Ομόνοια 29Μ - ΕΝΠ 0-1: Με «εκτελεστή» Σαμ και «κέρβερο» Αντεμπάγιο πήρε το πρώτο τρίποντο της σεζόν (vid)

Newsroom
Με σκόρερ τον Σαμ και τεράστια εμφάνιση από τον κίπερ Αντεμπάγιο, η ΕΝ Παραλιμνίου πέρασε με 0-1 από το «Κατωκοπιά - Επιστροφή» επί της Ομόνοιας 29Μ, παίρνοντας την πρώτη νίκη της σεζόν στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σε μια αναμέτρηση με... δυο πρόσωπα, ένα πρώτο ημίχρονο για «γερά νεύρα» και ένα δεύτερο με αρκετές φάσεις, η Ένωση Νέων Παραλιμνίου αποδείχθηκε εύστοχη, καθώς στη μοναδική πραγματικά καλή της στιγμή πέτυχε το μοναδικό γκολ στην έδρα της Ομόνοιας 29Μ, παίρνοντας το πρώτο της τρίποντο στη «μεγάλη» κατηγορία (έχοντας και αγώνα λιγότερο) με 0-1, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan.

Ουραγός η ομάδα του Γιώργου Πετράκη, με τρεις ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές, οι οποίες ωστόσο δεν αποδίδουν την πραγματικότητα, αφού στο χορτάρι οι «πράσινοι» παρουσιάζουν καλό ποδόσφαιρο.

Λάθη, «μάχες» και... μηδέν

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με πολλή ένταση και λάθη από τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, με το ενδιαφέρον να βρίσκεται στις «μάχες» του κέντρου. Η πρώτη αξιόλογη φάση κατεγράφη στο 21ο λεπτό, όταν το πλασέ του Αλμπέρτο Φερνάντες πέρασε άουτ, ενώ επτά λεπτά μετά (28') η σέντρα σουτ του -ίδιου- πέρασε λίγο άουτ.

Οι παίκτες του Πετράκη είχαν κλείσει καλά τον Χαραλάμπους, ο οποίος τροφοδοτήθηκε με βαθιά μπαλιά στο 31', κατέβασε και εκτέλεσε με τη μια, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μπρολ. Στον πρώτο σκόρερ της περσινής σεζόν στην Β' Κατηγορία άνηκε και η τελευταία (από τις ελάχιστες) τελική του πρώτου μέρους, μια κεφαλιά στο 45+4' που πέρασε ψηλά άουτ σε ένα ημίχρονο που και αυτό πέρασε... στα ψιλά.

«Κέρβερος» ο Αντεμπάγιο, «εκτελεστής» ο Σαμ

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά, προσπαθώντας να δημιουργήσουν προϋποθέσεις μπροστά από την εστία του Μπρολ. Ωστόσο η πρώτη φάση άνηκε στους «πράσινους», όταν στο 62' ο Γκαρσία είδε τον Αντεμπάγιο να μπλοκάρει το δυνατό σουτ που επιχείρησε.

Στο 70', ο Ενέμ -που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή- έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-0. Ο Ντεσλάντες έκανε ωραία ενέργεια και πάσα, ο Ενέμ πέρασε ανάμεσα από δυο αμυντικούς της ΕΝΠ, βρέθηκε φάτσα με τον Αντεμπάγιο, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ. Τρία λεπτά μετά, ο κίπερ των φιλοξενούμενων έκανε απίθανη επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Ρασάν Φερνάντες, κρατώντας το μηδέν.

Όμως ο νόμος του ποδοσφαίρου εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Χαραλάμπους έκανε το κλέψιμο, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή και ο Σαμ με άψογο πλασέ πέτυχε το 0-1 για την Ένωση στο 82'! Οι γηπεδούχοι πίεσαν, όμως ο Αντεμπάγιο «έκλεψε» την δόξα από τον σκόρερ Σαμ, κάνοντας ακόμη μια σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Ενέμ στο 90+4', δίνοντας ένα τεράστιο διπλό στην ομάδα του.

Ομόνοια 29Μ (Γιώργος Πετράκης): Μπρολ, Ντεσλάντς, Αλμπέρτο Φερνάντες (80' Αρτεμίου), Χέιλεν, Γκαρσία, Ράμος (45' λ.τ. Πίκη), Ψάλτης, Γουίλερ, Καρπ, Ρασάν Φερνάντες (80' Αλαμπρίτης), Τρούγιτς (68' Ενέμ).

Ένωση Νέων Παραλιμνίου (Όρι Γκούτμαν): Αντεμπάγιο, Χούγκενχουτ, Μιλίσεβιτς (68' Κορινούς), Ιωάννου (78' Κοσμάς), Σαμπού, Μεντί, Νόρτι, Κράιντς (78' Ανδρέου), Γκοτλίεμπ (78' Φλίτερ), Χαραλάμπους (90' Κοτσώνης), Σαμ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα