Νέα Σαλαμίνα - ΑΕ Λεμεσού 0-2: Τιμωρία στο φινάλε με Μάμας και Ρομπέρτα (vid)

Newsroom
Σε ένα ματς με δραματικό φινάλε, η ΑΕΛ απέδρασε με 0-2 από το «Αμμόχωστος-Επιστροφή» επί της Νέας Σαλαμίνας, πετυχαίνοντας και τα δυο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης που ολοκλήρωσε την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Με δυο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης από Μάμας και Ρομπέρτα, η ΑΕ Λεμεσού πέρασε με 0-2 από το «Αμμόχωστος-Επιστροφή» επί της Νέας Σαλαμίνας, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan.

Ντεμπούτο με το... αριστερό για τον Τσέντομιρ Γιανέφσκι που είδε την ομάδα του να μένει στους 3 πόντους και την προ-τελευταία θέση, «έπιασε» στους 12 βαθμούς την Ομόνοια στην 6η θέση της κατάταξης το σύνολο του Κρις Κόλμαν.

Δυο δοκάρια ο Βέλλιος και... τίποτα άλλο

Με τον «αέρα» της αλλαγής προπονητή, η Νέα Σαλαμίνα μπήκε πιο ορεξάτη στο ματς, όμως ο Απόστολος Βέλλιος είχε... ραντεβού με την ατυχία, καθώς σημάδεψε δυο φορές μέσα σε δυο λεπτά (9'-11') το δοκάρι (και δεξί και αριστερό) του Μπράγκα, σε ισάριθμες κεφαλιές.

Ο ρυθμός συνέχισε να είναι υψηλός, ωστόσο έλειπαν οι τελικές προσπάθειες. Αυτές, ήρθαν μαζεμένες -ξανά- σε ένα λεπτό, προς το φινάλε του πρώτου μέρους. Αρχικά, στο 39' οι της ΑΕΛ έκαναν ωραία κομπίνα σε κόρνερ, ο Μακρής σούταρε, η μπάλα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Μελίσσα.

 

Από το κόρνερ που προέκυψε, ο Μεγιάδο επιχείρησε κεφαλιά από τα όρια της περιοχής, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ στο 40ο λεπτό, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα δίχως σκορ.

«Τιμωρία» στο φινάλε

Το «κλειστό» από άποψη ευκαιριών παιχνίδι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν πρώτοι σε τελική στο 62', όταν ο Μελίσσας έδιωξε στη δεξιά του γωνία το σουτ του Μάμας. Όσο κυλούσε η ώρα, οι δυο ομάδες όλο και περισσότερο συμβιβάζονταν με την ιδέα της ισοπαλίας.

Τρανή απόδειξη ότι πέρασαν 20 (!) λεπτά για να καταγραφεί η επόμενη -αξιόλογη- τελική, όταν στο 82' το σουτ του Βέλλιου κατέληξε άουτ. Δυο λεπτά μετά (84'), ο Λεσοβόι βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Νέας Σαλαμίνας, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μελίσσα, όμως αυτή κατέληξε άουτ.

Ωστόσο, το φινάλε ήταν συγκλονιστικό. Στο 90+2' ο Ουεντραόγκο έκανε το γύρισμα και ο αμαρκάριστος Μάμας πλάσαρε ιδανικά για το 0-1, ενώ δύο λεπτά αργότερα (90+4') ο Ρομπέρτα απλώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2, έπειτα από επέμβαση του Μελίσσα σε πλασέ του Τοκού, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια από τους ανθρώπους της ΑΕΛ για τη σπουδαία νίκη.

Νέα Σαλαμίνα (Τσέντομιρ Γιανέφσκι): Μελίσσας, Σεργίου (73' Λέουκο), Τόμοβιτς (86' λ.τ. Ασεβέδο, Μιχαήλ, Λέζιακς, Ναρσίνγκ (66' Μπαχάσσα), Μιγκελίτο (73' Μαυρουδής), Φερνάντες, Γκμπελέ, Μπεχαράνο, Βέλλιος.

ΑΕ Λεμεσού (Κρις Κόλμαν): Μπράγκα, Παναγιώτου, Ουεντραόγκο, Στόλνικ, Ιμανισίμουε, Μεγιάδο, Μάμας, Ζαχαρίου (71' Τοκού), Λεσοβόι (90+5' Κονσταντίνι), Σινγκ, Μακρής (71' Ρομπέρτα).

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHIES LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα