Εθνικός Άχνας - Νέα Σαλαμίνα 2-3: Ανατροπή στην ανατροπή και τεράστιο διπλό

Newsroom
Σε μια αναμέτρηση που είχε κυριολεκτικά τα πάντα, η Νέα Σαλαμίνα κατόρθωσε να φύγει με το τρίποντο από το Δασάκι κόντρα στον Εθνικό, σε ένα συγκλονιστικό ματς που έληξε με 2-3 και ύστερα από 118 λεπτά.

Πρόκειται δεδομένα για το ματς της σεζόν έως τώρα. Εθνικός Άχνας και Νέα Σαλαμίνα χόρτασαν όσους αποφάσισαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan.

Πέντε γκολ, ανατροπή στην ανατροπή, συσκότιση για είκοσι λεπτά, αποβολή και τελικά νικητές με 2-3 οι «ερυθρόλευκοι» του Χριστουδούλου, που πανηγύρισαν την πρώτη τους φετινή νίκη (έχουν αγώνα λιγότερο). Με δέκα ολοκλήρωσε ο Εθνικός (αποβολή Παναγιώτου 117’).


Ανώτερη η Νέα Σαλαμίνα, «τιμωρός» ο… πρώην!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό και τις δυο ομάδες να προσπαθούν να βρουν «ροή» στο παιχνίδι τους.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 19’ για την πρώτη τελική, ένα σουτ του Μπεχαράνο που έδιωξε σε κόρνερ ο Φλόρες. Δέκα λεπτά μετά (29’) ο Μπεχαράνο (ξανά) και ο Νάρσινγκ είδαν τα σουτ τους να κοντράρουν στον Οφόρι, πριν πάρουν πορεία προς την εστία, ενώ η πρώτη απειλή από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 32ο λεπτό, όταν ο Άντος απέκρουσε το σουτ του Μπονέτο.

Η Νέα Σαλαμίνα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, είχε και άλλη καλή στιγμή με πλασέ του Βέλλιου και απόκρουση του Φλόρες (37’), πριν «χτυπήσει» στο κατάλληλο σημείο. Στο 44’ Μινγκελίτο και Νάρσινγκ συνεργάστηκαν άψογα, ο Ολλανδός έκανε την κάθετη στον χώρο και ο Παπαγεωργίου (πρώην παίκτης του Εθνικού) με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με το 0-1.

Διακοπή, ανατροπή και… ξανά ανατροπή!

Με το καλησπέρα στο δεύτερο μέρος, ο Εθνικός έφερε το ματς στα ίσα. Έπειτα από εκτέλεση πλαγίου, ο Αντερέγκεν κατέβασε την μπάλα και με ασύλληπτο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1 στο 47’. Ωστόσο, το… σκοτάδι έκοψε τον ρυθμό των γηπεδούχων, αφού ένα λεπτό αργότερα υπήρξε συσκότιση, εξαιτίας προβλήματος στους προβολείς.

Ο αγώνας άρχισε μετά από 20 λεπτά (68’ χρονικά), με τους γηπεδούχους να έχουν καλή στιγμή με σουτ του Λίπσκι στο 70’ και τελικά να φέρνουν «τούμπα» το ματς. Στο 76’ ο Μπονέτο έκανε τη σέντρα και ο Οφόρι (πρώην της Νέας Σαλαμίνας) με κεφαλιά σκόραρε για το 2-1.

Το γκολ αυτό ανάγκασε τον Χριστοδούλου να ρισκάρει, ρίχνοντας στο ματς τρεις επιθετικογενείς παίκτες (83’, Ντουρμισάι, Φράγκος, Φερνάντεθ) και παίζοντας «φουλ επίθεση». Και δικαιώθηκε. Στο 95’ ο Βέλλιος με ωραίο τελείωμα ισοφάρισε σε 2-2.


Ο αγώνας πήρε «τρελό» ρυθμό, με Φερνάντεθ και Ντε Ιριόντο να έχουν τις στιγμές τους μέσα σε ένα δίλεπτο (102’, 103’). Όμως η απόλυτη δικαίωση ήρθε στο φινάλε. Στο 107’ ο Λέζιακς έστρωσε στον Ντουρμισάι και εκείνος με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 2-3!

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, παρά μόνο η αριθμητική ισορροπία, καθώς ο Παναγιώτου αποβλήθηκε στο 117’ με δεύτερη κίτρινη, με τον Εθνικό να ολοκληρώνει με δέκα και τη Νέα Σαλαμίνα να πανηγυρίζει ένα μεγάλο τρίποντο.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Εθνικός Άχνας (Νταβίντ Μπαντία) : Ολιβέιρα, Ντε Ιριόντο, Λίπσκι, Μπονέτο, Παναγιώτου, Ιωάννου, Στυλιανού (108' Γκονζάλεζ), Μπαχανάκ, Aντερέγκεν (101' Σόμπιεχ), Οφόρι, Μπρένο (87' Πεχλιβάνης)

Νέα Σαλαμίνα (Χριστόδουλος Χριστοδούλου): Άντος, Τόμοβιτς, Μιχαήλ, Νάρσινγκ (104' Μπαχάσα), Μιγκελίτο (80' Φράγκος), Βέλλιος, Μπεχαράνο (90+1 Γκμπέλε), Καρλίτος (80' Φερνάντεθ), Παπαγεωργίου (80' Ντουρμισάι), Λέουκο, Λέζιακς.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / KOSTAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα