Μπόρνμουθ: Διαπραγματεύεται την πώληση της ομάδας ο Ρώσος ιδιοκτήτης Μαξ Ντέμιν

Μπόρνμουθ: Διαπραγματεύεται την πώληση της ομάδας ο Ρώσος ιδιοκτήτης Μαξ Ντέμιν

Newsroom
Μπόρνμουθ: Διαπραγματεύεται την πώληση της ομάδας ο Ρώσος ιδιοκτήτης Μαξ Ντέμιν
Ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Μπόρνμουθ Μαξ Ντέμιν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της ομάδας σε Αμερικανούς.

Η άνοδος της Μπόρνμουθ στην Premier League δεν άλλαξε την επιθυμία του Ρώσου ιδιοκτήτη της, η οποία υπάρχει τα τελευταία σχεδόν τέσσερα χρόνια, να πουλήσει την ομάδα,. Φυσικά, εκείνη εντάθηκε ακόμη παραπάνω, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο Φλεβάρη.

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Μαξ Ντέμιν προσέλαβε την αμερικανική εταιρεία «Montminy&Co» για να αξιολογήσει την ομάδα στην προσπάθειά του να βρει αμερικανούς επενδυτές. Πολλά γκρουπ επενδυτών ενδιαφέρθηκαν τους τελευταίους μήνες, αλλά με κανένα απ' αυτά η διαπραγμάτευση δεν προχώρησε τόσο όσο με τον Αμερικανό Μπιλ Φόουλι. Πρόκειται για τον πρόεδρο της Fidelity National Financial, εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ιδρυμάτων στην Αμερική, ο οποίος έχει και την ομάδα χόκεϊ του Βέγκας, Γκόλντεν Νάιτς ενώ έχει προσπαθήσει να φέρει κι ένα franchise του MLS στο Βέγκας, χωρίς όμως να τα καταφέρει μέχρι στιγμής.

Ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Μπόρνμουθ ζητάει 170 εκατ. ευρώ το οποίο ποσό προσομοιάζει σε εκείνο που έχει βάλει στην ομάδα μέσω άτοκων δανείων από το 2011 που την αγόρασε. Τα «κεράσια» αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξαγορά του γηπέδου τους «Vitality Stadium» ενώ οι συνομιλίες για να βρουν καινούργια έδρα μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες, γεγονός που ρίχνει τα χρήματα που μπορεί να ζητήσει ο Ντέμιν. Βέβαια, η Μπόρνμουθ έχει ήδη εξαγοράσει χώρο για να φτιάξει καινούργιο προπονητικό, έχει πάρει άδεια για την κατασκευή, αλλά το πρότζεκτ, που υπολογίζεται πως θα κοστίσει 40 εκατ. ευρώ, έχει σταματήσει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα