Ολυμπιακοί Αγώνες: Αρχή με Σαντιάγκο Έσε και ποδόσφαιρο

Δημήτρης Ντζάνης
Αρχή με Σαντιάγκο Έσε και ποδόσφαιρο

bet365

H αγωνιστική δράση ξεκινά την Τετάρτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες με ποδόσφαιρο και τον Σαντιάγκο Έσε να αγωνίζεται με την Αργεντική κόντρα στο Μαρόκο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ανοίγουν επίσημα την Παρασκευή (26/7) με την Τελετή Έναρξης στον Σηκουάνα.

Ομως η δράση στους Αγώνες ανοίγει την Τετάρτη (24/7) με το τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών και το τουρνουά στο ράγκμπι sevens ανδρών

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον αγώνα της Αργεντινής με το Μαρόκο στο Σεντ Ετιέν στις 16:00 (ΕΡΤ 3), που ανοίγει το πρόγραμμα στον Β' Όμιλο.

Η Αργεντινή έχει στη σύνθεσή της τον Σαντιάγκο Έσε, με τον 22χρονο παίκτη του Ολυμπιακού να αποτελεί ένα κύρια όπλα για τον τεχνικό Χαβιέρ Μαστσεράνο στη μεσαία γραμμή.

 

Για την ιστορία ο Χαβιέρ Μαστσεράνο είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, κάτω από τις τεχνικές οδηγίες του Μαρσέλο Μπιέλσα.

Συνολικά μετέχουν 12 εθνικές ομάδες, χωρισμένες σε τέσσερα γκρουπ, με τις δύο πρώτες να συνεχίζουν στα προημιτελικά. Το τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών θα φιλοξενηθεί σε επτά πόλεις και θα ολοκληρωθεί στις 9 Αυγούστου. Στο Τόκιο το χρυσό μετάλλιο είχε κατακτήσει η Βραζιλία, το ασημένιο η Ισπανία και το χάλκινο το Μεξικό.

Οι Όμιλοι ποδοσφαίρου

Α'
Γαλλία
ΗΠΑ
Γουινέα
Νέα Ζηλανδία

Β'
Αργεντινή
Μαρόκο
Ιράκ
Ουκρανία

Γ'
Ουζμπεκιστάν
Ισπανία
Αίγυπτος
Δομηνικανή Δημοκρατία

Δ'
Ιαπωνία
Παραγουάη
Μάλι
Ισραήλ

Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις

Τετάρτη 24 Ιουλίου

  • 16:00 Αργεντινή - Μαρόκο (Σεντ Ετιέν) ΕΡΤ 3
  • 16:00 Ουζμπεκιστάν - Ισπανία (Παρίσι)
  • 18:00 Γουινέα-Νέα Ζηλανδία (Νίκαια) ΕΡΤ 3
  • 18:00 Αίγυπτος-Δομηνικανή Δημοκρατία (Ναντ)
  • 20:00 Ιράκ-Ουκρανία (Λιόν)
  • 20:00 Ιαπωνία-Παραγουάη (Μπορντό) ΕΡΤ 3
  • 22:00 Γαλλία - ΗΠΑ (Μασσαλία) ΕΡΤ 3
  • 22:00 Μάλι-Ισραήλ (Παρίσι)

Αρχή και για το ράγκμπι sevens

Την Τετάρτη (24/7) ξεκινά και το τουρνουά ανδρών στο ράγκμπι sevens. Ενα σπορ που μπήκε στο ολυμπιακό πρόγραμμα το 2016 και είναι μια παραλλαγή του ράγκμπι, στην οποία οι ομάδες απαρτίζονται από επτά παίκτες, αντί για το συνηθισμένο αριθμό των 15, σε μικρότερης διάρκειας αγώνες.

Η Αυστραλία το 2016 και τα Φίτζι το 2021 κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, σε μια κυριαρχία χωρών από την Ωκεανία. Παίρνουν μέρος 12 ομάδες, χωρισμένες σε τρεις ομίλους των τεσσάρων, οι δύο πρώτες και οι δύο καλύτερες 3ες ομάδες, συνεχίζουν στα προημιτελικά.

@Photo credits: INTIME, Γιώργος Ματθαίος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα