Ομόνοια Αραδίππου - ΑΠΟΕΛ 0-5: Ιδανικό ξεκίνημα για Χιμένεθ με επιβλητική πεντάρα!

Newsroom
Με τον καλύτερο τρόπο συστήθηκε στο κυπριακό ποδόσφαιρο ο Μανόλο Χιμένεθ, αφού ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε άνετα 0-5 της Ομόνοιας Αραδίππου, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας. Σκόρερς οι Τεχέρα, Ελ Αραμπί, Μαρκίνιος, Ντράζιτς και Κόρμπου.

Ονειρικό ήταν το ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» πέρασαν... αέρα από το «Αντώνης Παπαδόπουλος», κερδίζοντας με 0-5 την Ομόνοια Αραδίππου για την 7η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan, έφτασαν τους 13 πόντους και την 3η θέση, κοιτάζοντας πλέον το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που έρχεται σε Ευρώπη και πρωτάθλημα (6 σερί ντέρμπι!).

Σκόρερς για τους νικητές οι Τεχέρα (33'), Ελ Αραμπί (37'), Μαρκίνιος (56'), Ντράζιτς (85') και Κόρμπου (90'), καλή παρουσία στα πρώτα λεπτά για το σύνολο του Ούγκο Μαρτίνς που πάντως δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Μπέλετς.

Ένα τετράλεπτο ποιότητας ήταν αρκετό

Υπό το βλέμμα του Μανόλο Χιμένεθ και όπως αναμενόταν, ο ΑΠΟΕΛ είχε εξαρχής τον έλεγχο της κατοχής, και απείλησε μόλις στο 5' με κοντινή κεφαλιά του Ελ Αραμπί που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λόρια. Δέκα λεπτά μετά (15'), η διαγώνια σέντρα - σουτ του Κιντιγιά δεν ανησύχησε τον κίπερ της Αραδίππου.

Με προσήλωση στο αμυντικό πλάνο, η ομάδα του Ούγκο Μαρτίνς έψαχνε τις αντεπιθέσεις, και σε μια τέτοια είδε το μακρινό σουτ του Πάτρικ να μπλοκάρεται από τον Μπέλετς στο 23'. Ωστόσο, από ένα τέτοιο είδε τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν. Στο 33' ο Τεχέρα κέρδισε την κόντρα και με ένα απίθανο «τεχνικό» πλασέ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Λόρια για το 0-1.

 

Πριν καλά καλά συνέλθουν, οι γηπεδούχοι δέχθηκαν και δεύτερο χτύπημα. Ο Ντονγκαλά με τρομερό τακουνάκι έβγαλε τετ-α-τετ τον Ελ Αραμπί, και ο Μαροκινός με υποδειγματικό τελείωμα πέτυχε το 0-2 στο 37', φτάνοντας τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα. Με το προβάδισμα των δυο γκολ, οι «γαλαζοκίτρινοι» απέβαλαν το άγχος και πήγαν στα αποδυτήρια βλέποντας στο 43' τον Μπόργκες να δοκιμάζει το πόδι του και να στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπέλετς.

Το «κλείδωσε» νωρίς και έκανε πάρτι

Απελευθερωμένος στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΟΕΛ, άγγιξε το 0-3 στο 51', με τον Λόρια να λέει όχι σε συρτό σουτ του Τσεπάκ, όμως πέντε λεπτά μετά να μην μπορεί να δώσει απάντηση. Στο 56' ο Τεχέρα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μαρκίνιος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα βρήκε και στον Ποντικό και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-3.

Τρία λεπτά αργότερα (59') ο Βραζιλιάνος βρέθηκε απέναντι από τον Λόρια (τρομερή μπαλιά Ντονγκαλά), όμως έστειλε την μπάλα άουτ, με τον Γεωργιανό κίπερ της Αραδίππου να γίνεται αναγκαστική αλλαγή αμέσως μετά τη φάση λόγω τραβήγματος.

Όπως ήταν λογικό, με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί, ο ρυθμός της αναμέτρησης «έπεσε» αισθητά. Έπρεπε να φτάσουμε στο 85ο λεπτό, με τον ρέφερι Αθανασίου, μετά από υπόδειξη του VAR και onfield review να δίνει πέναλτι υπέρ του Ντράζιτς σε μαρκάρισμα του Τζερόμ. Ο ίδιος ανέλαβε και με άψογη εκτέλεση έγραψε το 0-4.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 90', με τον Κόρμπου να βγαίνει απέναντι από τον Πεϊσότο και να τον νικάει με ψύχραιμο πλασέ για το τελικό και θριαμβευτικό 0-5.

Ομόνοια Αραδίππου (Ούγκο Μαρτίνς): Λόρια (60' λ.τ. Πεϊσότο), Τζερόμ, Θεοχάρους, Σιντόνιο, Ταβάρες (61' Σιήκκης), Γκόμες, Χαβέλκα (78' Χριστοδούλου), Μπάντζι, Ποντικός (70' Αβραάμ), Μπόργκες, Βαλβέρδε.

ΑΠΟΕΛ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπέλετς, Τσεπάκ, Πέτροβιτς, Λαΐφης, Κιντιγιά, Τεχέρα, Αμπάνια, Πίτσι (79' Μπα), Ντονγκαλά (69' Μάγερ), Μαρκίνιος (69' Κόρμπου), Ελ Αραμπί (69' Ντράζιτς).

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHIES LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα