Χιμένεθ: «Η νίκη είναι των παικτών, πάμε για πρωτάθλημα παιχνίδι - παιχνίδι»

Χιμένεθ: «Η νίκη είναι των παικτών, πάμε για πρωτάθλημα παιχνίδι - παιχνίδι»

Newsroom
ΧΙΜΕΝΕΘ
Στους ποδοσφαιριστές του απέδωσε τα εύσημα για την εντυπωσιακή με 0-5 νίκη επί της Ομόνοιας Αραδίππου ο Μανόλο Χιμένεθ, λέγοντας πως η ομάδα πάει για πρωτάθλημα παιχνίδι με παιχνίδι.

Δεν θα μπορούσε να σκεφτεί πιο ιδανικό ξεκίνημα στο κυπριακό ποδόσφαιρο ο Μανόλο Χιμένεθ, που είδε τους ποδοσφαιριστές του να επικρατούν με άνεση 0-5 της Ομόνοιας Αραδίππου, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan.

Μετά το πέρας του ματς, ο Ισπανός κόουτς ήταν εμφανώς ενθουσιασμένος και ευχαριστημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του, τόνισε πως σε αυτούς ανήκει η νίκη και έδωσε το σύνθημα ενόψει συνέχειας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είμαι ευτυχισμένος για το αποτέλεσμα. Ήταν ένα καλό παιχνίδι για τον ΑΠΟΕΛ, είναι όμως μόνο ένα παιχνίδι και υπάρχουν πολλά να δουλευτούν και να παιχτούν. Μπορούμε να γιορτάσουμε τη νίκη αλλά από αύριο πρέπει να ετοιμάσουμε την ομάδα για το ματς της Πέμπτης.

 

Όσον αφορά το ποιος κέρδισε σήμερα, αυτοί είναι οι παίκτες, γιατί εγώ είμαι λίγο καιρό στην ομάδα. Πριν από το πρώτο γκολ χάσαμε κάποιες ευκαιρίες για να προηγηθούμε, και αυτό είναι που πρέπει να δουλέψουμε καλύτερα.

Είναι πάρα πολύ σημαντικός ο σεβασμός από την πλευρά του προπονητή προς τους παίκτες, αλλά εξίσου σημαντικός ο σεβασμός από τους παίκτες προς τους υπόλοιπους (σσ παίκτες) που δεν αγωνίστηκαν λόγω απόφασης της τεχνικής ηγεσίας.

Στη ζωή μου, στην καριέρα μου πάντα ήμουν σε ομάδες που πήγαιναν για το πρωτάθλημα, όμως αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο τους παίκτες που έχουμε. Πάμε για το πρωτάθλημα, παιχνίδι με το παιχνίδι και πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Ξέρουμε πόσο μεγάλος είναι ο ΑΠΟΕΛ και γι' αυτό πρέπει να τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι και να σεβόμαστε τους φιλάθλους. Είμαι ένας προπονητής που ποτέ δεν πρόσεξε τι λέει η ταυτότητα του παίκτη, προσέχω μόνο την απόδοση που έχουν καθημερινά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να «μεγαλώσουμε» την αντοχή των ποδοσφαιριστών μας και αυτό γίνεται μόνο μέσω της καθημερινής δουλειάς.

Σε όποια ομάδα και αν ήμουν, στόχος μου ήταν να προωθώ νεαρούς ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ ωραίο μείγμα να υπάρχουν και τα δυο στοιχεία, και οι βετεράνοι και οι νέοι παίκτες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα