Ομόνοια: Το κάζο, ο κίνδυνος εκτροχιασμού και η συγγνώμη του κόουτς

Ομόνοια: Το κάζο, ο κίνδυνος εκτροχιασμού και η συγγνώμη του κόουτς

Newsroom
omonoia
Η χθεσινή απρόσμενη ήττα, 3η φετινή, 2η διαδοχική και πρώτη στο ΓΣΠ πλήγωσε πολύ άπαντες στο πράσινο στρατόπεδο και τα πρώτα «σύννεφα» κάνουν την εμφάνιση τους.

«Τραγικό» αποτέλεσμα, οδυνηρή ήττα, στο -7 από την πρωτοπόρο Πάφο και υποχώρηση κατά μία ακόμη θέση. Αν κερδίσουν δε σήμερα η ΑΕΚ, και ο Απόλλων, θα την υποσκελίσουν αμφότεροι. Με τον κίνδυνο εκτροχιασμού ορατό, με ότι δυσμενές συνεπάγεται αυτό.

Με την Ένωση να βρίσκει γκολ μέσα στο ΓΣΠ απέναντι στην Ομόνοια μετά από σχεδόν 8 χρόνια, τους πράσινους άσφαιρους για 2ο σερί ματς,(με 14 τελικές και 15 κόρνερ) διπλό μετά από 17 ολόκληρα χρόνια για την ομάδα του Παραλιμνίου και τα πρώτα «σύννεφα» ξεπροβάλλουν. Ο κόουτς ανέλαβε την ευθύνη, κάλυψε στο φουλ τους παίκτες του και αυτό τον τιμά, αλλά δεν αρκεί.

«Αυτό που πήγε λάθος ήταν ότι δεν σκοράραμε και η μπάλα δεν έμπαινε μέσα στα δίχτυα. Είναι πολύ άσχημο αποτέλεσμα και παίρνω εγώ όλη την ευθύνη. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους οπαδούς, δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου το επαναλαμβάνω», τόνισε ο Νταμπράουσκας στην κάμερα της Cytavision.

Και λίγο αργότερα στην συνέντευξη τύπου προσέθεσε κάτι άκρως σημαντικό: «Φαίνεται δεν μπόρεσα να μεταφέρω τις πληροφορίες που έπρεπε στους παίκτες».

 

Και όντως η αγωνιστική και πνευματική προετοιμασία του τριφυλλιού για το εν λόγω παιχνίδι, ήταν επιεικώς κάτω του μετρίου. Και εδώ όντως η ευθύνη βαραίνει τον Λιθουανό κόουτς. Που δεν «διάβασε» σωστά το παιχνίδι στο τακτικό κομμάτι. Και είχε δηλώσει στο pre game ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί με κάτι που δεν μπορεί να υπολογίσει, εννοώντας το άγνωστο με την παρουσία του Κάναντι (ατυχέστατη δήλωση κόουτς), αλλά ούτε σε αυτά που περνούσαν από το δικό του χέρι, μέσω της δίκης του δουλειάς, φάνηκε συνεπής ο Λιθουανός!

Συνεχίζουν κάποιοι παίκτες να δείχνουν «κλαταρισμένοι» και να «φωνάζουν» γιε ξεκούραση, παρά το rotation χθες, κάποιοι άλλοι ακόμη δεν ανταποκρίνονται κάποιοι είναι ακόμη στη «ναφδαλίνη»(βλέπε Κίτσος), ενώ το χειρότερο όλων είναι η απειθαρχία που επιδεικνύουν επίσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νωχελικός Εβάντρο που πέρασε και δεν ακούμπησε, όπως και ο Σεμέδο τη στιγμή της αλλαγής του.

Όαση ο Γιόβετιτς που ειδικά στο πρώτο μέρος έδειξε την κλάση του σε κάποιες στιγμές. Όταν πάρει παιχνίδια θα εξελιχθεί σε ηγέτη της Ομόνοιας.

Οι αγώνες είναι συνεχόμενοι, την Πέμπτη η ομάδα πάει να παίξει ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό ματς στο Εδιμβούργο και δεν υπάρχει καιρός για «δάκρυα». Τεχνική ηγεσία, διοίκηση και παίκτες οφείλουν άμεσα να προβούν σε ότι είναι αναγκαίο, ώστε η ομάδα να ανασυνταχθεί και να παρουσιαστεί όπως της αρμόζει.

Μέσω ενδελεχούς ανάλυσης των δεδομένων, ο Βάλντας Νταμπράουσκας με τους συνεργάτες του καλούνται «χθες» να βρουν τι πάει λάθος, γιατί η ομάδα δεν παίζει με βάση την ποιότητα που διαθέτει και να δώσουν άμεσα λύσεις.

Το ίδιο και ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γιάννης Αναστασίου, που οφείλει να βγει μπροστά με βάση τον κομβικό του ρόλο που έχει να διαδραματίσει. Αλλιώς τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα!

ΑΓ

@Photo credits: sportimages.com

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα