ΕΝ Παραλιμνίου - Πάφος 1-2:Το Μπλόκο των Βυσσινί των 8 παικτών έσπασε από τους πρωτοπόρους

Newsroom
Παρά την γκολάρα του Ανδρέου και την ονειρική εμφάνιση του Αντεμπάγιο, ο οποίος κατέβασε ρολά, η Ένωσις Νέων Παραλιμνίου των 8 παικτών δεν κατόρθωσε να σταματήσει την Πάφο, που απέδρασε από το «Τάσος Μάρκου», με σκορ 1-2.

Must win, χαρακτηριζόταν η σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στην ΕΝΠ και την Πάφο και για τις δυο ομάδες. Από την μια πλευρά, οι Βυσσινί είχαν ανάγκη βαθμολογική συγκομιδή και πιο συγκεκριμένα το τρίποντο για να ξεφύγουν από την ζώνη υποβιβασμού, ενώ οι Γαλάζιοι με το «διπλό» θα εδραιώνονταν στην πρώτη θέση ανεξαρτήτως τον υπολοίπων αποτελεσμάτων.

Η γκολάρα του Ανδρέου έκανε την διαφορά!

Το σαφέστατο φαβορί, η υπερ-φορμαρισμένη Πάφος, όπως ήταν λογικό και επόμενο ξεκίνησε πιο δυναμικά το παιχνίδι, ερχόμενη «φουριόζα» από τη μεγάλη ευρωπαϊκή επικράτηση επί της Πετροκούμπ. Η ΕΝΠ κλήθηκε να διαχειριστεί συντηρητικά την εν λόγω συνθήκη, ασφαλώς προσεγγίζοντας πιο αμυντικά και μετρημένα θα μπορούσαμε να πούμε.

Το 4-3-3 που επέλεξε ο Όρι Γκούντμαν με αμυντικό μέσο, (με «6αρι», υποδήλωνε και στο σχεδιασμό αυτό ακριβώς που προαναφέραμε. Την αμυντική προσέγγιση που θα είχε η ομάδα στην αναμέτρηση και την στιβαρότητα στον άξονα που αποζητούσε από το σύνολό του.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 13ο λεπτό, όταν ο Κίνα συνεργάστηκε με τον Νατέλ, ο οποίος με μια επαφή έσπασε την μπάλα στον Τάνκοβιτς που βρισκόταν στο σημείο του πέναλτι, με τον Αντεμπάγιο να διώχνει πραγματικά εντυπωσιακά. Συλλήβδην όμως, η Ένωσις ανταποκρίθηκε άριστα στις απαιτήσεις που επέβαλλε το παιχνίδι.

Αυτό δεν άργησε καθόλου να επαληθευτεί και στο σκορ. Στο 29ο λεπτό, ο Ανδρέου κουβάλησε την μπάλα από τα δεξιά, έφτασε στην αιχμή της αντίπαλης περιοχής και εξαπέλυσε ένα άπιαστο πλασέ στο παραθυράκι του Μιχαήλ, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλη την ομάδα και τον πάγκο, με τον τεχνικό της ομάδας να δείχνει πάρα πολύ ικανοποιημένος τόσο από την εικόνα της ομάδας του, όσο και από την επιθετική ενέργεια που οδήγησε στο άνοιγμα του σκορ.

Πλέον η Πάφος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και ήταν αναγκασμένη να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι της. Ωστόσο από αυτό το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Καρσέδο ξεκίνησαν να κάνουν πολλά λάθη και να μην παίζουν συγκεντρωμένα. Η πίεση της ΕΝΠ ψηλά στο αμυντικό τρίτο δεν επέτρεψε στους Γαλάζιους να παίξουν το παιχνίδι που έχουν συνηθίσει και έπρεπε να επαναπροσαρμοστούν. Στο 45+1, ο Νατέλ σούταρε από πολύ πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, με τον Αντεμπάγιο να δηλώνει ξανά παρών.

Έτσι λοιπόν, το 45λεπτο βρήκε την ΕΝΠ, ένα ημίχρονο μακριά από μια εκ των μεγαλύτερων εκπλήξεων της χρονιάς.

Η μεγάλη ανατροπή των Γαλάζιων

Στο δεύτερο μέρος, σαφώς η Πάφος, δεδομένου ότι ο Άρης προηγούταν με 1-0 της Ομόνοιας, έπρεπε να γυρίσει την αναμέτρηση. Δεν επρόκειτο για εύκολο έργο με τους Βυσσινί να είναι πεισμωμένοι και να θέλουν όσο τίποτα το τρίποντο που θα τους έθετε εκτός ζώνης κινδύνου.

Στο 50ο λεπτό, ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ, με την μπάλα να περνάει από όλους και να πέφτει στα πόδια του Γκολντάρ, ο οποίος από κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει καθώς ο απίστευτος σήμερα Αντεμπάγιο την απέκρουσε πολύ εντυπωσιακά. Αδιαμφισβήτητος MVP του παιχνιδιού μέχρι εκείνο το σημείο ο πορτιέρε των γηπεδούχων, καθώς κράτησε ανέπαφη την εστία του ενώ πολλάκις απειλήθηκε.

adebayo

Όσο το παιχνίδι κυλούσε, τόσο η ένταση στο Γαλάζιο στρατόπεδο ανέβαινε. Η ΕΝΠ αμυνόταν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο Αντεμπάγιο είχε πραγματικά κατεβάσει ρολά και η πλάστιγγα έγερνε προς το Βυσσινί στρατόπεδο. Στο 70ο λεπτό, η Ένωση, έμεινε με 10 παίκτες μετά από αποβολή του Μεντί, ο οποίος είδε δις την κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του να αγωνιστεί στο τελευταίο κρίσιμο 20λεπτο με παίχτη λιγότερο.

Τέσσερα λεπτά μετά την αποβολή, ο Ζάζα πήρε την μπάλα από αριστερά, έβγαλε την σέντρα με τον Ζάιρο να παίρνει την κεφαλιά χωρίς οπτική στην εστία, στέλνοντας την στη γωνία του Αντεμπάγιο, ο οποίος αυτή τη φορά δε κατόρθωσε να απαντήσει. Πλέον οι Γαλάζιοι είχαν περίπου 15 λεπτά για να φύγουν από το Παραλίμνι με το διπλό.

Στο 80ο λεπτό ο Κορέια έστρωσε την μπάλα στον Μπρούνο ο οποίος με την μπάλα να σκάει εξαπέλυσε σουτ και τον κίπερ του Παραλιμνίου ξανά να διώχνει με υπερένταση. Στο 82' ο Ζάιρο πήρε δυνατή κεφαλιά και την έστειλε άουτ.

Το «ρόδι» έσπασε από τον Γκολντάρ ο οποίος στο 88ο λεπτό, έπειτα από σέντρα και πάλι του Ζαζά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλάσε και γύρισε το ματς «τούμπα». Η Ένωση δεν κατόρθωσε να κρατήσει το προβάδισμα της και έχασε την ευκαιρία για απόσπαση βαθμών. Μέσα στις καθυστερήσεις η ΕΝΠ, είδε δυο κόκκινες κάρτες, στον Σαμ απευθείας για χτύπημα εκτός φάσης στον Κορέια και στον Γιαντσούκοβιτς δεύτερη κίτρινη.

Έτσι η ΕΝΠ των 8 παικτών δεν κατόρθωσε να έχει βαθμολογική συγκομιδή, με το «διπλό» των Γαλάζιων να τους εδραιώνει στην πρώτη θέση με 16 βαθμούς!

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα