ΑΠΟΕΛ: Κυριαρχία χωρίς ουσία και η επόμενη ημέρα

ΑΠΟΕΛ: Κυριαρχία χωρίς ουσία και η επόμενη ημέρα

Newsroom
apoel_apogohteysh
Δυσάρεστες μνήμες επανέφερε στον ΑΠΟΕΛ, η ισοπαλία με την Ομόνοια 29ης Μαΐου, σε ένα ματς που οι πρωταθλητές Κύπρου κυριάρχησαν.

Η σκιά των πρόσφατων αποτυχιών βαραίνει ξανά το στρατόπεδο του ΑΠΟΕΛ. Η ισοπαλία με την Ομόνοια 29Μ, σε παιχνίδι όπου η κυριαρχία των «γαλαζοκιτρίνων» ήταν αδιαμφισβήτητη, επανέφερε μνήμες από τις απογοητεύσεις που έζησε η ομάδα στην ευρωπαϊκή της πορεία. Η αναμέτρηση με τη Σλόβαν Μπρατισλάβα, όπου έμεινε «άσφαιρη» και αποκλείστηκε, ακολουθήθηκε από δύο ματς με τη Ρίγα που, παρά τα τρία γκολ, άφησαν μια πικρή γεύση λόγω της αστοχίας και της αίσθησης πως ο ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να είχε αποδώσει πολύ καλύτερα. Το κύμα απογοήτευσης κορυφώθηκε μετά την απρόσμενη ήττα από τον Εθνικό.
Η ισοπαλία στην 5η αγωνιστική, παραπέμπει σε μία συνέχεια αυτών των απογοητεύσεων. Αν και ο ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε, έχοντας συντριπτική κατοχή της μπάλας και πλήθος τελικών προσπαθειών, δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Η αδυναμία να μετουσιώσει την κυριαρχία του σε γκολ προκαλεί ανησυχία, όχι μόνο για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά και για τη γενικότερη εικόνα που δείχνει η ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν. Οι πέντε χαμένοι βαθμοί στο πρωτάθλημα, έχουν προκαλέσει προβληματισμό.



Ανάγκη για επανεκκίνηση


Η πίεση πλέον αυξάνεται, καθώς οι απαιτήσεις του πρωταθλήματος και της Ευρώπης είναι μεγάλες. Το τεχνικό επιτελείο του ΑΠΟΕΛ καλείται να επανεξετάσει την τακτική προσέγγιση και να βρει λύσεις, καθώς το υπάρχον μοντέλο δείχνει να κολλάει σε στιγμές που η ομάδα πρέπει να αποδείξει την ανωτερότητά της. Η διαχείριση της κατάστασης απαιτεί ψυχραιμία και ώριμη σκέψη, ώστε να αναστραφεί η αρνητική εικόνα και να ανακτηθεί η δυναμική που θα επαναφέρει τον ΑΠΟΕΛ στη διεκδίκηση των στόχων του.



Το τεστ με τη Σάμροκ Ρόβερς


Η επόμενη πρόκληση δεν αργεί να έρθει. Η πρεμιέρα στη φάση των ομίλων του Conference League πλησιάζει, και ο αγώνας με τη Σάμροκ Ρόβερς αποτελεί δύσκολο τεστ. Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να συγκεντρωθεί και να βρει τις απαντήσεις που χρειάζεται, καθώς κάθε λάθος θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο σε μια χρονιά γεμάτη απαιτήσεις. Η πίεση να αντιδράσει άμεσα είναι πιο έντονη από ποτέ, καθώς η ομάδα μπαίνει σε περίοδο που θα καθορίσει αν θα καταφέρει να ανατρέψει την πορεία της και να επιστρέψει στις επιτυχίες, ή αν θα παραμείνει εγκλωβισμένη στην αστάθεια που την ταλανίζει.

Photo Credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα