Ολυμπιακοί Αγώνες: Τεράστιο φιάσκο και όχι θεωρία συνομωσίας το Αργεντινή - Μαρόκο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τεράστιο φιάσκο και όχι θεωρία συνομωσίας το Αργεντινή - Μαρόκο

Αργεντινή - Μαρόκο

bet365

Αργεντινή και Γαλλία σε τροχιά σύγκρουσης, με τους Αργεντινούς να αισθάνονται... θύματα συνωμοσίας.

«Η Αργεντινή είναι ο εχθρός στη Γαλλία». Το πρωτοσέλιδο της Clarín, της ιστορικής εφημερίδας της Αργεντινής, εξέφραζε ένα ευρέως διαδεδομένο συναίσθημα στη χώρα της Νότιας Αμερικής. Οι Αργεντινοί αισθάνονται... διωκόμενοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Θύματα μιας συνωμοσίας.

Ισως... καταδικασμένοι να υποφέρουν σε μια χώρα ανθρώπων προσβεβλημένων από την ήττα στον τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ, εγκλωβισμένοι σε σκοτεινά αντίποινα μετά τα ρατσιστικά συνθήματα των παικτών της Αλμπισελέστε στον τελικό του Copa America.

Η πρώτη ημέρα των Αγώνων τροφοδότησε τις εθνικές υποψίες με δύο θορυβώδη επεισόδια. H ομάδα της Αργεντινής αποδοκιμάστηκε έντονα στο ράγκμπι, ενώ σε ένα ματς... παρωδία, σε μια αναμέτρηση σκέτη δυσφήμιση για το ποδόσφαιρο, η Αλμπισελέστε ηττήθηκε 2-1 από το Μαρόκο, με γκολ που ακυρώθηκε από το VAR έπειτα από δυο ώρες. Είχε προηγηθεί η εισβολή Μαροκινών οπαδών στο γήπεδο και η άμεση αποχώρηση των παικτών. «Υπήρχαν 40.000 άνθρωποι στο γήπεδο και 39.500 ήταν εναντίον μας», δήλωσε ο Ρούγι, ο οποίος επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τη ρίψη μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων από το πίσω μέρος της κερκίδας.

«Είναι το μεγαλύτερο τσίρκο που έχω δει ποτέ στη ζωή μου», δήλωσε ο Μασκεράνο, ο προπονητής της Αργεντινής, ο οποίος είδε τον Κριστιάν Μεδίνα να σκοράρει για να διαμορφώσει το τελικό 2-2 στο 106ο λεπτό που έληξε μόνο όταν οι παίκτες, με δική τους πρωτοβουλία, αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο για να αποφύγουν την παρενόχληση του πλήθους, το οποίο τους πετούσε αντικείμενα και πηδούσε στον αγωνιστικό χώρο για να βγάλει selfies με τους Μαροκινούς.

«Η επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων δημοσίευσε πως το ματς έληξε ισόπαλο 2-2. Ο αγώνας διακόπηκε για λόγους ασφαλείας. Οι αρχηγοί αποφάσισαν να μην παίξουν. Σε καμία στιγμή δεν μας μίλησαν για επανεξέταση του γκολ. Αυτό που συνέβη στον αγωνιστικό χώρο ήταν ένα σκάνδαλο. Αυτό δεν είναι ένα τοπικό τουρνουά. Πώς μπορούν να διακόψουν τον αγώνα επτά φορές για εισβολή στον αγωνιστικό χώρο; Στη δεύτερη ή τρίτη εισβολή πρέπει να ληφθεί απόφαση. Είναι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Επτά φορές μπήκαν άνθρωποι στον αγωνιστικό χώρο! Δεν θέλουμε να μας ωφελήσουν, κάθε άλλο, αλλά δεν θέλουμε να μας κοροϊδέψουν. Αυτό ήταν ένα σκάνδαλο», δήλωσε την Τετάρτη αξιωματούχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην El Pais, προτιμώντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Για πολλούς, ήταν ό,τι χειρότερο είδαμε σε μεγάλο τουρνουά. Ρίψεις αντικειμένων, εισβολή, διαιτητής φοβικός που δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Για πολλούς θα έπρεπε μαζί με την αστυνομία να πάρει μια απόφαση πολύ νωρίτερα.

Ο αγώνας επαναλήφθηκε μόνο για δύο λεπτά. Αυτό ήταν αρκετό για να ακυρωθεί το γκολ από το VAR. Ολοι μιλούν για φιάσκο, οι διοργανωτές λένε πως «Συνεργαζόμαστε με τις δυο πλευρές για να κατανοήσουμε τα αίτια και να προσδιορίσουμε τα επόμενα βήματα».

Το φιάσκο είχε και συνέχεια, αφού οι παίκτες της Αργεντινής αποχώρησαν χωρίς μερικά ρολόγια, δαχτυλίδια, μιας και είχαν πέσει θύματα ληστείας. Η πρεμιέρα είχε μόνο... χαμένους και μπορεί τα σενάρια συνομωσίας να μην είναι υπαρκτά, όμως όλοι αναρωτιούνται πως θα κυλήσουν οι Αγώνες, όταν σε κάτι τόσο απλά η διοργανώτρια αρχή τα έκανε... σαλάτα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τελευταία Νέα