Ξέρουν από Λεμεσιανά ντέρμπι: Αυτοί που έπαιξαν με την «κυανόλευκη» φανέλα και τώρα είναι με τη «γαλαζοκίτρινη»

Σάββας Νεοκλέους
ael 14/9
Δύο παίκτες που αποκτήθηκαν από την ΑΕΛεμεσού το καλοκαίρι είναι οι Ανδρέας Παναγιώτου (Φιλιώτης) και ο Ντύλαν Ουεντραόγκο.

Δύο παίκτες που είναι εκ των… ιδιαιτεροτήτων του Κυριακάτικου Λεμεσιανού ντέρμπι για την 3η αγωνιστική της Cyprus League μιας και στο παρελθόν είχαν φορέσει τη φανέλα του Απόλλωνα. Πλέον, όμως, είναι παίκτες της ΑΕΛ

Ο Ντύλαν Ουεντραόγκο ήταν στο δυναμικό του Απόλλωνα τη σεζόν 2018-2019. Έστω και για μία σεζόν στους «κυανόλευκους» γνωρίζει το τι εστί σούπερ ντέρμπι της Λεμεσού. Τότε για την 9η αγωνιστική στο ΑΕΛ-Απόλλων 0-3, είχε περάσει ως αλλαγή στο 36ο λεπτό στη θέση του Γιώργου Βασιλείου, ενώ για την 20η αγωνιστική (Απόλλων-ΑΕΛ 0-0) ήταν στο βασικό σχήμα και αγωνίστηκε σε ολόκληρη τη διάρκεια εκείνου του τοπικού ντέρμπι. Επίσης, για τη β΄ φάση του πρωταθλήματος για τον α΄ όμιλο, στη 2η αγωνιστική ΑΕΛ-Απόλλων 0-3 μπήκε στο 84ο λεπτό στη θέση του Γιούστε, ενώ στην 7η αγωνιστική (Απόλλων-ΑΕΛ 1-1) δεν αγωνίστηκε.

Σε ότι αφορά τα ημιτελικά κυπέλλου της σεζόν 2018-2019 στο πρώτο παιχνίδι, Απόλλων-ΑΕΛ 1-2 δεν έπαιξε, ενώ στη ρεβάνς ΑΕΛ-Απόλλων 0-0 ήταν στο αρχικό σχήμα και αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Ανδρέας Παναγιώτου (Φιλιώτης) από το 2020 μέχρι το 2024 ήταν στο δυναμικό του Απόλλωνα Λεμεσού. Έτσι, ξέρει πάρα μα πάρα πολύ καλά τι σημαίνει Λεμεσιανό ντέρμπι για τους φίλους των δύο ομάδων. Στην τετραετία που ήταν στη δύναμη του Απόλλωνα, ο Φιλιώτης αγωνίστηκε σε αρκετά ντέρμπι κόντρα στη νυν ομάδα του, ΑΕΛ.

Στη σεζόν 2020-2021 για τη 12η αγωνιστική Απόλλων-ΑΕΛ 1-2 ο Φιλιώτης ήταν βασικός και αντικαταστάθηκε στο 54΄από τον Ζοάο Πέδρο. Για την 25η αγωνιστική, ΑΕΛ-Απόλλων 2-1 ήταν στον πάγκο και δεν αγωνίστηκε, όπως επίσης και για τη 2η αγωνιστική της β΄ φάσης στο Απόλλων-ΑΕΛ 0-0. Στην 7η αγωνιστική στο ΑΕΛ-Απόλλων 1-2 ο Φιλιώτης ήταν βασικός και αντικαταστάθηκε στο 90΄ από τον Σακέτι.

2

Για τη σεζόν 2021-2022 στην 4η αγωνιστική ΑΕΛ-Απόλλων 0-1, ο Φιλιώτης ήταν στην αρχική ενδεκάδα και αντικαταστάθηκε στο 73΄ από τον Μαυρία. Για τον θεσμό του κυπέλλου αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια και των δύο αναμετρήσεων (Απόλλων-ΑΕΛ 1-0 και ΑΕΛ-Απόλλων 2-0).

Στη σεζόν 2022-2023 για τον α΄ γύρο το Λεμεσιανό ντέρμπι δεν έγινε ποτέ μετά από επεισόδια και που μηδενίστηκαν και οι δύο ομάδες, ενώ στον β΄ γύρο ο Φιλιώτης δεν αγωνίστηκε. Στη β΄ φάση οι δύο ομάδες ήταν σε διαφορετικούς ομίλους.

Εντούτοις, για τον θεσμό του κυπέλλου, για τη β΄ φάση εκείνης της σεζόν, σε ένα παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 0-0, πήρε την πρόκριση η ΑΕΛ στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι με 5-4, αλλά ο Φιλιώτης δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Στην περασμένη σεζόν, 2023-2024, την 5η αγωνιστική Απόλλων-ΑΕΛ 2-0 ο Φιλιώτης έμεινε στον πάγκο, δεν έπαιξε καθόλου. Δεν αγωνίστηκε ούτε και στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής ΑΕΛ-Απόλλων 1-3. Για τον θεσμό του κυπέλλου Απόλλων-ΑΕΛ 3-1 μπήκε αλλαγή στο 77΄ στη θέση του Σαγκάλ. Σε ότι αφορά την β΄ φάση του πρωταθλήματος για τον β΄ όμιλο ο διεθνής Κύπριος δεξιοπόδαρος στην 3η αγωνιστική ΑΕΛ-Απόλλων 2-1 μπήκε στη θέση του Σάντος στο 68΄, ενώ σε αυτό της 10ης αγωνιστικής Απόλλων-ΑΕΛ 4-1 ήταν βασικός και αγωνίστηκε σε ολόκληρη τη διάρκεια εκείνου του παιχνιδιού.

Πλέον, Ουεντραόγκο και Φιλιώτης με τη «γαλαζοκίτρινη» φανέλα θα έχουν την ευκαιρία αύριο να αγωνιστούν σε Λεμεσιανό ντέρμπι και ως ΑΕΛίστες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα