Απόλλων Λεμεσού - Ομόνοια 29Μ 2-0: Στο... χαλαρό με Βέισμπεκ και Ντορεγκαράι (vid)

Newsroom
Με καταπληκτικό γκολ του Βέισμπεκ και εύστοχο πέναλτι του Ντορεγκαράι, ο Απόλλωνας Λεμεσού νίκησε άνετα 2-0 την Ομόνοια 29Μ στο άδειο λόγω τιμωρίας «Αλφαμέγα» και... έπιασε στην 3η θέση της βαθμολογίας ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ Λάρνακας μετά από 7 αγωνιστικές.

Με τον Βέισμπεκ να πετυχαίνει γκολάρα από απευθείας εκτέλεση φάουλ και τον Ντορεγκαράι (πέναλτι) να βρίσκει ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, ο Απόλλωνας Λεμεσού επικράτησε «σβηστά» με 2-0 της Ομόνοιας 29Μ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan, επιστρέφοντας στις νίκες.

Στην 3η θέση -ισόβαθμη με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ- η ομάδα του Γκούλα με 13 πόντους, παρέμεινε ουραγός της κατάταξης με 2 βαθμούς το σύνολο του Πετράκη που πάντως είχε ικανοποιητική παρουσία στο άδειο λόγω τιμωρίας «Αλφαμέγα».

Γκολάρα Βέισμπεκ και... VAR «κλείδωσαν» το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά λάθη και από τις δυο ομάδες, και τον Απόλλωνα να προσπαθεί να φτιάξει φάσεις. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 12΄, όταν ο Μπουαγκάρντ με ένα σουτ-βολέ είδε τον Μπρολ να διώχνει σε κόρνερ. Εννέα λεπτά μετά (21') ο ίδιος ποδοσφαιριστής βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ.

Η τρίτη (αξιόλογη) φάση ήταν και η... φαρμακερή. Στο 28' η μπάλα στήθηκε εκτός περιοχής και ο Βέισμπεκ με απευθείας εκτέλεση την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, αφήνοντας «άγαλμα» τον Μπρολ. Το γκολ αυτό απέβαλε το άγχος των γηπεδούχων, που κρατούσαν με άνεση την μπάλα και δεν επέτρεπαν επιθετικές ενέργειες από τους «πράσινους».

 

Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά μέσα σε τρία λεπτά (39'-42') με Σαγκάλ και Βέισμπεκ, πριν έρθει το 2-0. Στο 44' ο Γκαρσία βρήκε με προβολή τον Λαμ, ο VAR κάλεσε τον ρέφερι σε onfield review και εκείνος με τη σειρά του έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ντορεγκαράι στο 45+2' ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και με σουτ στο κέντρο της εστίας έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0 και τους φιλοξενούμενους χωρίς τελική!

Προσπάθησαν οι «πράσινοι», αλλά το ματς είχε... σβήσει

Οι παίκτες του Πετράκη βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους, με σκοπό να μειώσουν και να ξανά μπουν στη διεκδίκηση του ματς. Στο 52ο λεπτό, ο Ένεμ έκανε το γύρισμα και ο Φιάκας ανάγκασε τον Λέουβενμπεργκ σε δύσκολη απόκρουση, στην πρώτη τελική των νεοφώτιστων στο ματς.

Η Ομόνοια 29Μ σκόραρε στο 55' με τον Ράμος, ωστόσο το γκολ σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ, και δυο λεπτά μετά ο Τρούγιτς σούταρε πάνω στον Λέουβενμπεργκ. Οι «κυανόλευκοι» απάντησαν με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όταν ο Σαγκάλ έκανε ωραία ατομική ενέργεια, αλλά σούταρε άουτ.

Στο 62', ο Ντ' Αλμέιδα πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μπουαγκάρντ, το πλασέ του οποίου όμως κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Μπρολ. Από εκείνο το σημείο και μετά, η «ταχύτητα» της αναμέτρησης έπεσε αισθητά, και έπρεπε να περάσουν σχεδόν 20 λεπτά, ώστε να δούμε ένα σουτ του Μπελά (81') που μπλόκαρε εύκολα ο Λέουβενμπεργκ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, αφού στο 90+1' ο Μπρολ απέκρουσε το πλασέ του Μπολί, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν ένα ακόμη τρίποντο φέτος.

Απόλλων Λεμεσού (Αντριάν Γκούλα): Λέουβεμπεργκ, Σάντος, Βούρος, Λαμ, Μαλεκκίδης, Ντ’ Αλμέιδα (63' λ.τ. Κολ), Μπουαγκάρντ (85' Μπολί), Ζμέρχαλ (85' Ντε Μάρκο), Βέισμπεκ, Σαγκάλ (77' Ντρόζντεκ), Ντορεγκαράι.

Ομόνοια 29Μ (Γιώργος Πετράκης): Μπρολ, Ντεσλάντες, Γκαρσία, Φιάκας, Γουίλερ (76' Μπέλα), Ενέμ (67' Καρπ), Ράμος (76' Πίκη), Χέιλεν, Φερνάντες, Κονομής (67' Φερνάντες Γ.), Τρούγιτς (83' Ποντικός).

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHIES LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα