Απόλλων - ΑΕΛ: Οι πιθανές ενδεκάδες σε ένα ντέρμπι σκακιέρα

Σάββας Νεοκλέους
colman_gula
Στο «Αλφαμέγα» θα διεξαχθεί το Λεμεσιανό ντέρμπι Απόλλων-ΑΕΛ (19:00) στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Με ένα σπουδαίο τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε Απόλλωνα Λεμεσού και ΑΕΛ, συνεχίζεται το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στο Κυπριακό πρωτάθλημα.

Μετά από δύο αγωνιστικές, ο τυπικά γηπεδούχος Απόλλωνας έχει μία νίκη και μία ήττα, ενώ η ΑΕΛ έχει το απόλυτο με δύο νίκες.

Για τον Απόλλωνα είναι στη σειρά το τρίτο ντέρμπι στην τρέχουσα σεζόν, μιας και έχασε εντός έδρας στην πρεμιέρα από την ΑΕΚ Λάρνακας, ενώ κέρδισε εκτός έδρας την Ανόρθωση Αμμοχώστου.

Για την ΑΕΛ είναι το πρώτο ντέρμπι για αυτήν στη σεζόν που διανύουμε, μιας και στα δύο πρώτα παιχνίδια κέρδισε τις ομάδες που ανέβηκαν από τη Β΄στην Α΄ Κατηγορία, Ομόνοια 29Μ και Ομόνοια Αραδίππου.

Για τους προπονητές των δύο Λεμεσιανών ομάδων είναι το πρώτο τους σούπερ τοπικό ντέρμπι. Αντριάν Γκούλα (Απόλλων) και Κρις Κόλμαν (ΑΕΛ) ήρθαν στη Λεμεσό το περασμένο καλοκαίρι, ανέλαβαν τη σκυτάλη της τεχνικής ηγεσίας και νωρίς στον φετινό μαραθώνιο του πρωταθλήματος έχουν απόψε την πρώτη τους «καυτή» μάχη της πόλης.

Γόητρο, πρεστίζ, πάθος, δύναμη, είναι στοιχεία που υπάρχουν πάντα σε τέτοια ντέρμπι της Λεμεσού, ενώ από τη στιγμή που σήμερα είναι στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής, το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι στην πρώτη γραμμή για το κίνητρο για να κερδίσει το παιχνίδι είτε ο Απόλλωνας είτε η ΑΕΛ.

Με νίκη ο Απόλλωνας πιάνει τη συμπολίτισσα ΑΕΛ στους 6 βαθμούς. Με νίκη η ΑΕΛ αφήνει 6 βαθμούς πίσω τον… αιώνιο της αντίπαλο.

Με προβλήματα και οι δυο ομάδες, πιθανές ενδεκάδες

Με προβλήματα η… μίνι προετοιμασία των δύο ομάδων ενόψει της βραδινής αναμέτρησης.

Από Απόλλωνα δεν υπολογίζονται οι Ντιόν, Ντ΄Αλμέιδα, Κυριάκου, Άδωνη και Ζμέρχαλ, από την ΑΕΛ οι Νεοφύτου, Παπαφώτης.

Πιθανές ενδεκάδες:

Απόλλων: Λέουβενμπεργκ, Σελεστίν, Λαμ, Βούρος, Μαλεκκίδης, Κολ, Σπόλιαριτς, Μπουαγκάρντ, Ντρόζντεκ, Σαγκάλ, Μάρκες

ΑΕΛ: Μπράγκα, Φιλιώτης, Ουεντραόγκο, Στόλνικ, Ιμανισίμουε, Μάμας, Μεγιάδο, Τοκού, Μακρής, Λεσοβόι, Τρισκόφσκι.

Από πλευράς Απόλλωνα διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα οι Βέισμπεκ, Μπολί, Ντορεγκαράι, Ντε Μάρκο.

Από πλευράς ΑΕΛ διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα οι Κέσκιες, Φραντζής, Μπαμπόκ.

Στις τρεις από τις τέσσερις κερκίδες του γηπέδου της Λεμεσού θα υπάρχουν φίλοι του Απόλλωνα, υπολογίζεται πέρα των 7 χιλιάδων, ενώ στο βόρειο πέταλο θα είναι οι 800 ΑΕΛίστες.

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου

19:00 Απόλλων – ΑΕΛ

Στάδιο: ΑΛΦΑΜΕΓΑ

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Π. Γιώργος

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος

VAR: Maggioni Lorenzo

AVAR: Εγγλέζου Νίκος

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα