούμε πχ Χαραλάμπους, αλλά περαιτέρω αξιοποίηση του Αλιούμ, με ταυτόχρονη χρησιμοποίηση του Σίμιτς στο «10», κάνει την ομάδα ακόμα πιο καλή. Και πιο ισορροπημένη, καθώς ο Εβάντρο που είναι παικταράς, δεν έχει και την καλύτερη σχέση με τρεξίματα και βοήθεια μεσοαμυντικά. Και αυτό πλέον στο ποδόσφαιρο είναι must.

Θέλω επίσης να πιστεύω ότι και οι Μουσιαλόφσκι, Κίτσος είναι στον προθάλαμο, αμφότεροι μπορούν να δώσουν ποιοτικά λεπτά, ξεκουράζοντας παίκτες που τράβηξαν μεγάλο κουπί.

Και ασφαλώς αυτό το σήριαλ με τη απόκτηση φορ ας τελειώσει επιτέλους και το πιο σημαντικό να έχει happy end. Είναι πασιφανές ότι θα βοηθηθεί πολύ η ομάδα με την έλευση ενός ακόμη «9», με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους Στεπίνσκι, Κακουλλή. Με τον Στεφάν Γιόβετιτς όπως σημειώσαμε και χθες, οι πράσινοι κάνουν τα πάντα να αποσπάσουν το ναι του Μαυροβούνιου διεθνούς. Μειώθηκε η οικονομική διαφορά των δύο πλευρών, καθώς ανέβασε την προσφορά της η Ομόνοια, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για ολοκλήρωση του deal. Ακόμα δύο αξιόλογες περιπτώσεις στην πράσινη λίστα, η μια από το Γαλλικό Πρωτάθλημα.

ΑΓ

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα