ΑΠΟΕΛ: Με την «αύρα» της προϊστορίας

ΑΠΟΕΛ: Με την «αύρα» της προϊστορίας

Newsroom
ΑΠΟΕΛ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Ο ΑΠΟΕΛ φιλοξενεί απόψε (19:00, Live από το Gazzetta Cyprus) τη Νέα Σαλαμίνα, με την μεταξύ τους προϊστορία να είναι ξεκάθαρα υπέρ του.

Ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται στις 19:00 τη Νέα Σαλαμίνα στο ΓΣΠ (Live από το Gazzetta Cyprus), με την παράδοση να του χαρίζει σημαντική ψυχολογική ώθηση, χωρίς ασφαλώς να μπορεί να καθορίσει την έκβαση του αγώνα.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν επιβληθεί στη συντριπτική πλειονότητα των αναμετρήσεων, καθώς παραμένουν αήττητοι για 29 διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στους «ερυθρόλευκους», με 27 νίκες και δύο ισοπαλίες. Στο ΓΣΠ, η εικόνα παραμένει εντυπωσιακή, με 23 ματς χωρίς ήττα, εκ των οποίων 19 ήταν νικηφόρα.

Η τελευταία απώλεια βαθμών στη Λευκωσία καταγράφηκε μόλις το 2021, σε αδιάφορο παιχνίδι που έληξε χωρίς σκορ. Πιο πίσω, το 2010, μια ισοπαλία με 0-0 είχε κόστος για τον ΑΠΟΕΛ, δείχνοντας ότι, παρά την εντυπωσιακή παράδοση, η Νέα Σαλαμίνα είναι ικανή να προβληματίσει. Η τελευταία ήττα των Λευκωσιανών στο δικό τους έδαφος χρονολογείται από το 1999, όταν ηττήθηκαν 1-2 στο Μακάρειο, ενώ εκτός έδρας η πιο πρόσφατη ήττα τους σημειώθηκε το 2011 στο «Αμμόχωστος» με 0-1.

Παρά τα αριθμητικά δεδομένα, η προϊστορία δεν λέει πολλά. Ο ΑΠΟΕΛ οφείλει να είναι προσεκτικός, καθώς η Νέα Σαλαμίνα έχει δείξει ότι μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα