Ανόρθωση - Άρης Λεμεσού 2-3: Το σύνολο του Σπιλέφσκι «ξεμπέρδεψε» στο πρώτο ημίχρονο και πάει... φορτσάτο στα ημιτελικά

Newsroom
Περίπατος του Άρη στο «Αντώνη Παπαδόπουλος», με το σύνολο του Σπιλέφσκι να επικρατεί με 3-2 της Ανόρθωσης (29/2), παίρνοντας το τέταρτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Coca-Cola. Οι παίκτες του Γκαγιέγο διεκδίκησαν μέχρι τελικής πτώσης την ανατροπή, αλλά τελικά υπερίσχυσαν οι φιλοξενούμενοι.

«Τριάρα» από τον Άρη στο ημίχρονο

Σαρωτικός ο Άρης Λεμεσού στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του Σπιλέφσκι να θέτουν από πολύ νωρίς γερές βάσεις πρόκρισης.

Στο 12ο λεπτό, ο Καζού ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για λογαριασμό των φιλοξενούμενων έχοντας βρεθεί σε πολύ πλεονεκτική θέση, εντελώς αμαρκάριστος στο όριο της περιοχής. Με ένα σουτ ακριβείας έκανε το 1-0 για τον Άρη.

Από το σημείο εκείνο και ύστερα, το σύνολο του Σπιλέφσκι είχε το μομέντουμ και φρόντισε να διευρύνει περισσότερο τη διαφορά στο σκορ. Τη... σκυτάλη πήρε ο Μπένγκσον στο 27' που βρήκε δίχτυα με ένα εντυπωσιακό σουτ για το 0-2 της «ελαφράς ταξιαρχίας».

Με την Ανόρθωση να βρίσκεται σε αμυντική ολιγωρία και τους αντιπάλους της να είναι ανίκητοι μεσοεπιθετικά, οι παίκτες του Γκαγιέγο δεν μπορούσαν να χτίσουν το παιχνίδι από την άμυνά τους και έφτασαν να δέχονται και τρίτο γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.

Στο 35', ο Γκομίς βρήκε πολύ ωραία τον Σαβό, ο οποίος έκανε το γύρισμα και έγραψε το 0-3 υπέρ του Άρη.

Άλλαξε πρόσωπο η Ανόρθωση, αλλά δεν έκανε την ανατροπή

Οι πρώτες επιθέσεις εκδηλώνονταν από τον Άρη, αλλά σύντομα η Ανόρθωση έδειξε ότι είχε μπει πιο αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Ο Ζάντρο ανησύχησε δύο φορές στο 51ο λεπτό, με τον Τσίκο να χάνει μία πολύ καλή ευκαιρία να μειώσει, με σουτ που εξαπέλυσε προς την αντίπαλη εστία.

Υπήρχε σχετική απογοήτευση στον πάγκο των γηπεδούχων, ωστόσο ο Γκαγιέγο δεν σταμάτησε να εμψυχώνει τους παίκτες του. Η Ανόρθωση είχε την ευκαιρία να μειώσει όταν ο Ζάντρο παραχώρησε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Καστέλ.

Η «Κυρία» είχε ανεβάσει ρυθμούς και το σκηνικό άρχισε να αλλάζει με τον Άρη να δέχεται περισσότερες επισκέψεις στην περιοχή του. Στο 79', ο Μπάνζα έστρωσε στον Γκασαμά με τον δεύτερο να κάνει ένα άστοχο πλασέ που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τίποτα δεν είχε τελειώσει με την Ανόρθωση να κερδίζει ξανά πέναλτι στο 90+4', όταν ο Ζόκε ανέτρεψε τον Τσίκο εντός περιοχής. Ο Καστέλ βρήκε δίχτυα και πάλι, διαμορφώνοντας το τελικό 2-3.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ανόρθωση (Νταβίδ Γκαγιέγο): Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Μαρμούκ, Μακούν, Κορέια, Τιουνέ (46′ Ιωάννου), Τεχέρα, Φερέιρα (74′ Γκασαμά), Περέα, Τσίκο, Καστέλ.


Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Ζάντρο, Γιαγκό, Μουσούντα, Ουρόσεβιτς, Καζού, Νίκολιτς, Σόκε, Μαγιαμπέλα (46′ Σεμέδο), Μπέγκντσον (66′ Μοντνόρ), Γκομίς (Κοκόριν), Σάβο (78′ Μάτισικ).

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα