Η «νέα» Ομόνοια αρέσει και το «δεν θα είναι εύκολο να παίζουν εναντίον μας οι αντίπαλοι»

Η «νέα» Ομόνοια αρέσει και το «δεν θα είναι εύκολο να παίζουν εναντίον μας οι αντίπαλοι»

Newsroom
omonoia aez
Η Ομόνοια βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κύπρου για 3η διαδοχική σεζόν, κάνοντας μια πειστική εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΖ (28/2, 3-1) και στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Επιβεβαίωσε τα προγνωστικά ούσα αρκετά καλή σε μεγάλο διάστημα, δήλωσε παρούσα στα ημιτελικά για 3η διαδοχική χρονιά η Ομόνοια και θέλει να χαράξει πορεία στο δρόμο των δύο τελευταίων χρόνων, σηκώνοντας τη κούπα. Με τον συγκλονιστικό Χαραλάμπους, δεσπόζουσα μορφή στη μεσαία γραμμή να ηγείται και να πηγαίνει πρίμα με τον Κούσουλο, (θέλουν ξεκούραση πάνε ανελλειπώς), το δίδυμο Παναγιώτου-Κουλιμπαλί να δένει και προϊόντος του χρόνου όλο και καλύτερους.

Με τον Χαμάς να δείχνει πόσα καντάρια μπάλα ξέρει και μόλις είναι σε θέση για 90άλεπτο θα πάρει… σπίτι του τη φανέλα. Και με τους Στεπίνσκι-Σεμέδο «πρώτα βιολιά», να σέρνουν το χορό, καλύπτοντας και τη μέτρια βραδιά του «εγκεφαλικού» Μπεζούς. Ο Μάριους Στεπίνσκι από την μέρα που ήρθε στην Ομόνοια αποδεικνύεται λίρα εκατό. Ο Πολωνός στράικερ έχει σκοράρει μέχρι στιγμής 5 τέρματα σε 7 αγώνες με το «τριφύλλι» στο στήθος, δίνοντας τις επιθετικές λύσεις που χρειαζόταν η ομάδα του. Στο πρόσωπο του Πολωνού βρήκε το «κίλερ» που αναζητούσε.

Το «τριφύλλι» είναι στους «4» και δε μπορεί να στοχεύει σε οτιδήποτε άλλο, πέραν της κατάκτησης του τροπαίου. Θα ισχυριστεί κάποιος ότι μπορεί να μην βρήκε μεγαθήρια στον δρόμο της (στην προηγούμενη φάση αντιμετώπισε τον Διγενή Ύψωνα), αλλά μετά τη χθεσινή νίκη επί της ΑΕΖ βρίσκεται δικαίως στα ημιτελικά και φιλοδοξεί να δώσει εκ νέου χαρά στους οπαδούς της, κάνοντας το three peat. Καθόλου αμελητέο, αν το πετύχει, τουναντίον θα σημαίνει πάρα πολλά. Ο ημιτελικός ωστόσο μπορεί να περιμένει, το πρωτάθλημα ξανά στο μυαλό όλων στο «Ηλίας Πούλλος». Και αισιοδοξία ότι στα δυο σερί παιχνίδια με Ανόρθωση και ΑΕΚ στο ΓΣΠ, η Ομόνοια θα είναι ακόμα καλύτερη, εξίσου συνεπέστατη, ώστε να «κολλήσει» δύο ακόμη σπουδαία τρίποντα, που αν έρθουν θα τη φέρουν σε πλεονεκτική θέση στη βαθμολογία, στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι-οφ.

Με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο οι «πράσινοι» μετράνε 2/2 σε άκρως σημαντικά παιχνίδια, πολύ αμφιβάλλω αν μιλούσαμε έτσι με Ρέκνταλ, με κάθε σεβασμό. Είναι όμως εμφανέστατο, ότι η άφιξη του Ελλαδίτη κόουτς ήρθε στο κατάλληλο «timing». Και αυτό δεν είναι φιλολογικό, αλλά το «λένε» με την παρουσία τους στο γήπεδο οι παίκτες. Έχοντας βρει αυτοπεποίθηση, ψυχολογία, καλά πατήματα, μέσω αγωνιστικής ταυτότητας και τον κόσμο εκ νέου στην εξίσωση να πιστεύει και να προσδοκεί σε ακόμα καλύτερες μέρες. Λάθη ; Ασφαλώς και γίνονται, υπάρχει ανάγκη σταθεροποίησης καλών διαστημάτων και σαφώς περιθώρια βελτίωσης. Πρώτος το επισήμανε άλλωστε ο προπονητής, που πέραν της συμβολής στις νίκες, προσπαθεί να διαχειριστεί και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόστερ του, καθώς όλους θα τους χρειαστεί.

«Πρέπει να πηγαίνουμε με σταθερά βήματα. Έχουμε δουλειά να κάνουμε. Κρατάω τη διάθεση και τη θέληση των παικτών μου. ομάδα είχε προβλήματα με τραυματισμούς και είναι αυτό που είπα. Θέλουμε να αποκτήσουμε σταθερότητα και δεν θα είναι εύκολο να παίζουν εναντίον μας οι αντίπαλοι». Και αυτό το τελευταίο είναι «όλα τα λεφτά» και αποδεικνύει πέραν του ψυχολογικού μπουσταρίσματος, το πόσο πιστεύει ο 50άχρονος προπονητής στην ομάδα του. Που δείχνει καλύτερα από ποτέ, ικανή να χτίσει και να βαδίσει σε στέρεη βάση που θα την οδηγήσει στην υλοποίηση των στόχων της. Με … κάτω τη μπάλα, στοχοπροσήλωση, συσπείρωση και δίψα. Δουλειά από σήμερα και αναμονή για το ντέρμπι της Δευτέρας με την Ανόρθωση, στοχεύουσα η Ομόνοια σε νέα νίκη.

ΑΓ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα