Απόλλων - ΑΕΛ 3-1: Θρίαμβος κόντρα στην συμπολίτισσα και πρόκριση στα προημιτελικά

Νίκος Καρτσάκης
Τεράστια νίκη πέτυχε ο Απόλλων Λεμεσού, επικρατώντας 3-1 της ΑΕΛ στο «Αλφαμέγα» και έτσι πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στα προημιτελικά.

Θριάμβος για τον Απόλλωνα στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΛ στο «Αλφαμέγα», καθώς πήρε τη νίκη πρόκριση με 3-1. Το σκορ άνοιξε ο Βαλμπουενά στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο ο Μάρκες με δυο γκολ «σφράγισε» την πρόκριση. Το γκολ της ΑΕΛ πέτυχε ο Μίτσεφ με πέναλτι, ο οποίος είχε μειώσει προσωρινά με 2-1.

Μέτριο θέαμα, μίλησε η «κλάση» του Βαλμπουενά

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ λίγες ευκαιρίες, με τις δυο ομάδες να είναι αγχωμένες και να κάνουν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, λόγω και τις κρισιμότητας του αγώνα. Η πρώτη αξιόλογη φάση ήταν για την τυπικά φιλοξενούμενη ΑΕΛ στο 33’, όταν ο Μακρής έβγαλε τη σέντρα, ο Κα κοντρόλαρε ανενόχλητος μέσα στη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα, αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Λέουβενμπεργκ. Τρία περίπου λεπτά αργότερα, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ βρίσκοντας τον Μάρκες, ο οποίος πλάσαρε άουτ. Τελικά τα λάθη έπαιξαν το ρόλο τους και στη φάση του γκολ, το οποίο ξεκίνησε από σφάλμα στη μεσαία γραμμή της ομάδας του Γαρπόζη, με τον Κυριάκου να πασάρει εξαιρετικά στον Βαλμπουενά, ο οποίος έδειξε την κλάση του και τέλειωσε υποδειγματικά τη φάση για το 1-0.

Δυνατό ξεκίνημα για την ΑΕΛ, φινάλε γεμάτο σασπένς στο τέλος

Στο δεύτερο μέρος, όπως ήταν φυσικό, η ομάδα της ΑΕΛ ξεκίνησε πιο δυναμικά και πάτησε την αντίπαλη περιοχή. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν την πιο μεγάλη στιγμή στο 65’, όταν ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Σαγκάλ να παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα να πηγαίνει άουτ. Μάλιστα, ο Χιλιανός απείλησε ένα λεπτό αργότερα ξανά με σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Ανέστης. Στο 74’ η ΑΕΛ είχε μια διπλή σπουδαία ευκαιρία, αλλά ο Νταρίκουα δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Λέουβενμπεργκ, αλλά ο πρώτος κατάφερε να διώξει πριν η μπάλα περάσει στη γραμμή. Μάλιστα, στην επαναφορά ο Παπαφώτης έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 84’ έγινε η φάση, η οποία ουσιαστικά «κλείδωσε» το ματς για την ομάδα του Πάμπλο Ματσίν. Ο Τζάλμα ανέτρεψε τον Φιλιώτη, με το διαιτητή αρχικά να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι, αλλά μετά από την παρέμβαση του VAR και την επανεξέταση της φάσης, να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Μάρκες εκτέλεσε εύστοχα στο 89’ κάνοντας το 2-0. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και μείωσαν με πέναλτι του Μίτσεφ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ωστόσο, δυο λεπτά αργότερα η άμυνα της ΑΕΛ αδράνησε και ο Μάρκες βγήκε τετ α τετ κόντρα στον Ανέστη, κάνοντας το τελικό 3-1.

Φωτοβολίδα μέσα στο γήπεδο

Στο δεύτερο μέρος, προσγειώθηκε φωτοβολίδα στον αγωνιστικό χώρο, με το διαιτητή να αναγκάζεται να διακόπτει το παιχνίδι για λίγο.

Ένταση στο τέλος και αποβολές

Μετά τη λήξη του αγώνα ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ που βρήκε νικητή τον Απόλλωνα με 3-1 αποβλήθηκαν Ντε Λούκας και Πέρετζ. Ο παίκτης της ΑΕΛ επιτέθηκε με γροθιά και κλωτσιά στον παίκτη του Απόλλωνα με τον διαιτητή να αποβάλει και τους δυο.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Σάντος (77'Φιλιώτης), Μαλεκκίδης, Σαγκάλ (77'Σπόλιαριτς), Χάμπος (52'Κολ), Αρτεάν, Νταρίκουα, Βαλμπουενά (90+11'Άδωνη), Κοστάκε (77'Πέρετζ), Μάρκες.

ΑΕΛ: Ανέστης, Φιλίποβιτς, Ντε Λούκας, Τσούκα, Τζάλμα, Παπαφώτης, Μεντόγεβιτς (17'Σρνιτς), Μεντόσα (83'Μπεραχίνο), Κα (66'Μόρσεϊ), Μακρής (66'Μορέιρα), Μίντσεφ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα