Άρσεναλ - PGMOL: «Ο Γουέμπ δεν είχε επιρροή στην κόκκινη του Σαλιμπά»

Άρτεμις Κλεφτάκη
webb_pgmol
Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν αν ο Χάουαρντ Γουέμπ είχε ανάμιξη στην αποβολή του Γουίλιαμ Σαλιμπά κόντρα στην Μπόρνμουθ, με την επιτροπή διαιτησίας της Premier League (PGMOL) να απαντά αρνητικά.

Η απευθείας κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Γουίλιαμ Σαλιμπά στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Μπόρνμουθ (19/10, 2-0), είχε κομβικό ρόλο στην πρώτη ήττα των Gunners τη φετινή σεζόν.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός ανέτρεψε τον Εβανίλσον στο 30ό λεπτό, με τον διαιτητή, Ρόμπερτ Τζόουνς, να του βγάζει την κίτρινη κάρτα. Ωστόσο, το VAR τον κάλεσε να δει ξανά τη φάση, με τον Τζόουνς τελικά να αλλάζει την απόφασή του δείχνοντας στον Σαλιμπά την κόκκινη κάρτα, επειδή ήταν ο τελευταίος αμυντικός και στέρησε από την Μπόρνμουθ την ευκαιρία να σκοράρει.

Οι κάμερες του «Sky Sports» εντόπισαν τον επικεφαλής των διαιτητών, Χάουαρντ Γουέμπ, να ακούει προσεκτικά από το ακουστικό του, κοιτώντας παράλληλα το κινητό του, όση ώρα το VAR εξέταζε τη φάση. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που αναρωτήθηκαν αν μπορούσε να παρέμβει στην απόφαση του διαιτητή, με τον Τζέιμι Κάραγκερ να διερωτάται στα social media το ίδιο ακριβώς, σβήνοντας ωστόσο λίγο αργότερα την ανάρτησή του.

Η PGMOL ξεκαθάρισε πως ο Γουέμπ ουδεμία σχέση είχε με την τελική απόφαση του Τζόουνς, τονίζοντας πως ο πρώην διαιτητής της Premier League δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με κάποιον από τους διαιτητές της αναμέτρησης, βάζοντας έτσι «τέλος» στη μουρμούρα που προκλήθηκε στα social media από τους οπαδούς των Gunners. Ο Γουέμπ απλώς άκουγε τη συνομιλία μεταξύ του VAR και του διαιτητή, στην οποία έχουν «πρόσβαση» όσοι ανήκουν στο διοικητικό προσωπικό της PGMOL.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα