Εθνική: Ο Φορτούνης πήρε μία σωστή απόφαση, από την άλλη το τεχνικό team όχι

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Εθνική: Ο Φορτούνης πήρε μία σωστή απόφαση, από την άλλη το τεχνικό team όχι

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta το σωστό σκεπτικό της απόφασης του Φορτούνη απέναντι σε ένα τεχνικό επιτελείο που τον είχε αποκλείσει αγωνιστικά και τον είχε στο... περίμενε.

Εάν επιλέξω να αρχίσω να... ψειρίζω ή να... ξεψαχνίζω τις κλήσεις και του τωρινού τεχνικού επιτελείου στην Εθνική αλλά και των προηγούμενων οι αναφορές δεν θα έχουν τελειωμό. Ακόμα και οι... φρέσκιοι αποκλεισμοί των Δουβίκα και Κωνσταντέλια από τα επερχόμενα ματς με Ολλανδία και Γιβραλτάρ δεν βγάζουν και πολύ νόημα. Φυσικά υπάρχει η άποψη ότι πάντα ένας προπονητής ξέρει πιο καλά απ' όλους εμάς όμως όπως ο προπονητής δικαιούται να έχει τη γνώμη του, έτσι δικαιούμαστε και εμείς να έχουμε τη δική μας.

Ο Πογιέτ λοιπόν πήρε μία απόφαση να αφήσει εκτός των κλήσεών του τον Φορτούνη. Η εξήγησή του σύμφωνα με τα όσα είχε πει ο ίδιος; «Εάν τον καλούσα θα έπρεπε να αλλάξω το σύστημα», είχε πει. Άποψή του φυσικά. Και προφανώς μπορεί να πει ότι κρίνει εκείνος.

Από την άλλη έχουμε και εμείς το δικαίωμα να έχουμε μία διαφορετική άποψη. Την άποψη ότι έκανε λάθος. Και ότι ακόμα και σήμερα κάνει λάθος. Ότι δεν πήρε μία σωστή απόφαση από κάθε πλευρά. Και γενικότερα οι ομοσπονδιακοί προπονητές των τελευταίων ετών δεν είχαν φερθεί καλά απέναντι στον Φορτούνη. Το ίδιο λάθος είχε κάνει και ο Φαν'τ Σχιπ.

Ο Φορτούνης

Το σωστό σκεπτικό του στιλ «αφού δεν με θέλετε αποχωρώ»

Το επιτελείο της Εθνικής διάλεξε έναν δρόμο όπου έστειλε το εξής... sms προς τον Φορτούνη: δεν σε υπολογίζουμε, τουλάχιστον για τώρα. Και ο Φορτούνης από το να είναι στο... περίμενε πήγε σε μία λογική του «αφού δεν με θέλετε, ΟΚ, εγώ αποχωρώ». Συνήθως όταν έχεις τη δυνατότητα να οδηγείς μία Ferrari την αρπάζεις. Εδώ το επιτελείο της Εθνικής είχε στη διάθεσή του τη Ferrari (ποδοσφαιρικά τον Φορτούνη δηλαδή) και επέλεξε να μην δοκιμάσει καν να την οδηγήσει.

Σε αυτήν την περίσταση υπάρχει και η άλλη άποψη. Ότι ένας παίκτης ακόμα και εάν δεν καλείται στην Εθνική καλό θα ήταν να παραμένει διαθέσιμος για όσο χρόνο χρειάζεται. Μόνο που ο Φορτούνης δεν είναι ένας ακόμα παίκτης. Είναι χαφ που η ελληνική... δεξαμενή δεν έχει άλλον σαν και αυτόν. Είναι ο πιο ποιοτικός Έλληνας χαφ.

Άρα το λάθος δεν είναι δικό του. Το λάθος είναι του staff της Εθνικής που δεν τον καλεί. Προτίμησε λοιπόν ο παίκτης να φύγει με τους δικούς του όρους παρά να μπει σε μία διαδικασία να είναι stand by.

Μπορούμε να συνεχίσουμε και με άλλα ονόματα από την τωρινή αποστολή. Πάντα φυσικά θα υπάρχει ο αντίλογος σε αυτά που γράφουμε. Πχ πως η Εθνική είναι πάντα πάνω από ομάδες. Σωστά έτσι είναι ή έτσι θα έπρεπε να είναι. Όταν δεν υπάρχει όμως σωστή ισορροπία σε επίπεδο κλήσεων τότε η ίδια η Εθνική βάζει τις ομάδες στο... κόλπο ακόμα και με διαρροές σε βάρος της, όπως του ΠΑΟΚ για τον Κωνσταντέλια.

Για το κλείσιμο να θυμηθούμε και το τι είχε πει τότε ο Πογιέτ τότε για τον Κώστα Φορτούνη...

Για τον Φορτούνη και τον αποκλεισμό του: Στην Εθνική έχεις το μεγάλο πλεονέκτημα να επιλέξεις τους παίκτες που παίζουν με συγκεκριμένο τρόπο. Για αυτούς τους 2 αγώνες αυτοί είναι οι παίκτες που θέλουμε. Τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση με τον Κώστα. Αυτοί οι παίκτες που έχουμε καλέσει οι παίκτες που θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε για αυτά τα ματς.

Για τον σχεδιασμό χωρίς Φορτούνη και την επικοινωνία τους (ενόψει τότε των αγώνων με Γιβραλτάρ και Γαλλία): Εάν καλούσαμε τον Φορτούνη θα έπρεπε να αλλάξουμε το σύστημα σε 4-2-3-1 για να ταιριάξει καλύτερα και να παίξει το καλύτερο δυνατό. Εάν τον καλούσα θα έπρεπε να αλλάξω το σύστημα. Για μένα ο Μπακασέτας δεν... αγγίζεται, βλέποντας και τα γκολ που έχει βάλει. Ήταν απογοητευμένος ο Φορτούνης. Ήταν το πιο δύσκολο τηλεφώνημα που έπρεπε να κάνω αλλά και 2 ώρες να του εξηγούσα δεν θα άλλαζε η απόφαση.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.