Ομόνοια: Υπέφερε, κέρδισε - Κρατά το 3Χ3, «καμπανάκι» το β’ημίχρονο!

Ομόνοια: Υπέφερε, κέρδισε - Κρατά το 3Χ3, «καμπανάκι» το β’ημίχρονο!

Newsroom
evandro 17/9
Νίκη για την Ομόνοια στο ντέρμπι με την ΑΕΚ Λάρνακας, με προβληματισμό να προκύπτει ωστόσο από την παρουσία στο δεύτερο 45λεπτο και το θέμα του φορ να ανακύπτει ξανά. Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο Gazzetta Cyprus.

«Θα πάμε στο σπίτι με ένα χαμόγελο, πρέπει να βελτιωθούμε και να μάθουμε από τα λάθη μας για να πάρουμε και άλλα αποτελέσματα». Τάδε έφη Βάλντας Νταμπράουσκας, ανάμεσα στα πολλά σωστά που σημείωσε μετά το χθεσινό ντέρμπι. Μέσα από το οποίο προκύπτουν και θετικά και αρνητικά.

Σαφώς το πρώτιστο είναι οι βαθμοί και η διατήρηση του αλάνθαστου σε τρεις αγωνιστικές, κάτι που χρονολογείται για την Ομόνοια από το 2010-11, καθώς και το στοπ στην αρνητική παράδοση με την ΑΕΚ. Εισερχόμενη δε η ομάδα σε μια σειρά πολύ δύσκολων αγώνων νικηφόρα, αποκτώντας ακόμη μεγαλύτερη δυναμική. Ωστόσο η παρουσία και δη στο 2ο ημίχρονο του τριφυλλιού προβλημάτισε.

Όντως υπήρχαν διαστήματα στα οποία υπέφερε από την ΑΕΚ. Όπως παραδέχτηκε και Νικόλας Παναγιώτου, σημειώνοντας ότι το παιχνίδι το χθεσινό ήταν το πιο δύσκολο φετινό για την Ομόνοια και δεν έχει και άδικο.


Χάνοντας όλες τις δεύτερες μπάλες, ούσα ένα τουλάχιστον κλικ πιο αργή, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε με ταχυδυναμική και εκρηκτικότητα. Με τον Χένινγκ Μπεργκ στο ίδιο διάστημα να διαβάζει άριστα το παιχνίδι και να κερδίζει σίγουρα στην σκακιέρα των πάγκων την μάχη, αλλά και τις εντυπώσεις.

Ο προβληματισμός μεγαλώνει από την άποψη ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση ούτε εκ μέρους των παικτών, αλλά το κυριότερο εκ μέρους του Λιθουανού κόουτς, που και αυτός δεν ήταν ψες σε καλό φεγγάρι! Για να μην αδικούμε κάποιους που ήταν όντως η εξαίρεση του κανόνα, δε μπορούμε να μην σταθούμε στον εκπληκτικό Νικόλα Παναγιώτου.

Κορυφαία, αψεγάδιαστη εμφάνιση, ηγετική φυσιογνωμία στην άμυνα. Γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τις 100 συμμετοχές του. Και είναι δε απορίας άξιο, πως αυτός ο παίκτης δεν έπαιζε στην Εθνική του Κετσπάγια. Είναι για να τρελαίνεσαι! Πολύ καλός και σε άμυνα και έντασεις ο Ντιούνκου, «κέρβερος» ο Φαμπιάνο στις 2-3 περιπτώσεις που χρειάστηκε και ειδικά στη διπλή απόκρουση στο τέλος του αγώνα. Τέτοια πίεση πάει καιρός να την νιώσουν οι πράσινοι και ειδικά μέσα στο ΓΣΠ, αλλά ακόμα και έτσι κατάφεραν και πανηγύρισαν.

Στο ποδόσφαιρο άλλωστε είναι νόμος ότι στα παιχνίδια που δεν είσαι καλός και τα κερδίζεις, πρόκειται για ένα μεγάλο credit. Και οι πράσινοι κρατάνε τους βαθμούς και το απόλυτο, αλλά καλούνται να δουν και να ξαναδούν παρέα με τον προπονητή τους, το βίντεο του 2ου ημιχρόνου. Γιατί αποτελεί το καλύτερο μάθημα ενόψει της εξίσου δύσκολης συνέχειας.

Μόνο υπόκλιση για αυτόν τον κόσμο, 11,500 μέρα Δευτέρα, τα λόγια είναι περιττά.

Ντρίμπλαρε ο κόουτς της Ομόνοιας, ερωτηθείς για το θέμα του φορ, του σήριαλ που ακόμα καλά κρατεί. Όντως οι πράσινοι το παλεύουν για άνεργο ποδοσφαιριστή, είναι σε ανοικτό γραμμή με τον Στεφάν Γιόβετιτς, στην λίστα δύο ακόμη περιπτώσεις, η μία από το γαλλικό πρωτάθλημα.

Άκρως θετική εξέλιξη για την Ομόνοια, το γεγονός ότι ο Ρομάν Μπεζούς είναι σε πορεία αντιστροφής μέτρησης. Λείπει ο Ουκρανός παικταράς και αν επιστρέψει καλά, στη φετινή Ομόνοια θα είναι «ταμάμ».

ΑΓ

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα