Galacticos: Ποιοι ήταν, πόσο κόστισαν, πόσους τίτλους πήραν (pics & vids)

Galacticos: Ποιοι ήταν, πόσο κόστισαν, πόσους τίτλους πήραν (pics & vids)

Κώστας Τόπας
Galacticos: Ποιοι ήταν, πόσο κόστισαν, πόσους τίτλους πήραν (pics & vids)

bet365

O Ρονάλντο έριξε το Instagram με το λάιβ που έκανε μαζεύοντας ξανά τους galacticos και το gazzetta.gr θυμάται ποιοι ήταν αυτοί που είχαν μαζευτεί στην Μαδρίτη και την Ρεάλ εκείνα τα χρόνια.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πολλοί θα θέλαμε να γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω και να απολαμβάναμε πάλι αυτή την διαστημική ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Τότε όπου όλα τα μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου είχαν συγκεντρωθεί στους Μαδριλένους και μαζί κατάφεραν σπουδαία πράγματα.

Όχι μόνο τίτλους και διακρίσεις αλλά για συγκινήσεις, βλέποντας τον τρόπο που παίζει ο ένας για τον άλλον. Ολοι έβαζαν πάνω από το «εγώ» τους της ομάδα, θέλοντας τους θυμούνται όλους ως ήρωες του συλλόγου.

Το πέτυχαν και με το παραπάνω. Ακόμα και σήμερα αναζητούμε βιντεάκια στο διαδίκτυο για να θυμηθούμε τα μεγαλεία τους.

Ονόματα όπως Ικερ Κασίγιας, Ραούλ, Ρομπέρτο Κάρλος. Λουίς Φίγκο, Ζινεντίν Ζιντάν, Ρονάλντο, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Ρομπίνιο

Τόσοι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές μαζεμένοι σε μία ομάδα. Πότε πήγαν όμως στην Ρεάλ και πόσο κόστισε στη διοίκηση η μεταγραφή τους;

Λουίς Φίγκο το 2000 έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Λουίς Φίγκο ήταν από τους πρώτους που κατέφθασαν στην Μαδρίτη, ερχόμενος από την μεγάλη αντίπαλο Μπαρτσελόνα, έναντι 62 εκατομμυρίων ευρώ. Ηταν η πρώτη μεταγραφή του Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο Φίγκο «μισήθηκε» όσο κανείς άλλος από τους φιλάθλους των «μπλαουγκράνα» και αγωνίστηκε στη Ρεάλ για πέντε χρόνια.

Ζινεντίν Ζιντάν το 2001 έναντι 77.5 εκατομμυρίων ευρώ

Την επόμενη σεζόν μετά την άφιξη του Πορτογάλου, η Ρεάλ συνέχισε δυναμικά τις κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας τον Ζινεντίν Ζιντάν από την Γιουβέντους, καταβάλλοντας το ποσό των 77.5 εκατομμυρίων ευρώ. Για εκείνες τις εποχές η μεταγραφή του Γάλλου αποτέλεσε την πιο ακριβή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Εκείνη τη σεζόν, η Ρεάλ κατέκτησε το ένατο της Champions League, με τον Ζιντάν να παίζει καταλυτικό ρόλο σε αυτή την μεγάλη επιτυχία.

Ρονάλντο το 2002 έναντι 46 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Ζιντάν ήταν ήδη παγκόσμιος και ευρωπαϊκός πρωταθλητής με τη Γαλλία πριν από την άφιξή του στην ισπανική πρωτεύουσα και έτσι η Ρεάλ αποφάσισε να προσθέσει τη νέα σεζόν έναν ακόμα παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο λόγος για τον Ρονάλντο. Για το «Φαινόμενο», όπως τον αποκαλούσαν πολλοί, βλέποντας να σκοράρει ακατάπαυστα, όπως ήθελε. Ο Βραζιλιάνος δεν κόστισε ιδιαίτερα στο αφεντικό των Μαδριλένων, καθώς τον απέκτησε έναντι 46 εκατομμυρίων ευρώ από την Ιντερ. Στην πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της Ρεάλ κατάφερε να σημειώσει 23 τέρματα βοηθώντας την ομάδα του να κατακτήσει το πρωτάθλημα . Η dream-team της Ρεάλ είχε αρχίσει σιγά σιγά να αποδίδει καρπούς.

Ντέιβιντ Μπέκαμ το 2003 έναντι 37 εκατομμυρίων ευρώ

Το 2003 ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μεγάλωσε την παρέα των «galacticos». Μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε μπει στο στόχαστρο του Πέρεθ. Τελικά, δεν δίστασε και πολύ και κατάφερε να τον εντάξει στο ρόστερ του συλλόγου έναντι 37 εκ. ευρώ. Μια μεταγραφή που εκτίναξε τα εμπορικά έσοδα της Ρεάλ σε άλλα επίπεδα και έγινε ένα με τους Φίγκο, Ζιντάν και Ρονάλντο.

Μάικλ Όουεν το 2004 έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ

Ο δεύτερος Βρετανός ποδοσφαιριστής αφίχθη στην Μαδρίτη το 2004. Ο... γκολτζής της Λίβερπουλ Μάικλ Οουεν, αποχαιρέτησε το Ανφιλντ και ετοίμασε βαλίτσες για Ισπανία. Στην Ρεάλ συνάντησε τα υπόλοιπα αστέρια του ποδοσφαίρου, Φίγκο, Ζιντάν, Ρονάλντο και Μπέκαμ. Δεν είχε πάρει αρκετές ευκαιρίες αλλά κατάφερε σε όσα πήρε να σκοράρει 16 φορές. Το εκπληκτικό είναι πως δεν ήταν η ακριβότερη μεταγραφή εκείνο το καλοκαίρι για την Ρεάλ. Ηταν ο Βάλτερ Σάμουελ για από τη Ρόμα έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ και ο Τζόναθαν Γουντγκέιτ από τη Νιουκάσλ έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ σε μια (μάταια) προσπάθεια η Ρεάλ να φτιάξει την άμυνα της.

Ρομπίνιο το 2005 έναντι 24 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ρονάλντο το 2005 είδε να έρχεται στην Ρεάλ ο συμπατριώτης του, Ρομπίνιο. Ένα ακόμα παιδί –φαινόμενο- στην επίθεση των Μαδριλένων. Ο Ρομπίνιο αποκτήθηκε από την Σάντος έναντι 24 εκ. ευρώ. Οι δύο Βραζιλιάνοι ήταν ο φόβος και ο τρόπος των αντιπάλων, καθώς μαζί μάτωσαν τα αντίπαλα δίχτυα. Εκείνο το καλοκαίρι αποκτήθηκε και ο Σέρχιο Ράμος έναντι 27 εκατομμυρίων ευρώ από τη Σεβίλλη αλλά και ο Ζούλιο Μπαπτίστα (επίσης από τη Σεβίλλη) για 20 εκατομμύρια ευρώ.

ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ

Ραούλ

Ο πρώτος αγώνας του Ραούλ στην Ρεάλ χαρακτηρίστηκε από μια σειρά κακών εμφανίσεων, αφήνοντας πολλούς να αναρωτηθούμε τι έκανε κλικ στους διοικούντες του συλλόγου και τον στρατολόγησαν από τις Ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Τελικά, ο Ισπανός έβαλε τα γυαλιά σε όλους αυτούς που τον έκριναν και αποδείχθηκε σημαία για την Ρεάλ. Σε 741 συμμετοχές, κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα 325 φορές.

Ικέρ Κασίγιας

Ο «Αγιος Ικερ» των φίλων της Ρεάλ αποτελεί ακόμα και σήμερα ένας από τους σπουδαιότερους και μακροβιότερους ποδοσφαιριστές που έχει φορέσει τη φανέλα των «Βασίλισσας». Ο Ισπανός πορτιέρε άνηκε ήδη στην ομάδα των «galacticos» που είχε αποφασίσει να Φλορεντίνο Πέρεθ να δημιουργήσει. Ολοι οι Ελληνες φίλαθλοι θα θυμούνται το ντεμπούτο του, κόντρα στον Ολυμπιακό για το Champions League. Εκτοτε πήρε τη φανέλα βασικού σπίτι του.

Ρομπέρτο Κάρλος

Ενας ακόμα «παλιός» αυτής της άχαστης ομάδας. Το 1996 αποκτήθηκε από την Ιντερ για 3.5 εκατομμύρια ευρώ! Το.. μηχανάκι Ρομπέρτο Κάρλος ανήκει στην κατηγορία των καλύτερων αριστερών οπισθοφυλάκων στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Όχι μόνο στο αμυντικό αλλά ακόμα και στο επιθετικό κομμάτι, οι ενέργειες του ήταν απίστευτες. Ακόμα έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων η μαγική εκτέλεση φάουλ στο ματς με την Γαλλία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998.

Σε αυτούς προσθέστε και τους Φερνάντο Μοριέντες, Γκούτι, Μακελελέ (έφυγε όταν αποκτήθηκε ο Μπέκαμ), Ιέρο, Ελγκέρα, Σολάρι και μπορείτε να καταλάβετε για τι ρόστερ είχε η Ρεάλ είχε από το 2001 έως και το 2006!

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ

Ωστοσο οι galacticos δεν ηταν ένα πετυχημένο πείραμα. Μπορεί εμπορικά η Ρεάλ Μαδρίτης εκείνη την περίοδο να έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να κατακτήσει ένα Champions League (κι αυτό πριν την άφιξη των Ρονάλντο, Μπέκαμ) και 2 πρωταθλήματα (το δεύτερο μάλιστα χωρίς τους Ζιντάν και Φίγκο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα