Ζάζα, Πάφος: Ανάμεσα στους κορυφαίους σε επιτυχημένες ντρίμπλες σε όλο τον κόσμο!

Ζάζα, Πάφος: Ανάμεσα στους κορυφαίους σε επιτυχημένες ντρίμπλες σε όλο τον κόσμο!

jaja
Ο Ζάζα, συμπεριλήφθηκε από το CIES, ερευνητική ομάδα που ειδικεύεται στην τακτική ανάλυση του ποδοσφαίρου, στην λίστα των παικτών με τις περισσότερες επιτυχημένες ντρίμπλες στον κόσμο!

Η εξαιρετική και επιδραστική σεζόν που διανύει ο Ζάζα, κατοχυρώνεται και από τα στατιστικά, καθώς συμπεριλήφθηκε από τον CIES, στη λίστα των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες επιτυχημένες απόπειρες ντρίμπλας, σε 60 πρωταθλήματα ανά τον κόσμο.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ο CIES, ερευνητική ομάδα που ειδικεύεται στην τακτική ανάλυση του ποδοσφαίρου, δημοσίευσε την λίστα, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Ζαζά, διαχωρίζοντας τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία), με τις υπόλοιπες 60 λίγκες.

Περί των κριτηρίων για να μπει κάποιος στη σχετική κατάταξη, αρκεί να αναφέρουμε ότι εξαρτάται από το ποσοστό των αποτελεσματικών ντριμπλών, σε σύγκριση με τις απόπειρές τους, στην κλίμακα του 100. Επιτυχημένη μια ντρίμπλα θεωρείται, όταν ο ποδοσφαιριστής που την επιχειρεί, διατηρεί την κατοχή της μπάλας και αφού αντιμετωπίσει τον εκάστοτε παίκτη τον οποίο επιχείρησε να περάσει, αλλά και όταν ο παίκτης δέχεται φάουλ μετά την προσπάθειά του. Τα στατιστικά που χρησιμοποιεί ο CIES, προέρχονται και «ελέγχονται» από την πλατφόρμα Wyscout.

Υπό αυτό το πρίσμα, αρκεί να υπογραμμίζουμε, ότι ο δείκτης επιτυχίας του Ζαζά είναι στο 82.1, κερδίζοντας επάξια τη θέση του στη σχετική λίστα. Η αποτελεσματικότητα του 23χρονου Βραζιλιάνου άσου της Πάφου, είναι δεδηλωμένη και μόνο με το «μάτι» καθώς αποτελεί έναν διαρκή κίνδυνο σε οποιοδήποτε σημείο στο επιθετικό τρίτο λάβει τη μπάλα, ωστόσο και οι στατιστικές αναλύσεις τονίζουν αυτή την επιρροή και την επιτυχία του.

 

jaja cies

Να αναφέρουμε ότι ο Ζάζα φέτος, έχει πραγματοποιήσει 16 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 5 φορές και μοιράζοντας 4 ασίστ!

*να ξεκαθαρίσουμε ότι τα στατιστικά του CIES αφορούν μονάχα εγχώρια πρωταθλήματα και όχι διεθνείς διοργανώσεις. Εξαιρούνται παίκτες οι οποίοι έχουν αγωνιστεί λιγότερο από 360'. Ο Ζάζα έχει αγωνιστεί, 372' στη Cyprus League.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα