ΗΠΑ – Ουαλία 1-1: Από ένα ημίχρονο και από έναν βαθμό (vid)

bet365

Το αστέρι της Ουαλίας, με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα, χάρισε στους Δράκους και κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες (1-1), τον πρώτο τους βαθμό, στην επιστροφή τους στα Μουντιάλ μετά από 64 ολόκληρα χρόνια.

Η πρώτη ισοπαλία του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι γεγονός. Ηνωμένες Πολιτείες και Ουαλία μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο και, μάλλον δίκαια, πήραν από έναν βαθμό (1-1) στον δεύτερο όμιλο όπου η Αγγλία, όπως έδειξε και στο εμφατικό 6-2 επί του Ιράν, αναμένεται να κυριαρχήσει.

Η νεανική, ενθουσιώδης αλλά και άπειρη ομάδα του Γκρεγκ Μπερχάλτερ μπήκε πολύ δυνατά (κυριολεκτικά) στο παιχνίδι, με τους ποδοσφαιριστές της να μην διστάζουν να πηγαίνουν δυναμικά στις φάσεις, με Σερζίνιο Ντεστ και Γουέστον ΜακΚένι να βλέπουν την κίτρινη κάρτα προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο.

Οι ΗΠΑ ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και το κατάφεραν περίφημα, περιορίζοντας την Ουαλία σε παθητικό ρόλο στο πρώτο μέρος, όπου οι αμερικανικές ευκαιρίες έκαναν από νωρίς την εμφάνισή τους.

Πούλισικ κερνάει, Γουεά πίνει

Ο Γουέιν Χένεσι και το δοκάρι απέτρεψαν το αυτογκόλ του Τζο Ρόντον προτού συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, με τους Αμερικανούς να κυριαρχούν στη μεσαία γραμμή και τους Γκάρεθ Μπέιλ και Ντάνιελ Τζέιμς να… λάμπουν δια της απουσίας τους.

Ο εξαιρετικός Κρίστιαν Πούλισικ έκανε άνω – κάτω την ουαλική άμυνα, η επιμονή των ΗΠΑ να ψάξουν την αντίπαλη εστία με τα τρεξίματα τους ανέβαινε με το πέρασμα των λεπτών και επιβραβεύτηκε στο 36ο λεπτό.

Φανταστική αντεπίθεση με τον Πούλισικ να κινείται άψογα και να βρίσκει με κάθετη πάσα τον γιο του τεράστιου Ζορζ Γουεά, Τίμοθι, ο οποίος έκανε κίνηση στο κενό χώρο και με άψογο πλασέ νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Χένεσι (36’).

Ο Μπέιλ «εμφανίστηκε» για πρώτη φορά στο 39’ όταν αντίκρισε αδίκως κίτρινη κάρτα για ανύπαρκτο φάουλ στον Γιούνους Μούσα, με την Ουαλία να προσπαθεί μάταια να απαντήσει πριν από την ανάπαυλα.

Μεταμόρφωση με Μουρ, ισοφάριση με Μπέιλ

Ο Ρόμπερτ Πέιτζ κράτησε στον πάγκο τον αρνητικό Τζέιμς στο δεύτερο ημίχρονο και στη θέση του έβαλε τον ποδοσφαιριστή που έμελλε να διαταράξει τις ισορροπίες της αναμέτρησης υπέρ των Ουαλών.

Ο Κίφερ Μουρ, περί ου ο λόγος, «γέμισε» την αντίπαλη περιοχή και άγγιξε δύο φορές την ισοφάριση, με την Ουαλία να αυξάνει την πίεσή της και να αφήνει στην άκρη το παθητικό πρόσωπο του πρώτου 45λέπτου.

Ο Μπερχάλτερ έκανε πολλές αλλαγές για να κρατήσει φρέσκια την κουρασμένη ομάδα του, αλλά η μεταμορφωμένη προς το καλύτερο Ουαλία κατάφερε κατά διαστήματα να κλείσει τους Αμερικανούς στα καρέ τους και να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όπως έχει κάνει τόσες πολλές φορές στο παρελθόν, ο Μπέιλ αποφάσισε να πάρει την ομάδα του στις πλάτες του, στο 79’ ανατράπηκε από τον Τιμ Ρίαμ στη περιοχή και, από την άσπρη βούλα, νίκησε τον Ματ Τέρνερ (81’).

Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα με την Ουαλία, η οποία έψαξε την ολική ανατροπή, αλλά εντέλει δεν την πέτυχε, με τις φιλότιμες ΗΠΑ να αγωνιούν για την κατάσταση του Πούλισικ, ο οποίος τελείωσε το ματς με ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο.

Ηνωμένες Πολιτείες (Γκρεγκ Μπερχάλτερ): Τέρνερ – Ντεστ (74’ Γιέντλιν), Ζίμερμαν, Ρίαμ, Ρόμπινσον – ΜακΚένι (66’ Άαρονσον), Άνταμς, Μούσα (74’ Ακόστα) – Γουεά (88’ Μόρις), Σάρτζεντ (74’ Ράιτ), Πούλισικ.

Ουαλία (Ρόμπερτ Πέιτζ): Χένεσι – Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις – Ρόμπερτς, Ράμσεϊ, Αμπαντού (90’ Μόρελ), Γουίλιαμς (79’ λ. τρ. Τζόνσον) – Μπέιλ, Τζέιμς (46’ Μουρ), Γουίλσον.

2oς Όμιλος

Αποτελέσμτα

Αγγλία - Ιράν 6-2
ΗΠΑ - Ουαλία 1-1

Βαθμολογία

Αγγλία 3 (6-2)
Ουαλία 1 (1-1)
ΗΠΑ 1 (1-1)
Ιράν 0 (2-6)

Επόμενη αγωνιστική (2η)

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

12:00 Ουαλία - Ιράν
21:00 Αγγλία - ΗΠΑ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα