Το απόρθητο κάστρο του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην ΑΕΚ

Το απόρθητο κάστρο του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην ΑΕΚ

Newsroom
ΑΠΟΕΛ ΚΟΣΜΟΣ
Το ΓΣΠ αποτελεί απόρθυτο κάστρο για την ΑΕΚ Λάρνακας απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, με τους «γαλαζοπράσινους» να αγνοούν τη νίκη από το 2015! Οι πρωταθλητές θέλουν να πατήσουν και σε αυτό, ενόψει του αυριανού (6/10, 20:00) ντέρμπι των δυο ομάδων.

Την Κυριακή, ο ΑΠΟΕΛ φιλοξενεί την ΑΕΚ στο ΓΣΠ για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με στόχο να επανέλθει στις νίκες, διατηρώντας την επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα της Λευκωσίας προέρχεται από ισοπαλία με την Ομόνοια 29Μ στο πρωτάθλημα και με τη Σάμροκ Ρόβερς στο Conference League, και επιδιώκει να ανακάμψει μπροστά στους οπαδούς της.

Το παρελθόν δείχνει ότι ο ΑΠΟΕΛ διατηρεί ένα ισχυρό αήττητο σερί απέναντι στην ΑΕΚ στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα, το οποίο αριθμεί 15 αγώνες χωρίς ήττα, με απολογισμό 5 νίκες και 10 ισοπαλίες. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν χτίσει σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα εντός έδρας, με την τελευταία τους ήττα από την ΑΕΚ στο θεσμό να καταγράφεται τον Δεκέμβριο του 2015. Εκείνο το ματς είχε λήξει με νίκη 2-1 υπέρ της ομάδας της Λάρνακας.

Από τότε, ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει επιτρέψει στην ΑΕΚ να φύγει με το «διπλό» από το ΓΣΠ, διατηρώντας τον έλεγχο στα μεταξύ τους παιχνίδια. Σημαντική στιγμή ήταν η περσινή αναμέτρηση στις 11 Μαΐου, όπου η ισοπαλία 1-1 εξασφάλισε στους «γαλαζοκίτρινους» το πρωτάθλημα.

Η ιστορία δείχνει την τάση του ΑΠΟΕΛ να υπερασπίζεται την έδρα του απέναντι σε μια ομάδα με την οποία έχουν μακρά παράδοση θετικών αποτελεσμάτων. Ωστόσο, η δυναμική του φετινού πρωταθλήματος προμηνύει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό παιχνίδι, με αμφότερες τις ομάδες να στοχεύουν στη νίκη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα