Κύπελλο Κύπρου: Τα ζευγάρια του πρώτου γύρου και η δομή της συνέχειας

klirosi_coca_cola
Διαβάστε στο Gazzetta τα ζευγάρια του πρώτου γύρου του Κυπέλλου Κύπρου, καθώς και το format της διοργάνωσης από την πρώτη φάση και στη συνέχεια.

Διεξήχθη προ ολίγου, στο συνεδριακό κέντρο του ΓΣΠ, η κλήρωση για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κύπρου. Στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Coca Cola, δεν κληρώθηκαν, ο ΑΠΟΕΛ (λόγω πρόκρισης στη League Phase του Europa Conference League), καθώς και η Ομόνοια με την Πάφο, (περσινές φιναλίστ και παρουσία επίσης στη League Phase του Europa Conference League).

Η πρώτη κλήρωση συμπεριελάμβανε 24 ομάδες, 11 ομάδες πρώτης κατηγορίας και 13 ομάδες δεύτερης κατηγορίας. Αναλυτικά οι ομάδες που βρέθηκαν στην κλήρωση είναι οι ακόλουθες:

  • Α' Κατηγορία: Άρης Λεμεσού, Απόλλων Λεμεσού, ΑΕΚ Λάρνακας, Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου, Ανόρθωση Αμμοχώστου, ΑΕΛ Λεμεσού, ΑΛΣ Ομόνοια 29ης Μαϊου, Ομόνοια Αραδίππου, Εθνικός Άχνας και Ε.Ν. Παραλίμνίου.
  • Β' Κατηγορία: ΑΕΖ Ζακακίου, Ακρίτας Χλώρακας, ΑΟΑΝ Αγίας Νάπας, ΑΣΙΛ Λύσης, Αναγέννηση Δερύνειας, Δόξα Κατωκοπιάς, Σπάρτακος Κιτίου, Χαλκάνωρ Ιδαλίου, ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, FREEDOM24 Ένωση Νέων ‘Υψωνα, ΠΟ Αχυρώνας – Ονήσιλος, Οθέλλος Αθηαίνου και Ολυμπιακός Λευκωσίας.

Υπενθυμίζουμε το φορμάτ του Κυπέλλου:

Στην Α' φάση, όλοι οι αγώνες είναι μονοί. Ομάδες Α' Κατηγορίας θα κληρωθούν με ομάδες Β' Κατηγορίας, ενώ δυο ομάδες από την κλήρωση, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση ως «τυχερές», δίχως να χρειαστεί αγωνιστική δράση στον πρώτο γύρο. Αυτές οι δυο τυχερές, μαζί με τις ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Πάφο και τους νικητές των 11 ζευγαριών που προέκυψαν από την κληρωτίδα, θα συνθέσουν το δυναμικό 16 ομάδων της Β' φάσης του Κυπέλλου.

Οι δυο ομάδες που προχωράνε στην επόμενη φάση δίχως αναμέτρηση είναι η ΠΑΕΕΚ και ο Σπάρτακος Κιτίου

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

1. Ολυμπιακός Λευκωσίας - Ανόρθωση
2. Εθνικός Άχνας - ΑΕΖ
3. Οθέλλος Αθηαίνου - Απόλλων Λεμεσού
4. Νέα Σαλαμίνα - Δόξα Κατωκοπιάς
5. FREEDOM24 Ένωση Νέων ‘Υψωνα - Ομόνοια Αραδίππου
6. ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος - ΑΕΛ
7. Χαλκάνωρ Ιδαλίου - Ομόνοια 29Μ
8. ΑΕΚ Λάρνακας- Ακρίτας
9. Καρμιώτισσα - Αγία Νάπα
10. Αναγέννηση - ΕΝΠ
11. ΑΣΙΛ - Άρης Λεμεσού

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / NIKOS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα