Αγία Νάπα - Απόλλων Λεμεσού 0-6: «Παρέλαση» με χατ -τρικ Σπόλιαρτις

ΑΠΟΛΛΩΝ
Ο Απόλλων Λεμεσού πήρε μια άνετη πρόκριση στη φάση των «16» του Coca - Cola Cup, καθώς επικράτησε με 6-0 στην έδρα της Αγίας Νάπας με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντανίλο Σπόλιαριτς.

Το όνομά του στην κλήρωση της φάσης των «16» (15/12, 12:00) θα δει ο Απόλλων Λεμεσού, ο οποίος πέρασε σαν «σίφουνας» από την έδρα της Αγίας Νάπας με 6-0, παρά το γεγονός πως προχώρησε σε πλήρες ροτέισον. Χατ - τρικ για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Σπόλιαριτς, δις σκόρερ ο Μάρκες και σπουδαία εμφάνιση του Ποντικού με γκολάρα και κερδισμένο πέναλτι.

Με το... καλησπέρα στο ματς ο Απόλλων μπήκε μπροστά στο σκορ! Μόλις στο 2' ο Κολ έκανε τη σέντρα, ο Μαλεκκίδης την κεφαλιά πάσα και ο Σπόλιαριτς με νέα κεφαλιά από κοντά πέτυχε το 0-1. Η Αγία Νάπα δεν το έβαλε κάτω, και στο 12ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-1. Στο 12' Φερέιρα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μαλεκκίδη και «βγήκε φάτσα» με τον Δημητρίου, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Απόλλων πήρε τον έλεγχο του ματς και βρήκε δεύτερο γκολ με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ο Βάργκα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σπόλιαριτς με κεφαλιά πέτυχε το 0-2, και το δεύτερο δικό του γκολ στην αναμέτρηση. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της ανάπαυλας.

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος, η ομάδα της Λεμεσού ξεκίνησε με γκολ. Στο 52ο λεπτό ο Βάργκα έκανε το σουτ, ο Στυλιανού απέκρουσε και ο επερχόμενος Μάρκες «έσπρωξε» την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3. Παρά το... άνετο σκορ, ο Άγγελος Τσολάκης «έριξε» στο ματς τον Ματιέ Βαλμπουενά στο 63' και, μόλις ένα λεπτό μετά λίγο έλειψε να «γράψει» ασίστ, ωστόσο το πλασέ του Σαγάλ έφυγε άουτ. Ο Γάλλος τελικά τα... κατάφερε, αφού στο 67΄ πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μάρκες και εκείνος με τη σειρά του πέτυχε από κοντά το 0-4, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Ακόμη μια αλλαγή του Απόλλων έκανε τη δουλειά, καθώς ο Ποντικός πέρασε στο παιχνίδι στο 74' και τρια λεπτά μετά πέτυχε το 0-5, με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον κίπερ της Αγίας Νάπας. Ο 20χρονος επιθετικός μάλιστα κέρδισε και πέναλτι στο 84ο λεπτό, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Σπόλιαριτς (85') για το τελικό 0-6 και το δικό του χατ-τρίκ, πρώτο στην καριέρα του!

Αγία Νάπα (Πανίκος Κοσμά): Στυλιανίδης, Έρστελινγκ, Φουριέλ (57′ Χρίστου), Πιρές (46′ Κολοκούδιας), Σολωμού (57′ Ρομάνο), Γιανναρά (73' Αναστάσης), Ρέτζιο, Ριέντε, Μελάς, Ευαγγέλου, Μότης (73' Χαραλάμπους).

Απόλλων Λεμεσού (Άγγελος Τσολάκης): Δημητρίου, Νταρίκουα, Σιέλβικ, Άδωνη, Μαλεκκίδης, Σπόλιαριτς, Κόλ (78' Τεκιέ), Κοστάκε (63′ Σαγάλ), Βάργκα (74' Ποντικός), Αμπντουραχίμι (63′ Βαλμπουενά), Μάρκες (74' Κρμέντσικ).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα