Ρίτσαρντς και Αλεξανδρόπουλος έστειλαν μηνύματα σε ένα ντέρμπι με δύο... αναγνώσεις 

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ρίτσαρντς και Αλεξανδρόπουλος έστειλαν μηνύματα σε ένα ντέρμπι με δύο... αναγνώσεις 

bet365

Ο Ολυμπιακός του α' μέρους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τα είχε... δρομολογήσει όλα καλά αλλά στην επανάληψη δεν τον βοήθησαν ούτε η εικόνα του και ούτε οι αλλαγές του. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Βλέποντας την 11άδα του Κάρλος Καρβαλιάλ πριν τη σέντρα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό τα social media πήραν... φωτιά από αρκετό κόσμο που αμφισβήτησε το αρχικό του πλάνο αλλά και συγκεκριμένες επιλογές όπως πχ του Καρβάλιο σε ρόλο πίσω από τον φορ Ναβάρο (με τον Πορτογάλο να βγάζει 90λεπτο στο ματς από το οποίο έχουμε να θυμόμαστε κυρίως το κόρνερ του απ' όπου βγήκε το τέρμα του Αλεξανδρόπουλου και σχεδόν τίποτε άλλο). Βέβαια αυτός είναι ο ρόλος των social media.

Ένας μάλλον εύκολος ρόλος υπό την έννοια πώς όποια σχόλια και να γίνουν είναι της στιγμής και ανάλογα με τη διάθεση του καθενός. Η πραγματικότητα είναι πώς ο Πορτογάλος τεχνικός έχοντας δει το τι έγινε με την ΑΕΚ έψαχνε το κάτι διαφορετικό αλλά και συνάμα και ουσιαστικό. Έναν πιο καλό αρχικό αγωνιστικό σχεδιασμό και πιο... φρέσκα πόδια αλλά και καλύτερες ιδέες.

Η επιλογή του Ομάρ Ρίτσαρντς ως εξτρέμ μπροστά από τον Ορτέγα στα αριστερά ήταν στοχευμένη και του βγήκε σε μεγάλο βαθμό. Ο Άγγλος έχει ταχύτητα, μπορεί να παίξει με ένταση και έχει ξανααγωνιστεί εξτρέμ στον Ολυμπιακό και μάλιστα μπροστά από τον Αργεντίνο ακραίο μπακ.

Ο Ομάρ Ρίτσαρντς

Ήταν ένα... τρικ που λειτούργησε πολύ καλά στο α' μέρος και ως προς τον Ρίτσαρντς που μας έδειξε πώς μπορεί να σταθεί μία χαρά και ως εξτρέμ αλλά και ως ακραίος μπακ. Ο 25χρονος Άγγλος με τα τωρινά δεδομένα δείχνει πώς είναι ο πιο καλός παίκτης για τη θέση του αριστερού μπακ (και ακόμα και μία λύση για τα άκρα της επίθεσης).

Ήταν γενικά ένα ιδιαίτερα καλό πρώτο 45λεπτο με έναν πραγματικά καλό ή και πολύ καλό Ομάρ Ρίτσαρντς, έναν Αλεξανδρόπουλο στο 2ο μεγάλο του ματς στα Ερυθρόλευκα μετά τη γκολάρα του με τη Γκενκ και με το εξαιρετικό του γκολ στο 0-1 και γενικά ένα καλό και δυνατό αγωνιστικό πρόσημο.

Επίσης ένας Αλεξανδρόπουλος που ήταν τρομερός τακτικά. Λειτουργώντας εξαιρετικά ως προς την πίεση που ασκούσε στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και βοηθώντας αισθητά στην ανάπτυξη. Ο Ολυμπιακός του πρώτου 45λεπτο ήταν μία ομάδα με καλές στιγμές που θα μπορούσε να είχε πάρει το διπλό στη Λεωφόρο. Ήταν μία ομάδα που έδειξε να βγάζει μία πραγματικά καλή αντίδραση.

Στο β' μέρος σχεδόν όλα πήγαν... ανάποδα με κάκιστους Ποντένσε, Μαντί Καμαρά και Γιόβετιτς

Στην επανάληψη ο Κάρλος Καρβαλιάλ προχώρησε σε αλλαγές και τα περισσότερα πράγματα πήγαν... ανάποδα. Ορισμένες εξ αυτών αναγκαστικές όπως του Αλεξανδρόπουλου, που είχε μία ενόχληση και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Η έξοδος παικτών όπως οι Ομάρ Ρίτσαρντς και Αλεξανδρόπουλου άλλαξε το αγωνιστικό πρόσωπο του Ολυμπιακού.

Η είσοδος παικτών όπως ο Μαντί Καμαρά, ο Ποντένσε και ο Γιόβετιτς δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου το σύνολο του Πορτογάλου τεχνικού. Ο Πορτογάλος σταρ είναι... αγνώριστος και πολύ κακός αγωνιστικά. Ο Μαντί έδειχνε μακριά από τον καλό του εαυτό (και με αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις του και όχι μόνο) και ο Γιόβετιτς ακόμα και όταν έπαιρνε μπάλες δεν ήταν λειτουργικός ή αποδοτικός.

Η διαφορά ήταν πώς αυτή τη φορά το τεχνικό επιτελείο επιχείρησε και στο α' και στο β' 45λεπτο να... θωρακίσει πιο καλά την πλευρά του Ορτέγα που σε έναν ακόμα αγώνα δεν ήταν καθόλου καλός. Ο Κίνι έβγαλε μαχητικότητα και το... πάλεψε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν σούπερ αλλά ο Αργεντίνος εξακολουθεί να δείχνει έξω από τα... νερά του.

Η ουσία είναι πώς μετά από μία σειρά κακών αποτελεσμάτων ο Ολυμπιακός επιχείρησε να βγάλει μία πιο καλή αντίδραση, το πέτυχε ως ένα σημείο και σε ένα ντέρμπι με τον μεγάλο του αντίπαλο δεν έχασε και ενώ υπάρχει η ρεβάνς του Κυπέλλου στο φαληρικό γήπεδο. Εκεί όπου βέβαια θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από μία καλή απόδοση περίπου 50 λεπτών (και πιθανώς και κάτι παραπάνω) για να πετύχει τον στόχο της νίκης - πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Υ.Γ. Είναι το δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι - μετά την ΑΕΚ - όπου ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ από στατική φάση (και συγκεκριμένα από κόρνερ). Που δέχθηκε λοιπόν γκολ από κόρνερ και από ψηλό φορ του αντιπάλου χωρίς σωστή αντίδραση. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει αλλιώς άπαντες θα... χτυπούν εκεί.

Υ.Γ. 2 Ο Φρανσίσκο Ορτέγα έχει γίνει ο μόνιμος στόχος των αντιπάλων. Σε αυτήν την περίπτωση δύο πράγματα μπορούν να γίνουν. Να... προστατευθεί πιο καλά από την πλευρά του με έξτρα τακτικές και αμυντικές βοήθειες και να βελτιώσει και ο ίδιος την εικόνα του κυρίως τακτικά και αμυντικά.

Υ.Γ. 3 Πολύ μεγάλη η δουλειά και η αμυντική προσπάθεια των Ρέτσου και Ντόι σε όλο το ματς παρότι έχουν την ευθύνη τους στη φάση του γκολ του Ιωαννίδη. Ειδικά ο Ρέτσος παρότι έπαιξε και αρκετά σκληρά τα έδωσε όλα και είχε πολλές κερδισμένες... μάχες.

Υ.Γ. 4 Ο Γιώργος Μασούρας εξακολουθεί να παραμένει μία σταθερά και ο τοπ μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού αυτήν την περίοδο (και ιδίως στις τελευταίες χρονικά αναμετρήσεις). Είναι ένας παίκτης που ακόμα και να είναι στα... κάτω του και να χάσει φάσεις θα τα δώσει όλα.

Υ.Γ. 5 Προφανώς ευθύνη στο κομμάτι της διαχείρισης του β' μέρους έχει και το τεχνικό επιτελείο. Όταν όμως βλέπεις τους Ποντένσε και Μαντί να εισέρχονται στο γήπεδο και να μην... βλέπονται τι άλλο θα μπορούσε να κάνει;

Υ.Γ. 6 Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το τι θα επακολουθήσει μετά τη σειρά ενεργειών που κάνει ο Ολυμπιακός μετά τη διαιτησία του αγώνα με την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή. Μπορείτε να ξαναδιαβάσετε εδώ τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια που επί περίπου 2 ώρες ανέλυσε τα πάντα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.