Ανόρθωση: Η βαριά φανέλα που δεν σηκώνει υποτίμηση και η λογική εξέλιξη

Ανόρθωση: Η βαριά φανέλα που δεν σηκώνει υποτίμηση και η λογική εξέλιξη

Newsroom
ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Ενώ όλοι την είχαν ξεγράψει, η Ανόρθωση απέδειξε για ακόμη μια φορά πως η φανέλα της είναι πολύ «βαριά», επικρατώντας της Ομόνοιας (1-0) και στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, εντός και εκτός του συλλόγου.

Η Ανόρθωση πήρε μία πολύ μεγάλη και σημαντική νίκη απέναντι στην Ομόνοια. Σε ένα παιχνίδι όπου μέσα στην έδρα της ήταν το αουτσάιντερ, ήθελε να δείξει και να αποδείξει πράγματα. Ήθελε να παρουσιάσει μία άλλη εκδοχή. Την εκδοχή που ο κόσμος θέλει να βλέπει και που ο κόσμος περιμένει να βλέπει.

Μία ομάδα που θα μπαίνει στο γήπεδο και θα παλεύει, θα τα δίνει όλα στο γήπεδο για τον Φοίνικα, για την βαριά ιστορία που έχει ο σύλλογος και για τον κόσμο. Η Ομόνοια πιθανόν να υποτίμησε τον αγώνα παρασυρόμενη και από τα τεράστια προβλήματα της Ανόρθωσης στο οικονομικό και στο διοικητικό αλλά και από τη βαθμολογία, που μέχρι χθες ήταν στον πάτο του πίνακα.

Ποιος όμως μπορεί να υποτιμήσει μία Ανόρθωση πληγωμένη και λαβωμένη μέσα στην έδρα της; Πόσες και πόσες φορές αυτός ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο αλλά πάτησε στα πόδια του και έδωσε ένα γερό χαστούκι στον αντίπαλο; Το ίδιο έπραξε και χθες κόντρα στην Ομόνοια. Σε ένα ματς που ακόμη και αρκετοί δικοί της φίλαθλοι δεν πίστεψαν ότι μπορούσε.

Γιατί όταν έχεις 5000 περίπου διαρκείας και στο γήπεδο μπαίνουν 3200 οπαδοί σου αυτό κάτι λέει. Η Ανόρθωση λοιπόν χθες είχε ψυχή, πάθος, θέληση, αποφασιστικότητα. Στοιχεία που χρειάζεται να έχει για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική απέναντι σε καλύτερους αντιπάλους. Γιατί η Ομόνοια είναι καλύτερος αντίπαλος και δεν είναι μυστικό.

Η «Κυρία» ευνοήθηκε από την αποβολή του Στεπίνσκι μιας και έπαιζε με παίκτη παραπάνω για 70 περίπου λεπτά και η λογική εξέλιξη των πραγμάτων ήταν να κερδίσει το ντέρμπι. Και τα κατάφερε. Διαχειρίστηκε καλά τα δεδομένα του αγώνα και πήρε το ζητούμενο. Με τον Λόπες να σκοράρει ξανά και να οδηγεί την ομάδα στην πρώτη της νίκη. Ήταν το 5ο γκολ του Λόπες κόντρα στην Ομόνοια και το 100ο στην καριέρα του.

Ήταν μία νίκη βαθιάς ανάσας και που την είχε τεράστια ανάγκη ο σύλλογος. Μία νίκη που θα φέρει κάποια ηρεμία στα αποδυτήρια, θα γεμίσει με μεγαλύτερη πίστη τους παίκτες, την τεχνική ηγεσία αλλά και τον ίδιο τον κόσμο. Μία νίκη απ’ αυτές που πρέπει να χτίσεις πάνω τους και να συνεχίσεις. Να μην είναι πυροτέχνημα. Η Ανόρθωση απέδειξε και χθες ότι η φανέλα της ζυγίζει τόνους και όσοι την υποτιμούν το πληρώνουν.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Αφιερωμένη στον Μηνά…

Η νίκη της Ανόρθωσης ήταν εξαιρετικά αφιερωμένη στον φίλο της ομάδας Μηνά Χριστοφή ο οποίος έφυγε από την ζωή. Ένας αγνός φίλος της Ανόρθωσης που δεν έχανε παιχνίδι της ομάδας του στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Βρισκόταν πάντα στη θέση του, εκεί στον χώρο του ΑμεΑ, όπου παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε το χαμόγελο δεν έφευγε από το πρόσωπο του. Τόσο ο Οκκάς όσο και οι παίκτες της Ανόρθωσης αφιέρωσαν αυτή την νίκη στον Μηνά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα