Εθνικός Άχνας - Ανόρθωση 2-2: Παλικαρίσια επιστροφή για την «Κυρία» και μοίρασμα βαθμών στο «Δασάκι» (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Η Ανόρθωση, αν και βρέθηκε με δυο γκολ πίσω στο σκορ, ισοφάρισε το παιχνίδι και έφυγε με το βαθμό από το «Δασάκι» κόντρα στον Εθνικό Άχνας (2-2), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Cyprus League.

Παλικαρίσιο «come back» έκανε η Ανόρθωση, καθώς, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε με δυο γκολ πίσω στο σκορ στο «Δασάκι» κόντρα στον Εθνικό (Στυλιανού 45+3, Ντε Ιριόντο 47'), ισοφάρισε με τα γκολ του Ράφα Λόπες (59') και Χρισοστόμου (82'), φεύγοντας με το βαθμό.

Ισορροπημένο ματς, το προβάδισμα ο Εθνικός

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με ευκαιρίες εκατέρωθεν και την Ανόρθωση να έχει την κατοχή της μπάλας. Στο 6’ το φάουλ του Γκιούρτσο πήγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 8’ σημειώθηκε διακοπή στον αγώνα, καθώς ο διαιτητής, Ανδρέας Αργύρου αντιμετώπισε μυϊκό πρόβλημα και αντικαταστάθηκε από τον Μάριο Αντωνίου λίγο αργότερα. Στο 11’ ο Μπονέτο βρέθηκε απέναντι στον Ζίφκοβιτς, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Εθνικός απείλησε ξανά με τον ίδιο ποδοσφαιριστή, ο οποίος σουτάρε και έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο δεξιός μεσοεπιθετικός της Ανόρθωσης στο 34’ με ωραία ενέργεια, έστειλε την μπάλα άουτ, έχοντας την τρίτη του στιγμή στον αγώνα. Η «Κυρία» είχε την πρώτη της μεγάλη στιγμή στο 34’, με τον Λόπες να βρίσκεται απέναντι στον Φλόρες και να αστοχεί. Στο 45’ η Ανόρθωση είχε μια καλή στιγμή, με τον Χρυσόπουλο με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Φλόρες. Τελικά, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μάριος Στυλιανού με σουτ εκτός περιοχής και αφού η μπάλα κόντραρε στον Χρυσοστόμου, άνοιξε το σκορ για τον Εθνικό.

Δεύτερο γκολ από τους γηπεδούχους, επέστρεψαν οι φιλοξενούμενοι

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν εξαιρετικό ξεκίνημα, καθώς μετά από κόρνερ του Μπονέτο και κεφαλιά του Γκονζάλες, ο Ντε Ιριόντο έκανε το 2-0 για την ομάδα της Άχνας. Στο 56’, μετά από παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής, αφού είδε τη φάση στην οθόνη, υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπαχάνακ στο Λόπες. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε ο Ράφα Λόπες, ο οποίος έφτασε τα 4 γκολ φέτος. Μάλιστα, η «Κυρία» έφτασε στην ισοφάριση στο 82’, με καρφωτή κεφαλιά του Χρυσοστόμου.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Εθνικός (Νταβίδ Μπαντία): Φλόρες, Στυλιανού, Μπαχάνακ, Λομοτέι, Ιωάννου (90’+4 Αγγελόπουλος), Ντε Ιριόντο (62′ Σάντι), Λίπσκι, Οφόρι, Γκονζάλες (68′ Μπρένο), Μπονέτο, Αντερέγκεν.

Ανόρθωση (Γιάννος Οκκάς): Ζίφκοβιτς, Κονσεϊσάο (73′ Σταμούλης), Μουγκαμπί, Χρυσόπουλος, Κίκο, Αρτυματάς, Χρυσοστόμου, Ρόγκουλιτς (53′ Ίλιεφ), Παρούτης (73′ Θεοδώρου), Γκιούρτσο (53′ Γούλερι, 77′ Σ. Χαραλάμπους), Λόπες.

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Photo Credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα