ΑΕΚ Λάρνακας: Επιβεβλημένο να βρεθεί ισορροπία στο παιχνίδι της

ΑΕΚ Λάρνακας: Επιβεβλημένο να βρεθεί ισορροπία στο παιχνίδι της

Newsroom
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Η ΑΕΚ Λάρνακας βρίσκεται ήδη στο -8 από την κορυφή, ωστόσο αυτό που αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απουσία ισορροπίας στο παιχνίδι της, την οποία αν δεν βρει άμεσα θα... μπλέξει!

Όταν δέχεσαι έντεκα γκολ σε έξι ματς, δηλαδή μέσο όρο περίπου δυο γκολ ανά ματς, τότε δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις. Όταν η άμυνα μπάζει και κάθε επιθετική ενέργεια του αντιπάλου είναι μία επικίνδυνη κατάσταση, τότε δεν μπορεί να είσαι ομάδα τίτλου.

Η ΑΕΚ πέρα από την επιθετική της δυστοκία έχει να διαχειριστεί και τις αμυντικές της αδυναμίες. Αν και με την Ομόνοια έδειξε επιθετικές αρετές που της έλλειψε όμως το γκολ, κόντρα στον Εθνικό Άχνας έδειξε ξανά χτυπητές αμυντικές αδυναμίες, βελτιώνοντας δε τα επιθετικά της στατιστικά. Χρειάζεται μπόλικη όμως δουλειά να γίνει στις προπονήσεις από τον Μπεργκ για να μπορέσει να στρώσει η ομάδα και να έχει μία ισορροπία στο παιχνίδι της.

Δεν γίνεται σε ένα ματς να είσαι καλός αμυντικά και κακώς επιθετικά ή το αντίθετο. Αν δεν βρει ισορροπία μέσα στο παιχνίδι της η ΑΕΚ δεν θα μπορέσει να κάνει την αντεπίθεση της και να καλύψει το χαμένο έδαφος. Στο πρόγραμμα ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Νέα Σαλαμίνα, ακολούθως παίζει εκτός με το ΑΠΟΕΛ, εντός με Ανόρθωση, εκτός με ΑΕΛ και εντός με Άρη.

Μία πεντάδα αγώνων που θα κρίνουν πολλά για το τι θα είναι ικανή να διεκδικήσει η ΑΕΚ και τι μπορεί να κάνει φέτος. Ήδη η ΑΕΚ είναι στο -8 από την κορυφή και κάθε νέες απώλειες θα μετρούν διπλά και τριπλά. Πολύ καλός χθες ήταν ο Αϊτόρ ο οποίος είχε διάθεση, έτρεξε, σκόραρε ένα γκολ με τη βοήθεια και του Οφόρι και δείχνει τεράστια θέληση για να βοηθήσει.

Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ παίξει στο «Αμμόχωστος» με τη Νέα Σαλαμίνα, μία ομάδα που την έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα τα τελευταία χρόνια και καλείται να βγάλει το καλύτερο δυνατό πρόσωπο για να πάρει τη νίκη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα