ΑΠΟΕΛ - Νέα Σαλαμίνα 3-1: «Γαλαζοκίτρινη» κυριαρχία και νίκη με υπογραφή από Μαρόκο!

ΑΠΟΕΛ - Νέα Σαλαμίνα 3-1: «Γαλαζοκίτρινη» κυριαρχία και νίκη με υπογραφή από Μαρόκο!

Γιάννης Γιαννικόπουλος
Ο κυριαρχικός ΑΠΟΕΛ, με πολύ εντυπωσιακή και δίχως σχεδόν κανένα «ψεγάδι» εμφάνιση, πήρε την νίκη επί της πάντα μαχητικής Νέας Σαλαμίνας με 3-1 στο ΓΣΠ, δίνοντας συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα!

Μονόδρομος για τον ΑΠΟΕΛ, η σημερινή νίκη στο ΓΣΠ, για να διατηρηθεί στο 100% σε τροχιά τίτλου, με την Νέα Σαλαμίνα επίσης να αναζητάει ένα θετικό αποτέλεσμα το οποίο πολύ της έλειπε, δημιουργώντας μια εκρηκτική συνταγή στην αποψινή αναμέτρηση.

Χτύπημα από Βραζιλία και Μαρόκο

Ο ΑΠΟΕΛ, που έχρηζε την νίκη αδήριτη ανάγκη, μπήκε λογικά πιο δυνατά στην αναμέτρηση και έψαξε το γρήγορο γκολ που θα έδινε το πάνω χέρι. Η ομάδα της Αμμοχώστου ωστόσο είχε άψογη αμυντική λειτουργία και ανταπόκριση και μπόρεσε να ανταπεξέλθει.

Το 4-1-4-1 που επέλεξε ο Ντομίνγκες του έδωσε αυτή τη πολυμορφία που ήθελε στον άξονα για την ομάδα του, ενώ το 4-2-3-1 που επέλεξε στην αντίπερα όχθη ο Χριστοδούλου του εξασφάλιζε σταθερότητα σε αυτόν τον νευραλγικό χώρο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 5ο λεπτό, όταν ο Μαρκίνιος με κάθετη πάσα βρήκε ιδανικά τον Ελ Αραμπί, ο οποίος πλάσαρε, με τον Αντός να διώχνει. Το τηλεοπτικό ριπλέι μας έδειξε ότι πιθανώς ο Μαροκινός να ήταν εκτεθειμένος και σε περίπτωση γκολ η φάση θα εξεταζόταν, όπως όλες οι φάσεις εξάλλου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν απίστευτη ανταπόκριση στην πίεση του ΑΠΟΕΛ και δεν του επέτρεψαν να επιβάλλει τον ρυθμό που ήθελε. Μάλιστα στο 13ο λεπτό η Νέα Σαλαμίνα βρήκε δίχτυα, έπειτα από σουτ του Ασεβέδο και κόντρα του Ντουρμισάι, ωστόσο έπειτα από review του VAR, το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο επιθετικός των Ερυθρολεύκων βρήκε τη μπάλα με το χέρι.

Στο 17', ο Μαρκίνιος βρήκε τη μπάλα στα πόδια του εκτός περιοχής, έκανε ένα μικρό κουβάλημα, δημιούργησε μερικά μέτρα χώρο και με ένα εντυπωσιακό πλασέ, έστειλε την μπάλα στο πλάγιο δίχτυ του Αντός και έγραψε το 1-0 για τους Γαλαζοκίτρινους. Μια υποδειγματική εκτέλεση από τον Βραζιλιάνο, που άνοιξε το σκορ για τους Πρωταθλητές Κύπρου και έδωσε νέα ουσία και ταυτότητα στο παιχνίδι.

Ένα κοντράστ συναισθημάτων που χτύπησε την Νέα Σαλαμίνα με ακυρωθέν γκολ και γκολ που δέχτηκε μέσα σε μόλις 4 λεπτά, κάπως βραχυκύκλωσε την ομάδα του Χριστοδούλου, ο οποίος όφειλε να κρατήσει την ομάδα του συγκεντρωμένη και να βρει απάντηση. Κυρίως όμως να μην δεχθεί άλλο τέρμα!

Κάτι όμως το οποίο, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν θα άφηνε να συμβεί εφόσον πέρναγε από το δικό του χέρι. Από μια φάση «καρμπόν» αυτής του 5ου λεπτού, αυτή τη φορά ο Αμπάνια έβγαλε την κάθετη μπαλιά με το εξωτερικό του ποδιού του, ο Ελ Αραμπί με ένα κοντρόλ έφερε την μπάλα εκεί που κανένας δεν μπορεί να του την πάρει και με την «εκτελεστική φινέτσα και δεινότητα» που λίγοι σαν αυτόν διαθέτουν, έγραψε το 2-0 για τον ΑΠΟΕΛ, αγκαλιάζοντας από νωρίς το τρίποντο, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τις συνθήκες για την Σαλαμίνα.

Η ομάδα της Αμμοχώστου έμοιαζε χαμένη, κυκλοφορώντας δύσκολα και δεχόμενη καρέ ευκαιριών για τρίτο γκολ. Ωστόσο το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον απόλυτο κυριαρχικό ΑΠΟΕΛ να έχει προβάδισμα δυο τερμάτων, και την χαμένη Νέα Σαλαμίνα να αναζητάει αντίδραση και κάτι που θα την ξαναβάλει στο παιχνίδι.

«Ερυθρόλευκη» αντίδραση που δεν ήταν αρκετή

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε δίχως τον ρυθμό του πρώτου, χωρίς την ίδια επιθετική διάθεση, με την Νέα Σαλαμίνα όμως να δείχνει να έχει ξαναβρεί τα πατήματά της. Εξάλλου, μια φάση χρειαζόταν επί της ουσίας, ούτως ώστε να διεκδικήσει ξανά με αξιώσεις κάτι ουσιαστικό από την αναμέτρηση. Φυσικά δεν θα ήταν κάτι εύκολο αυτό.

Στο 48ο λεπτό, ο Ντράζιτς που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του σκόρερ Ελ Αραμπί, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έπειτα από απίστευτα ακριβής πάσα του Πίτσι, με το πλασέ του να σταματάει επάνω στον Αντός, σπαταλώντας την ευκαιρία να δώσει τίτλους τέλους.

Η ομάδα της Αμμοχώστου είχε αρχίσει να κυκλοφορεί περισσότερο μπάλα, με την κλασσική μεγάλη στιγμή να είναι απούσα. Αυτή ήρθε με την συμπλήρωση 10 λεπτών στο δεύτερο μέρος, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντουρμισάι πήρε την κεφαλιά, την έστειλε προς την εστία, έκανε μια μικρή αναπήδηση στο γήπεδο με τον Μπέλετς να εκτινάσσεται και να την διώχνει εντυπωσιακά.

Αυτή η φάση κάπως αναπτέρωσε τους φιλοξενούμενους οι οποίοι πολιόρκησαν με σέντρες την περιοχή του ΑΠΟΕΛ, δίχως όμως να ανακύπτει αποτέλεσμα. Στο 62ο λεπτό, ο Πίτσι, στο ντεμπούτο του ως βασικός έκανε το 3-0 και γνώρισε την αποθέωση από όλο το ΓΣΠ. Ο Πορτογάλος, δευτερόλεπτα πριν περάσει έξω ως αλλαγή σκόραρε, άνοιξε λογαριασμό στην Κύπρο και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την τρομερή εμφάνιση του, όντας πραγματικά παντού σε όλο το γήπεδο, τόσο αμυντικά, όσο και δημιουργικά και επιθετικά.

Επί της ουσίας το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί με τον δείκτη στο 3-0. Ο Ντουρμισάι κατόρθωσε να πάρει την ρεβάνς από τον Μπέλετς στο 75' και με κεφαλιά ξανά, βρήκε δίχτυα αυτή τη φορά και μείωσε για την Νέα Σαλαμίνα σε 3-1. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν εγκαταλείψει την διεκδίκηση του οτιδήποτε στον αγώνα. Στο 80ο λεπτό ο αποψινός συνήθης ύποπτος, με τον συνηθισμένο του τρόπο,(Ντουρμισάι με κεφαλιά), έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

Το σκορ παρέμεινε ως έχει, με τον ΑΠΟΕΛ να παίρνει το πολυπόθητο τρίποντο και να δίνει συνέχεια στις νίκες του, με την Νέα Σαλαμίνα να μπορεί να κρατήσει στα θετικά την πολύ καλή και πλήρης σε όλα τα πλαίσια εμφάνισή της στο δεύτερο ημίχρονο, που ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να αποφέρει θετικό αποτέλεσμα.

Οι εντεκάδες των δυο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Κιντίγια, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Τσεμπάκ, Κοσταντίνοφ, Πίτσι, Αμπάνια, Μαρκίνιος, Δώνης, Ελ Αραμπί.

Νέα Σαλαμίνα: Άντος, Σεργίου, Τόμοβιτς, Μιχαήλ, Ασεβέδο, Νάρσινγκ, Ντουρμισάι, Φερνάντες, Γκμπέλε, Μπεχαράνο, Καρλίτος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα