ΑΠΟΕΛ: Δυσκολίες και δυνατά σημεία της Σάμροκ Ρόβερς

Newsroom
Σάμροκ Ρόβερς
Ο ΑΠΟΕΛ προετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρεμιέρα των ομίλων του UEFA Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σάμροκ Ρόβερς στο Δουβλίνο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» γνωρίζουν πως δεν θα έχουν εύκολο έργο απέναντι στην ιρλανδική ομάδα, η οποία παρά τις δυσκολίες της σεζόν, παραμένει σκληρός αντίπαλος με εμπειρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Η Σάμροκ Ρόβερς βρίσκεται στην 3η θέση της Premier Division της Ιρλανδίας, έχοντας συγκεντρώσει 49 βαθμούς σε 32 αγώνες. Η ομάδα του Δουβλίνου έχει πετύχει 13 νίκες, ενώ έχει μοιραστεί τους βαθμούς 10 φορές και έχει γνωρίσει την ήττα 9 φορές. Το επιθετικό της ρεκόρ περιλαμβάνει 44 γκολ υπέρ, ενώ έχει δεχθεί 34 τέρματα. Παρόλο που τα στατιστικά δείχνουν μέτρια πορεία, η Σάμροκ εξακολουθεί να αποτελεί δύναμη στο ιρλανδικό ποδόσφαιρο, με τη δυνατότητα να διεκδικεί ευρωπαϊκές θέσεις.

Σημαντικό ρόλο στην ομάδα παίζει ο προπονητής της, Στέφεν Μπράντλεϊ, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της Σάμροκ από την 1η Νοεμβρίου 2016. Ο 39χρονος τεχνικός έχει καθιερώσει τη σταθερότητα στην ομάδα του, οδηγώντας τη σε επιτυχίες τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Ο Μπράντλεϊ διαθέτει άδεια UEFA Pro και χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο τη διάταξη 3-4-2-1, προσφέροντας ευελιξία και ισορροπία στην τακτική της ομάδας του. Μέσα από την καθοδήγησή του, η Σάμροκ Ρόβερς έχει καταφέρει να διατηρήσει έναν ανταγωνιστικό χαρακτήρα, παρά τις αντιξοότητες της φετινής σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Βαριά εντός έδρας ήττα για την πρώτη αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ πριν από την πρεμιέρα του Conference League

Ωστόσο, οι «Rovers» δεν έχουν διακριθεί στην Ευρώπη το 2024.Σε οκτώ αγώνες, η Σάμροκ κατέγραψε 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες, κάτι που αναδεικνύει τις αδυναμίες της στις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο ΑΠΟΕΛ, οφείλει να είναι προετοιμασμένος για σκληρή αναμέτρηση στο Tallaght Stadium, το οποίο χωρά 10.500 θεατές και αποτελεί παραδοσιακά δύσκολο σημείο για τους αντιπάλους. Με την εμπειρία του Μπράντλεϊ και την ομαδική συνοχή που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια, η Σάμροκ Ρόβερς θα επιδιώξει να αποδείξει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, επιδιώκοντας να ανατρέψει τα αρνητικά αποτελέσματα που έχει έως τώρα στην Ευρώπη.


Ο ΑΠΟΕΛ θα χρειαστεί πλήρη συγκέντρωση και απόλυτη πειθαρχία, ώστε να εξασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στους νέους ομίλους του UEFA Conference League.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα