Απόλλων Λεμεσού - ΑΕΛ: Μία, δύο, τρεις, άλλες πόσες

Σάββας Νεοκλέους
kirzis-konstantinou.
Τα τελευταία χρόνια ήταν η 3η φορά που παιχνίδι Απόλλων-ΑΕΛ αναβάλλεται και δεν ξεκινά την αρχική μέρα που ήταν προγραμματισμένο.  Τα δύο αφορούσαν πρωτάθλημα, ενώ το άλλο ήταν για τον θεσμό του κυπέλλου, όπου έγινε σε μεταγενέστερο στάδιο κεκλεισμένων των θυρών.  Το ένα ήταν στο Τσίρειο Στάδιο, ενώ τα άλλα δύο στο «ΆλφαΜέγα Stadium».

Από το βράδυ της Κυριακής (15 Σεπτεμβρίου 2024), όπου αναβλήθηκε το Λεμεσιανό ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Cyprus League, αρκετοί φίλαθλοι θα διερωτούνται ακόμη πόσες φορές δεν θα ξεκινήσει ένα τέτοιο ντέρμπι.

Θυμήθηκαν τις δύο προηγούμενες φορές και τα όσα έγιναν τότε, τα επεισόδια, παρομοιάζοντας τα με τα χθεσινά γεγονότα. Άλλο χθες, όμως, και άλλο το τι έγινε τις δύο προηγούμενες φορές.

Παρόλα αυτά, για ακόμη μία φορά, ούτε ομάδα, ούτε Αστυνομία, ούτε ΚΟΠ, ούτε κανείς δεν αναλαμβάνει το δικό του μερίδιο ευθύνης. Του εναντίον, για ακόμη μία φορά, γινόμαστε… μάρτυρες, θεατές, ενός σκηνικού που όποτε συμβεί κάτι, παρουσιάζεται το ίδιο έργο. Ο καθένας από τη δική του πλευρά να επιρρίπτει τις ευθύνες αλλού.

Η διοίκηση Κίρζη είχε και στο παρελθόν τέτοια γεγονότα για να διαχειριστεί, ενώ από την άλλη είναι η πρώτη δύσκολη, «καυτή» δοκιμασία για τη διοίκηση Κωνσταντίνου, η οποία πριν από μερικούς μήνες ανέλαβε τη διοίκηση του σωματείου της ΑΕΛ.

Η κάθε πλευρά μαζεύει υλικό, πληροφορίες και μαζί με τους νομικούς συμβούλους ετοιμάζει τις ετυμηγορίες για να τις καταθέσει στο αρμόδιο όργανο της ΚΟΠ και τη μεθεπόμενη Τετάρτη θα εκδικάσει ο Αθλητικός Δικαστής, Αριστοτέλης Βρυωνίδης, και θα γνωστοποιήσει την απόφαση και τις ποινές.

Στον Απόλλωνα όπως αφήνουν να νοηθεί τις τελευταίες ώρες με τοποθετήσεις τους αναμένουν την κατακύρωση του αγώνα. Στην ΑΕΛ μέσα από την πρωινή ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίζουν και πολλά, αλλά αφήνουν να νοηθεί ότι θα επανέλθουν.

Το θέμα, όμως, είναι άλλο, πότε θα γίνει το… κουμάντο αυτό που πρέπει και να γίνονται κανονικά τα παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο. Πάει να καταντήσει… παράδοση, η αναβολή των Λεμεσιανών ντέρμπι και να γίνεται κουίζ ακόμη πόσα θα αναβληθούν; Ποιος θα δώσει αυτή την απάντηση; ΚΟΠ, Αστυνομία, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Απόλλων, ΑΕΛ, τι λέτε…; Έχετε απάντηση;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα