ΑΕ Λεμεσού, Λεβέντης: «Η συμπεριφορά των οπαδών μας ήταν άψογη, να απολογηθούμε για ποιο πράγμα;»

ΑΕ Λεμεσού, Λεβέντης: «Η συμπεριφορά των οπαδών μας ήταν άψογη, να απολογηθούμε για ποιο πράγμα;»

Newsroom
leventis
Σε γνωστή ραδιοφωνική εκπομπή μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΕΛ, Νικόλαος Λεβέντης, ο οποίος υπογράμμισε τις συνθήκες που επικρατούν μετά την αναβολή του ντέρμπι, καθώς και το τι οφείλει να γίνει και για την υπεράσπιση των «Κίτρινων της Λεμεσού».

Είναι καθομολογουμένη αλήθεια, ότι η αναβολή του Λεμεσιανού ντέρμπι και η επίρριψη ευθυνών από μεγάλο μέρος του κοινού στην ΑΕΛ, έχει συγχύσει και ταλανίσει το σωματείο ολότελα. Φυσικά, ο Νικόλαος Λεβέντης, μίλησε για την θέση της ομάδας του, καθώς και για την επικείμενη συνάντηση Προέδρων και ΚΟΠ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη συνάντηση με την ΚΟΠ και για τα θέματα βίας:

«Γνωρίζουμε ότι είναι για τα θέματα της βίας, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που μπορούμε να πούμε. Δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο, αναμένουμε το τέλος της συνάντησης και θα δούμε. Θεωρούμε ότι θα τοποθετηθεί επίσημα η ομοσπονδία, όπως πρέπει να κάνει. Θα πάμε με συγκεκριμένες θέσεις όσον αφορά την αστυνόμευση των αγώνων και το πλάνο που πρέπει να υπάρχει. Δυστυχώς πρέπει να βρούμε λύσεις τα σωματεία όταν πρέπει να τις βρουν κάποιοι άλλοι. Ασχολούμαστε με την ανικανότητα κάποιων άλλων για να βρούμε εμείς τις λύσεις. Δεν έχουμε ακούσει κάποιον να αναλάβει την ευθύνη για τα όσα έχουν συμβεί κι αν έχουν συμβεί, ενώ 8000 κόσμος είχε εξαιρετική συμπεριφορά χωρίς να πέσει κάτι στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει γιατί δεν ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Όσα έγιναν τα έχει αναλάβει η νομική μας ομάδα. Είναι κρίμα που δεν ακούσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τους χαρακτηρισμούς του για τον κόσμο της ομάδας μας».

Για το πώς ετοιμάζεται η ΑΕΛ για την υπεράσπισή της:

«Είμαι σίγουρος ότι και η αστυνομία γνωρίζει τι έγινε. Θα ακολουθήσουμε τη διαδικασία που πρέπει για να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας. Μας λυπεί περισσότερο που δεν ανέλαβε κανείς την ευθύνη που του αναλογεί για όσα έχουν συμβεί εκτός γηπέδου».


Για το νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση ώστε τα σωματεία να ελέγχουν τους συνδέσμους:

«Τους συνδέσμους φιλάθλων τους ελέγχει η πολιτεία. Θέλει να το αλλάξει για να αποφύγει την ευθύνη. Είναι ένα μέρος της ευθύνης που δεν αναλαμβάνει η πολιτεία. Μπορεί εύκολα να το κάνει αν θέλει, αλλά δεν θέλει. Πολύ εύκολα μπορεί να ρίξει την μπάλα στα σωματεία. Έγιναν συλλήψεις που πέρασαν χωρίς εισιτήριο ενώ είχαν, διότι ήθελαν να προστατευτούν από τα χημικά που έριξε η αστυνομία».

Αν προβληματίζει τα σωματεία το ότι αναβλήθηκε ένα ακόμη ντέρμπι Απόλλων-ΑΕΛ:

«Φυσικά μας προβληματίζει, αυτούς που δεν προβληματίζει είναι την ίδια την πολιτεία. Αλλιώς θα είχε λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για να μην συμβεί κάτι».

Γιατί η ΑΕΛ δεν καταδίκασε συμπεριφορά μερίδας οπαδών της:

«Τι να καταδικάσει η ΑΕΛ; Η συμπεριφορά των οπαδών μας ήταν άψογη, δεν έπεσε ούτε καρφίτσα. Να απολογηθούμε για ποιο πράγμα; Το τι έγινε δύο ώρες μετά το παιχνίδι είναι καθαρά ευθύνη της αστυνομίας».

Πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση:

«Αν δεν κάνω λάθος είναι την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά δεν μας έχουν ενημερώσει κι επίσημα».

Για τον κόσμο:

«Κατάφεραν να συσπειρώσουν τον κόσμο της ΑΕΛ κι αυτό φαίνεται από την προπώληση των εισιτηρίων. Ο σύνδεσμος φιλάθλων ετοιμάζει μία αντίδραση, στο σωστό πλαίσιο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα