ΑΕΚ Λάρνακας: Το σημείο που χρειάζεται περισσότερη δουλειά

ΑΕΚ Λάρνακας: Το σημείο που χρειάζεται περισσότερη δουλειά

Newsroom
ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Μπορεί να προκρίθηκε με άνεση στους «16» του Κυπέλλου, ωστόσο η ΑΕΚ οφείλει να βελτιώσει πράγματα στο παιχνίδι της, ενόψει της δύσκολης συνέχειας, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΑΠΟΕΛ.

Η νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας και η εύκολη πρόκριση στο Κύπελλο είναι κάτι που είχε μεγάλη ανάγκη η ΑΕΚ. Δυο σερί νίκες πρώτη φορά πέτυχε φέτος και αυτό αναμένεται να αποτελέσει μεγάλο ψυχολογικό ντοπάρισμα για τη συνέχεια.

Κάτι όμως που θα πρέπει να βελτιώσει αισθητά στο ντέρμπι που ακολουθεί με το ΑΠΟΕΛ είναι η αμυντική προσέγγιση στο παιχνίδι της και ο τρόπος που γίνονται οι αλληλοκαλύψεις. Η ΑΕΚ έχει θέμα σε αυτό το κομμάτι και δεν είναι έλλειψη ποιότητας στην άμυνα μιας και έχει παίκτες που μπορούν να της δώσουν λύσεις και που έχουν την προσωπικότητα μα το κάνουν.

Ίσως χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμη μέχρι να «δέσει» για τα καλά η άμυνα αλλά και να μπορέσουν να έχουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία και χημεία οι αμυντικοί της. Στο ΓΣΠ με το ΑΠΟΕΛ αναμένεται ότι σε κάποια φάση θα δεχθεί πίεση, όμως θα πρέπει να βρει τις λύσεις. Σε κανένα ματς φέτος η ΑΕΚ δεν κράτησε το μηδέν στην άμυνα, πλην του αγώνα με τον Ακρίτα στο Κύπελλο, έτσι και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο.

Το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ αποτελεί για την ομάδα της Λάρνακας τεστ που θα καθορίσει ίσως αρκετά ενόψει της συνέχειας. Δεν θα κρίνει τίποτα αλλά είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους παίκτες του Μπεργκ να στείλουν τα μηνύματα τους, ότι η ΑΕΚ είναι εδώ. Ο Αϊτόρ μίλησε για πρωτάθλημα και επιτυχίες. Με το ΑΠΟΕΛ είναι η ιδανική ευκαιρία.

Ρεπό σήμερα…

Χωρίς προπόνηση η σημερινή μέρα στην ΑΕΚ μιας και ο Μπεργκ έδωσε ρεπό ξεκούρασης στους παίκτες του οι οποίοι από αύριο θα μπουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους ενόψει ΑΠΟΕΛ. Μοναδικό για την ώρα πρόβλημα είναι ο Γιώργος Ναούμ που δεν προλαβαίνει το ντέρμπι του ΓΣΠ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα