Κόλμαν - Γκούλα: Το πρώτο Λεμεσιανό ντέρμπι των δύο και οι ιδιαιτερότητες αυτού

Σάββας Νεοκλέους
κολμαν μπεργκ ντερμπι
Οι δύο μεγάλες Λεμεσιανές ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές στα ρόστερ τους, ενώ στους πάγκους τους είναι αφεντικά δύο προπονητές που για πρώτη φορά ήρθαν στην Κύπρο.

Για την 3η αγωνιστική της Cyprus League την Κυριακή (15 Σεπτεμβρίου 2024) και ώρα 19:00 θα διεξαχθεί στο «ΆλφαΜέγα Stadium» στο Κολόσσι το ντέρμπι της Λεμεσού μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ.

Μετά από δύο αγωνιστικές ο τυπικά γηπεδούχος του Κυριακάτικου ντέρμπι Απόλλωνας έχει μία νίκη και μία ήττα, ενώ η τυπικά φιλοξενούμενη ΑΕΛ έχει το απόλυτο, δύο στα δύο τρίποντα!

Οι δύο μεγάλες Λεμεσιανές ομάδες προχώρησαν το περασμένο καλοκαίρι σε αρκετές αλλαγές στα ρόστερ τους, έγιναν μπόλικες προσθαφαιρέσεις, είναι δύο… νέες ομάδες. Μάλιστα δε, στους πάγκους είναι αφεντικά δύο προπονητές που για πρώτη φορά ήρθαν στην Κύπρο για να δουλέψουν.

Έτσι, είναι το πρώτο Λεμεσιανό ντέρμπι για τους δύο τεχνικούς. Αντριάν Γκούλα, από πλευράς Απόλλωνα, Κρις Κόλμαν, από πλευράς ΑΕΛ. Τόσο ο Σλοβάκος, όσο και ο Ουαλός, θα έχουν ήδη… εμπεδώσει το τι σημαίνει Λεμεσιανό ντέρμπι για τους φιλάθλους των δύο ομάδων. Είτε μέσα από υλικό που είδαν (βίντεο, φωτογραφίες από προηγούμενα ντέρμπι της πόλης), είτε από συζητήσεις, κουβέντες που είχαν με παράγοντες, παίκτες, οπαδούς, θα έχουν κατανοήσει και αντιληφθεί τη σημασία που έχει ένα τέτοιος αγώνας.

Από εκεί και πέρα, στην Κυριακάτικη μάχη των δύο Λεμεσιανών ομάδων, απόντες θα είναι οι αρχηγοί, Χάμπος Κυριάκου (Απόλλων) και Βασίλης Παπαφώτης (ΑΕΛ), μιας και ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.

Κατά τα άλλα, ο Φιλιώτης (Ανδρέας Παναγιώτου), μετά από μία 4ετία στη δύναμη του Απόλλωνα, εδώ και μερικούς μήνες είναι στη δύναμη της ΑΕΛ, έτσι θα βρεθεί κόντρα στην ομάδα όπου πανηγύρισε και πρωτάθλημα μέσα στη Λεμεσό.

Αμφίβολος για ν’ αγωνιστεί από πλευράς Απόλλωνα είναι ο Σάντος, εντούτοις, αξιοσημείωτο είναι ότι πρωτοήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΛ, ενώ και στην περασμένη σεζόν ήταν στο ρόστερ των «κυανολεύκων», έζησε και ξέρει τι εστί Λεμεσιανό ντέρμπι και από τις δύο πλευρές.

Έπειτα, στο τεχνικό επιτελείο της ΑΕΛ είναι ως αναλυτής ο Γιώργος Ελευθερίου, ο οποίος την περασμένη σεζόν ήταν στο τιμ του Απόλλωνα, ενώ στο παρελθόν είχε αγωνιστεί με τη «γαλαζοκίτρινη» φανέλα.

Τέλος, για 11 και… χρόνια παρουσίας του στην Κύπρο (2009-2010 ΕΝΠ, 2010-2012 ΑΠΟΕΛ, Ιανουάριο 2016-Ιούνιο 2024 και πλέον ΑΕΛ) ο επιθετικός Ιβάν Τρισκόφσκι θα έχει την ευκαιρία και αυτός, όπως και τα καλοκαιρινά αποκτήματα των Λεμεσιανών ομάδων να ζήσουν το πρώτο σούπερ ντέρμπι της πόλης από κοντά, από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο επιθετικός της ΑΕΛ, ο οποίος τυγχάνει σεβασμού και εκτίμησης από τον περισσότερο φίλαθλο κοινό της Κύπρου – αν όχι από ολόκληρο – θα έχει και αυτός την ευκαιρία να ζήσει ένα τέτοιο παλμό Λεμεσιανού ντέρμπι ως αγωνιζόμενος.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα