ΑΠΟΕΛ: Rotation και φρέσκα πόδια στην Περιστερώνα

ΑΠΟΕΛ: Rotation και φρέσκα πόδια στην Περιστερώνα

Newsroom
dominguez_plano
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται ενώπιον μιας ακόμα απαιτητικής δοκιμασίας, καθώς αύριο θα βρεθεί στην Περιστερώνα για την αναμέτρηση απέναντι στην Ομόνοια 29ης Μαΐου, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Λευκωσίας έχει στόχο να διατηρήσει το αήττητο σερί της και να συνεχίσει την ανοδική της πορεία πρωτάθλημα, παρά την έντονη επιβάρυνση από τους συνεχείς αγώνες. Το πρόσφατο σερί νικών έχει ανεβάσει την ψυχολογία της ομάδας, ωστόσο οι προκλήσεις δεν σταματούν εδώ.

Η αγωνιστική περίοδος για τον ΑΠΟΕΛ, μετά τη διακοπή του Σεπτεμβρίου, ήταν εξαιρετικά απαιτητική. Με συνεχόμενες υποχρεώσεις, ο Ζοζέ Ντομίνγκες κλήθηκε να κάνει τη σωστή διαχείριση του ρόστερ, αποφεύγοντας τις υπερβολικές επιβαρύνσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόδοση των παικτών του. Και τα κατάφερε.

Το πρόγραμμα ωστόσο εξακολουθεί να είναι φορτωμένο, καθώς οι γαλαζοκίτρινοι έχουν μπροστά τους και τη σημαντική αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Σάμροκ Ρόβερς για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Conference League και έπειτα την ΑΕΚ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά ότι η σωστή διαχείριση των παικτών του αποτελεί κλειδί για την επιτυχία, ιδίως σε αυτή τη φάση της σεζόν. Με το βλέμμα στραμμένο και στις διεθνείς υποχρεώσεις, ο Ντομίνγκες έχει ήδη αρχίσει να προχωρά σε στοχευμένες αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, χρησιμοποιώντας rotation για να διατηρήσει την ομάδα του φρέσκια. Αυτή η τακτική φαίνεται να έχει αποδώσει καρπούς μέχρι στιγμής, καθώς ο ΑΠΟΕΛ παραμένει δυνατός τόσο στο εγχώριο όσο και στο ευρωπαϊκό προσκήνιο.

Η αυριανή αναμέτρηση με την Ομόνοια 29ης Μαΐου δεν αναμένεται να αποτελέσει εξαίρεση στην προσέγγιση του προπονητή. Θα δούμε εκ νέου διαφοροποιήσεις στη σύνθεση της ομάδας, σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Πάφο για το Σούπερ Καπ. Ο αμυντικό Ντβάλι φέρεται να επανέρχεται στην ενδεκάδα δίπλα στον Κωνσταντίνο Λαΐφη, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε τον Πίζι και τον Αμπάνια να επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα. Αμφότεροι είχαν μείνει εκτός ενδεκάδας στο παιχνίδι με την Πάφο, αλλά είναι πιθανό να πάρουν ξανά φανέλα βασικού.

Ο προπονητής καλείται να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία την πίεση του προγράμματος, καθώς κάθε λάθος κίνηση θα μπορούσε να κοστίσει τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας. Με την πολυτέλεια ενός βαθύτατου ρόστερ στη διάθεσή του, ο Ντομίνγκες διαθέτει τα εργαλεία για να προχωρήσει σε έξυπνες επιλογές, κρατώντας τους βασικούς του παίκτες ξεκούραστους για τις επόμενες αναμετρήσεις.

Το αυριανό παιχνίδι, λοιπόν, αποτελεί σημαντικό κομμάτι του ευρύτερου σχεδιασμού του ΑΠΟΕΛ για τη σεζόν. Παρά την κούραση από τα συνεχή ματς, ο στόχος παραμένει η νίκη και η συνέχιση του θετικού σερί, με την ίδια αποφασιστικότητα που έχει χαρακτηρίσει την ομάδα στις τελευταίες της εμφανίσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα