Gazzetta, Transfermarkt: Η ακριβότερη εντεκάδα του Κυπριακού Πρωταθλήματος

Newsroom
gazzetta_cyprus_transfermarkt
Το Transfermarkt, στο πλαίσιο της καινούργιας συνεργασίας του με το Gazzetta και το Gazzetta Cyprus, σας παρουσιάζει την εντεκάδα με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία βάσει των δεδομένων του!

Η νέα συνεργασία του Gazzetta και του Gazzetta Cyprus, με το Transfermarkt μας επιτρέπει να σας παρουσιάσουμε με απόλυτη ακρίβεια και αξιοπιστία, την εντεκάδα στο Κυπριακό Πρωτάθλημα με την μεγαλύτερη και υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία.

Διαβάστε επίσης: Οι έξι ακριβότεροι ποδοσφαιριστές της φετινής σεζόν από το απόλυτο αφιέρωμα του Gazzetta Cyprus

Ίβιτσα Ίβουσιτς: Πάφος (αξία βάσει Tranfermarkt 2.5 εκατομμύρια ευρώ)

Για άλλη μια φορά στις λίστες με τους ακριβότερους παίκτες βρίσκεται ο 29χρονος πορτιέρε της Πάφου. Ο Κροάτης τερματοφύλακας, διεθνής με την Εθνική του ομάδα και παρών τόσο στο EURO της Γερμανίας όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αποτελεί βασικό γρανάζι στην ομάδα της Πάφου στον αγώνα της προς την διάκριση, τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις, όσο και στην παρθενική της συμμετοχή στην Ευρώπη, (League Phase του Europa Conference League).

Κωνσταντίνος Λαΐφης: ΑΠΟΕΛ (αξία βάσει Tranfermarkt 1.5 εκατομμύρια ευρώ)

Μια κίνηση που γέννησε ενθουσιασμό στους Αποελίστες και διατάραξε τα «Κυπριακά ποδοσφαιρικά νερά» ήταν η επιστροφή του Κωνσταντίνου Λαΐφη στην Κύπρο για λογαριασμό των Γαλαζοκίτρινων. Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός, έπειτα από 8 χρόνια μακριά από την πατρίδα (μετά το 2016 όπου είχε αναχωρήσει για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό) και πάνω από 280 συμμετοχές με την Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο, ξαναβρίσκεται στην Μεγαλόνησο και έρχεται να εξασφαλίσει τα μέγιστα, ώστε ο ΑΠΟΕΛ να διατηρήσει τα «σκήπτρα» του Πρωταθλητή. Ακόμα και αν δεν έχει αγωνιστεί ακόμα φέτος σε συλλογικό επίπεδο, το ντεμπούτο του αναμένεται κάτι παραπάνω από σύντομα.

Λάσα Ντβάλι: ΑΠΟΕΛ (αξία βάσει Tranfermarkt 1.5 εκατομμύρια ευρώ)

Το αμυντικό δίδυμο του ΑΠΟΕΛ συναντάμε στα στόπερ της ακριβότερης εντεκάδας του πρωταθλήματος, με τον Λαΐφη να πλαισιώνεται με τον συμπαίκτη του και Γεωργιανό Διεθνή, Λάσα Ντβάλι. Μια εκ των κινητήριων δυνάμεων στο περσινό πρωτάθλημα, ήταν ο Ντβάλι, ο οποίος σε ακόμη μια αγωνιστική περίοδο καλείται να ηγηθεί τόσο της αμυντικής γραμμής όσο και της ομάδας συλλήβδην. Πάντα αποσκοπώντας στον τίτλο και στην επιτυχημένη ευρωπαϊκή πορεία.

Σλόμπονταν Ουρόσεβιτς: Άρης Λεμεσού (αξία βάσει Tranfermarkt 2 εκατομμύρια ευρώ)

Την δεύτερή του σεζόν με την «Ελαφρά Ταξιαρχία», διανύει ο Σλόμπονταν Ουρόσεβιτς. Ο Σέρβος αριστερός μπακ, αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2023 από την Παρτιζάν Βελιγραδίου, έπειτα από πέντε χρόνια στην ομάδα και γενικότερα έπειτα από 10 χρόνια αγωνιστικής δράσης στην πατρίδα του, (υπήρξε ένα μικρό πέρασμα από την Λέουβεν του Βελγίου). Στην ομάδα του Σπιλέφσκι, η οποία θέλει να αφήσει πίσω την περσινή κακή σεζόν και να εξασφαλίσει ξανά ρόλο πρωταγωνιστή, ο Ουρόσεβιτς αποτελεί βασικό παράγοντα, τόσο σε αμυντικό επίπεδο, που είναι και η βασική του αρμοδιότητα, αλλά όσο και σε οποιαδήποτε άλλη έκφανση του παιχνιδιού χρειαστεί.

Κόνορ Γκόλντσον: Άρης Λεμεσού (αξία βάσει Tranfermarkt 5 εκατομμύρια ευρώ)

Ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής στην Κύπρο, συναντάται εκτός φυσικής θέσης, αλλά όχι σε σημείο που δεν μπορεί να αγωνιστεί. Ο λόγος γίνεται για τον κεντρικό αμυντικό Κόνορ Γκόλντσον (δεξί οπισθοφύλακα στην εντεκάδα μας), ο οποίος το φετινό καλοκαίρι, έκανε βαλίτσες από την Ρέιντζερς και την Σκωτία, για τον Άρη και την Λεμεσό. Ο Άγγλος που έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2027, δικαιολογημένα με μια ματιά στο παρελθόν και την έως τώρα καριέρα του, έχει την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία στο Πρωτάθλημα. 309 συμμετοχές με την Ρέιντζερς σε όλες τις διοργανώσεις, τίτλοι, τελικός Europa League και άλλα πολλά, τον αναδεικνύουν ως ίσως την μεγαλύτερη και επιδραστικότερη κίνηση της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Ένα «άριστα ακονισμένο βέλος στη φαρέτρα του Άρη». Ένας μπαρουτοκαπνισμένος αμυντικός έτοιμος να διεκδικήσει τη κορυφή του πρωταθλητή.

Ματέο Τανλόγκο: Πάφος (αξία βάσει Tranfermarkt 2 εκατομμύρια ευρώ)

Στο κέντρο θα δούμε ένα από τα δυο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της Πάφου, τον Ματέο Τανλόγκο. Ο Αργεντίνος χαφ, ήρθε στην Κύπρο για να αγωνιστεί ως δανεικός από την Σπόρτινγκ Λισαβώνας και σε ηλικία 21 ετών, σίγουρα αποτελεί έναν από τους πιο πολλά υποσχόμενους ποδοσφαιριστές τόσο στην Πάφο, όσο και γενικά στο Πρωτάθλημα. Κάτι που ξεκάθαρα διαφαίνεται και από την χρηματιστηριακή του αξία. Μπορεί να μην βρίσκεται στην ευρωπαϊκή λίστα της Πάφου για τις έξι αναμετρήσεις στην League Phase του Conference League, ωστόσο αναμένεται στο 100% να μαγνητίσει όλα τα βλέμματα και την προσοχή όποτε αγωνίζεται.

Πέπε: Πάφος (αξία βάσει Tranfermarkt 2,4 εκατομμύρια ευρώ)

Άλλο ένα δίδυμο από την ίδια ομάδα συναντάμε, αυτή τη φορά στην άξονα και αυτή τη φορά από την Πάφο. Στο πλευρό του νεαρού Τανλόγκο στην εντεκάδα μας, βρίσκεται ο συμπαίκτης του, Πέπε. Δανεικός στην κυπριακή ομάδα την περασμένη αγωνιστική περίοδο από τον Ολυμπιακό, ο πορτογάλος χαφ αποτέλεσε παράγοντα Χ στην ιστορική κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο, με τα γκολ του τόσο στην ημιτελική φάση, όσο και στον τελικό με την Ομόνοια! Οι «Γαλάζιοι», αποζήτησαν με κάθε τρόπο και την οριστική απόκτησή του, κάτι το οποίο κατάφεραν και πλέον ο 27χρονος θα βρίσκεται για άλλη μια σεζόν στο ρόλο του «μαέστρου» στο σύνολο του Κάρσεδο.

Ομέρ Ατζίλι: Ομόνοια (αξία βάσει Tranfermarkt 2 εκατομμύρια ευρώ)

Την τριάδα στο κέντρο και σε ρόλο «10», κλείνει ο Ομέρ Ατζίλι. Ο Ισραηλινός, του οποίου η απόκτηση από την Ομόνοια αποτέλεσε ένα «μεταγραφικό σίριαλ», έρχεται ξανά στην Κύπρο, μετά το παλαιότερο πέρασμα του από τον ΑΠΟΕΛ, με τα μεγαλύτερα φόντα για να ξεχωρίσει. Μετά το πέρασμα του από την Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ και την Αλ Αΐν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Ατζίλι έρχεται στο Τριφύλλι για να διαπρέψει και υπό την αιγίδα του Βάλντας Νταμπραόυσκας να διεκδικήσει τον όποιο διαθέσιμο τίτλο εγχώρια καθώς και την πορεία στην Ευρώπη, με μια Ομόνοια που δείχνει να «πετάει φωτιές».

Μαξ Μάγιερ: ΑΠΟΕΛ (αξία βάσει Tranfermarkt 1,7 εκατομμύρια ευρώ)

Ξεκινάμε με την επιθετική «τριπλέτα» και το αριστερό εξτρέμ, όπου βρίσκεται ο Μαξ Μάγιερ. Ο Γερμανός αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον ΑΠΟΕΛ και αν και οι συστάσεις είναι περιττές όσον αφορά το βιογραφικό του παίκτη, θα κάνουμε μια σύντομη αναδρομή. Επρόκειτο για ποδοσφαιριστή με μακρά θητεία τόσο στην Premier League, όσο και στην Πατρίδα του, με τις Κρίσταλ Πάλας, Σάλκε και Κολωνία αντίστοιχα. Περάσματα είχε από Τουρκία και Δανία, ενώ ο τελευταίος του σταθμός ήταν η Ελβετία. Ο Μάγιερ είναι παίκτης που μπορεί να συγκλίνει στον άξονα, να πάρει την μπάλα και να ελέγξει αυτόν τον νευραλγικό χώρο, ενώ συμμετείχε σε όλες τις προκριματικές αναμετρήσεις του ΑΠΟΕΛ για την Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι και έχει αρχίσει να φορμαρίζεται σε πολύ καλό σημείο στα τελευταία παιχνίδια.

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα: ΑΕΚ Λάρνακας (αξία βάσει Tranfermarkt 1,8 εκατομμύρια ευρώ)

Στην άλλη πλευρά της επίθεσης, βρίσκεται το θερινό «μπαμ» της περσινής δευτεραθλήτριας, ο Αϊτόρ. Ο Ισπανός εξτρέμ, στα 28 του, άφησε πίσω του την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, όπου έφτασε στο απόγειο της καριέρας του, όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες στο πρωτάθλημα τις προηγούμενες σεζόν (πριν τον σοβαρό τραυματισμό του), και επέλεξε να ακολουθήσει μια νέα δοκιμασία στην Κύπρο και την Λάρνακα. Ο Αϊτόρ βρίσκεται στην ΑΕΚ για να ανεβάσει ολότελα το επιθετικό επίπεδο της ομάδας του Χένινγκ Μπέργκ και να την οδηγήσει όσο ψηλότερα μπορεί στην φετινή περίοδο και γιατί όχι ίσως και σε έναν τίτλο.

Γκιόργκι Κβιλιτάια: Άρης Λεμεσού (αξία βάσει Tranfermarkt 1,6 εκατομμύρια ευρώ)

Στην αιχμή του δόρατος και την κορυφή της επίθεσης, ο τελευταίος παίκτης της εντεκάδας του Transfermarkt, ο Γκιόργκι Κβιλιτάια. Ο Γεωργιανός κεντρικός επιθετικός που το καλοκαίρι προκάλεσε «ένταση» στην Κύπρο, με την μετακίνησή του από τον ΑΠΟΕΛ στον Άρη, είναι ο ακριβότερος επιθετικός του Πρωταθλήματος. Ένας βασικός πυλώνας του πρωταθλήματος για τον ΑΠΟΕΛ, ένας παίκτης που ο Ρικάρντο Σα Πίντο ξεκλείδωσε στο έπακρο της δυνατότητες του, πλέον βρίσκεται στο δυναμικό του Αλεξέι Σπιλέφσκι και είναι έτοιμος να κυνηγήσει back to back τίτλους στο δυναμικό του. Ήδη έχει ξεκινήσει δυναμικά, καθώς με το «παρθενικό» του επίσημο γκολ, χάρισε την νίκη στην ομάδα του επί της Ομόνοιας 29Μ.

Συνολική αξία ομάδας: 24 εκατομμύρια

gazzetta x transfermarkt.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα